Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 12-13 august 2014

Prognoza meteo 12-13 august 2014

Vremea marti in tara
Marti, vremea se va prezenta calduroasa, local caniculara in cursul dupa-amiezii in regiunile de est si sud-est ale tarii. Cerul va fi variabil, in special in decursul zilei, iar innorari, averse si descarcari electrice se vor semnala doar pe arii restranse in regiunile nordice si in zonele montane. Vantul va bate slab si moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor. 

Maximele zilei se vor situa intre 29 si 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic atat in Campia de Vest si Campia Romana, cat si pe arii mai restranse in celelalte regiuni ale tarii. Temperaturile minime ale zilei se vor incadra intre 15 si 25 de grade Celsius, mai coborate in depresiuni. 

Vremea in Bucuresti
Vremea va fi calduroasa, caniculara in orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 34...35 de grade, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperatura minima se va situa in jurul a 20 de grade.

Vremea miercuri
Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara in orele amiezii in zonele de campie si de podis. Cerul va fi variabil spre senin, dar cu unele innorari si pe arii restranse ploi slabe de scurta durata, insotite de fenomene electrice, dupa-amiaza si seara la munte, iar noaptea si in nord-vestul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si in regiunile vestice, dar de scurta durata si in timpul ploilor. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 31 si 37 de grade, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic in Campia de Vest, Campia Romana, cea mai mare parte a Dobrogei si local in celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa intre 13 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 24 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

Pentru zilele caniculare, medicii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul de bauturi alcoolice sau cu continut ridicat de cofeina.
12 august 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.