Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza agrometeorologica pentru perioada 21-27 August 2014

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 21-27 August 2014

In prima parte a perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, dupa care se va produce o racire treptata in evolutia vremii, aceasta devenind normala sub aspect termic, in aproape toata tara. 

Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 17...28°C, in primele zile ale intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C si 15...25°C, spre sfarsitul perioadei, valori apropiate de normele climatologice. 

Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 19...35°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 10...21°C, in majoritatea regiunilor agricole. 

Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi sub forma de aversa, dar si torentiale in aproape toata tara, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, local cu aspect de vijelie. Totodata, cantitatile de apa pot depasi 20-25 l/mp si izolat vor fi conditii de producere a grindinei. 

Caracteristici agrometeorologice

Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura neirigata de porumb, se va incadra in limite satisfacatoare si apropiate de optim, in majoritatea zonelor de cultura. Pe suprafete agricole extinse din sud-estul, sudul, estul si local in vestul tarii, se vor mentine deficite de apa in sol, seceta pedologica fiind moderata, puternica si izolat extrema. 

Starea de vegetatie a culturilor agricole 

In general, procesele fiziologice ale speciilor prasitoare si pomi-viticole se vor desfasura in conditii normale, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. De asemenea, pe terenurile unde se vor mentine deficite de umiditate in sol, ritmurile de vegetatie ale culturilor prasitoare vor fi stanjenite. 
20 august 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.