Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Zece judete ar putea deveni aride

Zece judete ar putea deveni aride

Zece judete ar putea deveni aride

Conform studiului realizat de specialisti de la 13 institute europene de pedologie si meteorologie, ca urmare a incalzirii globale solurile din partea sudica a continentului european ar putea deveni aride. Zonele cu risc crescut de ariditate din Romania sunt Dobrogea, Oltenia si Banat.

Schimbarile climatice vor influenta si culturile agricole. Peste 20 de ani, specialistii prognozeaza o scadere a productiei cerealelor de aproximativ 40% fata de cea obtinuta in prezent. Mai mult, zonele in care se va putea cultiva astfel de plante vor in mod paradoxal in nord in tari precum Germania si Polonia.

Romania se numara printre tarile in care schimbarile climatice vor fi puternice. In tara noastra la fel ca in Spania, Italia si Grecia manifestarile provocate de schimbarile climatice vor putea fi sesizate din perioada 2015-2025.
In zonele centrale si de nord ale continetului, schimbarile determinate de modificarea climei, vor fi vizibile incepand din 2080.

Sursa: Hotnews, 26 februarie 2007

26 februarie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.