Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 11-24 august 2014

Prognoza meteo 11-24 august 2014

In prima parte a intervalului vremea va fi calduroasa, cu maxime apropiate de pragul caniculei. Ulterior vremea va inregistra o scadere treptata. Temperaturile maxime din prima parte a intervalului vor atinge 35 de grade Celsius, apropiindu-se de pragul caniculei. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in intervalul 14-16 august, dar si in intervalul 15-18 august.
 
Vremea in Banat 
Vremea va fi calduroasa in primele patru zile, cu maxime in jurul valorii de 33 de grade, apoi temperatura aerului va fi scadere treptata, astfel ca in 17 august media maximelor va fi de 24...25 de grade. Dupa data de 18 august, vremea se va incalzi din nou, dar maximele termice nu vor mai depasi 26...27 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie. La inceputul intervalului, acestea vor fi aproximativ intre 17 si 20 de grade, apoi vor fi in scadere, iar spre sfarsitul intervalului de prognoza se vor situa in jurul a 14 grade. 

Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in intervalul 14...16 august, cand local se vor semnala averse, insa ploi de scurta durata nu sunt excluse nici dupa data de 18 august.

Vremea in Crisana 
Dupa primele 4 zile din interval, cand temperaturile maxime vor fi intre 31 si 34 de grade si vor caracteriza o vreme calduroasa, va urma o racorire, astfel ca in jurul datei de 16 august vor fi 23...24 de grade. Dupa aceasta data, maximele vor creste de la o zi la alta, dar nu vor  mai depasi pragul de 27 de grade pana spre sfarsitul intervalului de prognoza. Valorile nocturne vor avea o tendinta asemanatoare, coborand de la valori de 18...20 de grade (in data de 13 august) pana spre valori de 11...12 grade (in 17 august). 

Manifestarile specifice instabilitatii atmosferice vor avea o probabilitate de aparitie mai mare in intervalul 14...17 august, cand local vor fi averse care pot fi si importante cantitativ. Ploi de scurta durata si in general slabe vor mai fi si in celelalte zile, incepand cu data de 18 august. 
 
Vremea in Transilvania
In primele zile ale intervalului de prognoza vremea va fi calduroasa, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 32...33 de grade. O scadere de temperatura se va resimti incepand cu data de 15 august, cand la nivel regional se asteapta o medie a valorilor diurne de 22…23 de grade. Incepand cu data de 17 august, valorile termice vor oscila intre 23 si 26 de grade si se vor apropia de cele normale pentru aceasta perioada din an. In ceea ce priveste distributia temperaturilor nocturne, ele vor urma in mare parte aceeasi regula. Astfel, de la valori de 16...17 grade, temperatura va scadea pana la valori in jurul a 11 grade (in 18-20 august). 

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare in intervalul 15 - 18 august. 
 
Vremea in Maramures
In primele zile ale intervalului de prognoza vremea se va mentine calduroasa, cu maxime termice in medie de aproximativ 32...33 de grade. Dupa data de 14 august, temperatura aerului va fi in scadere pana spre valori de 22...23 de grade. Desi temperaturile maxime vor oscila de la o zi la alta, nu vor mai depasi pana spre sfarsitul intervalului de prognoza valori de 25...26 de grade. Valorile termice nocturne vor avea variatii intre 11 si 19 grade. 

Averse, izolat importante cantitativ, vor fi mai ales in intervalul 13 - 18 august, dar si spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. 
 
Vremea in Moldova
Inca din prima zi a intervalului de prognoza valorile termice vor creste treptat, astfel ca in 13 si 14 august se vor inregistra maxime in jurul a 35 de grade si minime de 19...20 de grade, vremea devenind local caniculara. Apoi, temperatura aerului va fi in scadere ce se va observa cu precadere in jurul datei de 17 august, cand vor fi in jur de 24 de grade. Minimele termice vor ajunge spre sfarsitul primei saptamani la valori de 13...15 grade. 

In a doua saptamana, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Spre finalul intervalului de prognoza vor fi maxime de 26...28 de grade si minime de 14...16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in intervalul 15 - 18 august. 
 
Vremea in Dobrogea 
Pana spre sfarsitul primei saptamani, vremea va fi calduroasa, iar variatiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel ca media maximelor va fi in jur de 33 de grade, iar cea a minimelor de 21...22 de grade. In intervalul 16-18 august temperatura aerului va fi in scadere, maximele vor atinge cel mult 27...28 de grade, iar minimele 16...17 grade. 

Variatiile ulterioare, pana la sfarsitul intervalului, vor fi nesemnificative. Probabilitatea pentru ploi slabe de scurta durata va fi mai mare in intervalul 16...20 august. 
 
Vremea in Muntenia
Valorile termice se vor mentine ridicate pana spre sfarsitul primei saptamani, iar variatiile vor fi nesemnificative. Se vor inregistra valori maxime in jurul a 35 de grade si minime de 18...19 grade, vremea fiind calduroasa, caniculara in zona de campie. In intervalul 16-19 august temperatura aerului va fi in scadere si se vor atinge, in medie, maxime de 26...27 de grade si minime de 14...15 grade. Pentru restul intervalului, va fi o tendinta de usoara crestere a valorilor termice, variatiile fiind nesemnificative. 

Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata in a doua jumatate a intervalului, dar mai ales in perioada 16-18 august, cand ploile pot fi importante cantitativ.

Vremea in Oltenia
Pana in data de 14 august, vremea va fi calduroasa. Media regionala a valorilor diurne va fi in jur de 33 de grade, iar a celor nocturne de 19...20 de grade. In perioada 14 – 18 august, vremea se va racori, astfel ca media maximelor va cobori pana spre 24...25 de grade, iar cea a minimelor pana in jur de 13 grade. Temperatura aerului va creste din nou, usor si treptat, dupa data de 18 august, pana la valori medii de 27...28 de grade si minime de 15...16 grade, iar in ultimele zile ale intervalului este posibila din nou o scadere usoara ale acestora 

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia cu probabilitate mai mare in intervalul 16 - 18 august, dar si spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. 
 
Vremea la munte 
Pana in data de 14 august, temperatura va fi in crestere, astfel ca mediile valorilor diurne vor fi de 24...25 de grade. In intervalul 14...18 august, vremea se va raci si iar maximele vor cobori pana spre 14 grade. Dupa 19 august, temperatura aerului va creste usor si treptat pana la valori medii diurne de 19...20 de grade. Valorile minime vor avea aproximativ aceeasi evolutie; in intervalele calde mediile nocturne vor atinge 14...15 grade, iar in cele reci 6...7 grade. 

Instabilitatea atmosferica va fi mai pronuntata intre 15 si 18 august, cand sunt de asteptat si averse importante cantitativ. 
11 august 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.