Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 8-21 septembrie 2014

Prognoza meteo 8-21 septembrie 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. In prima saptamana a intervalului, pana pe data de 12 septembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat mediile climatologice specifice lunii septembrie.
 
Vremea in Banat
Pana pe data de 12 septembrie regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii septembrie, cu o medie a maximelor diurne de 26...28 de grade, iar a minimelor de 14...16 grade. Dupa ziua de 13 septembrie se estimeaza o scadere a temperaturii aerului, dar nu semnificativa, astfel ca valorile se vor situa in general in jurul celor obisnuite ale perioadei, cu maxime de 23...26 de grade si minime de 12...14 grade, in medie pe regiune. 

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza. Ploile vor fi insa in general slabe cantitativ si pe arii restranse, exceptand perioada 12-14 septembrie cand acestea vor fi mai frecvente. 
 
Vremea in Crisana 
Pana pe data de 12 septembrie se va mentine regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii septembrie, cu maxime diurne de 26...28 de grade si minime de 13...16 grade. Dupa ziua de 13 septembrie temperatura scade usor, vremea devenind normala termic, cu valori maxime, in medie, de 23...25 de grade si minime de 11...14 grade. 
 
Va ploua trecator pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, dar ploile vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse, exceptand intervalul 11-16 septembrie cand acestea vor fi mai frecvente si, posibil, in cantitati moderate. 
 
Vremea in Transilvania 
Temperaturile maxime, in medie de 24...27 de grade, din prima saptamana a intervalului de prognoza, vor caracteriza in continuare o vreme calda pentru aceasta data calendaristica. Minimele nocturne, la nivelul regiunii, se vor situa, in medie, in ecartul 10...13 grade, dar vor fi mai scazute in zonele depresionare, in special in primele nopti. Incepand cu data de 14 septembrie valorile de temperatura vor fi in scadere usoara, insa media regionala, intre 21 si 25 de grade ziua si intre 9 si 11 grade noaptea, se va mentine usor peste normele climatologice ale perioadei. 
 
Probabilitatea de aparitie a ploilor, foarte redusa in prima saptamana, va creste dupa data de 14 septembrie, dar sunt estimate ploi in general slabe cantitativ.

Vremea in Maramures 
Pana pe data de 12 septembrie se va mentine un regim termic caracterizat de valori mai ridicate decat mediile climatologice specifice pentru prima jumatate a lunii septembrie, cu maxime diurne de 26...28 de grade si minime de 12...14 grade. Dupa ziua de 13 septembrie se estimeaza o scadere a temperaturii aerului, dar nu semnificativa, astfel ca valorile se vor situa in general in jurul celor obisnuite ale perioadei, cu maxime in medie de 22...25 de grade si minime de 11...14 grade. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe parcursul celor doua saptamani de prognoza. Ploile vor fi insa in general slabe cantitativ si pe spatii mici, exceptand intervalul 13-16 septembrie cand acestea pot fi mai frecvente si izolat in cantitati moderate. 
 
Vremea in Moldova 
In cea mai mare parte a intervalului de referinta, vremea va fi calda. Media maximelor termice va fi de 24...28 de grade, o usoara scadere de temperatura fiind estimata in ultimele zile ale prognozei. Temperaturile minime vor avea valori medii de 11...12 grade in primele nopti, apoi 
vor marca o crestere spre 14...15 grade, spre finalul celor doua saptamani de prognoza fiind posibila o scadere usoara. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi in continuare foarte scazuta, ploi slabe fiind posibile izolat, spre sfarsitul intervalului. 
 
Vremea in Dobrogea 
In mare parte a intervalului de prognoza regimul termic se va mentine mai ridicat decat cel climatologic specific, desi temperaturile vor scadea usor de la medii de 26...28 de grade in prima saptamana la o medie regionala de 24...26 de grade in cea de-a doua. Temperaturile minime se vor situa, in medie, intre 15 si 17 grade, cu valori mai mari in continuare in zona litoralului. 
 
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza. 
 
Vremea in Muntenia 
In prima saptamana a intervalului de prognoza se va mentine vremea calda, cu temperaturi peste mediile climatologice ale lunii septembrie, cu valori de 27...29 de grade, mediat regional. Dupa data de 14 septembrie este estimata o usoara scadere de temperatura, la un ecart mediu diurn de 24...27 de grade, valori ce se vor situa inca peste ce ar fi normal la mijlocul primei luni de toamna. Aceeasi evolutie se remarca si in privinta minimelor, car se vor incadra, in medie, intre 12 si 16 grade, cu valorile mai scazute spre finalul intervalului de prognoza. 
 
Probabilitatea de ploaie se va mentine foarte redusa aproape pe tot parcursul celor doua saptamani si doar intre 14 si 16 septembrie vor fi ploi slabe, pe arii restranse. 

Vremea in Oltenia 
Pana pe data de 13 septembrie se va mentine regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii septembrie, cu maxime diurne de 26...28 de grade. Dupa ziua de 13 septembrie se estimeaza o scadere a temperaturii aerului, dar nu semnificativa, astfel ca valorile vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime in medie de 22...25 de grade. Minimele nocturne vor fi pe tot parcursul intervalului de referinta mai mari decat cele specifice lunii septembrie, in medie intre 12 si 16 grade. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in perioada 13-16 septembrie, in celelalte zile ale intervalului doar sporadic fiind posibile ploi slabe. 
 
Vremea la munte
In general regimul termic al celor doua saptamani de prognoza va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a maximelor de 14...18 grade, iar a minimelor de 7 la 10 grade, tendinta fiind de scadere nesemnificata in partea a doua a intervalului de referinta. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare dupa data de 13 septembrie, dar si pana atunci pe arii restranse vor fi averse, in special in orele dupa-amiezelor. 
8 septembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.