Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 4-17 august 2014

Prognoza meteo 4-17 august 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

In prima saptamana a intervalului vremea va inregistra unele fluctuatii. Daca prima zi va fi calduroasa, cu maxime apropiate de pragul caniculei, ulterior vremea va inregistra o scadere treptata. Temperaturile maxime din prima parte a intervalului vor depasi 30 de grade, apropiindu-se de pragul caniculei. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in intervalul 5-8 august, dar si in jurul datelor 12-14 august.

Vremea in Banat
Prima zi a saptamanii va fi calduroasa, cu valori maxime in jurul valorii de 32 de grade, apoi temperatura va scadea, astfel ca, in data de 7 august, media maximelor va fi de 26...27 de grade. Intervalul 10...14 august va fi caracterizat de medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 29 si 32 de grade. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative si se vor situa, in medie, intre 16 si 18 grade Celsius. O scadere usoara a temperaturilor maxime si minime este posibila dupa data de 15 august. 

Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in intervalul 5...8 august, cand pe arii relativ extinse vor fi averse, posibil insemnate cantitativ. Ploi de scurta durata nu sunt excluse nici in celelalte zile, probabilitatea fiind mai ridicata in 12 si 14 august. 
 
Vremea in Crisana 
Dupa o prima zi a saptamanii cu maxime apropiate de pragul caniculei, vremea se va racori treptat. Temperatura va creste dupa data de 9 august, spre valori medii ale maximelor in jur de 31 de grade, urmand ca dupa data de 14 august sa scada usor, spre 28 de grade. Media regionala a valorilor minime va oscila intre 15 si 17 grade. 

Ploi, posibil insemnate cantitativ se vor inregistra in intervalul 5...8 august. In restul intervalului probabilitatea pentru averse va fi in general redusa, exceptand zilele de 12 si 14 august. 
 
Vremea in Transilvania
Incepand din 5 august, temperaturile maxime vor marca o scadere usoara, ajungand la valori medii de 27 de grade in data de 8 august. Dupa aceasta data, se va relua tendința de crestere a temperaturii, astfel ca in 12 august vremea va deveni calduroasa, cu medii ale maximelor in jur de 30 de grade. In ultima parte a intervalului, tendinta va fi de racorire ușoara. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative, o usoara scadere a acestora remarcandu-se spre finalul intervalului. 

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in intervalului 6...9 august, cand vor fi ploi, iar izolat se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate. In restul intervalului, aversele se vor semnala pe arii mai restranse, in special in timpul dupa-amiezelor.

Vremea in Maramures 
In prima zi a intervalului, vremea va fi calduroasa, cu valori maxime in jur de 33 de grade, insa procesul ulterior de racorire treptata va readuce regimul termic in apropierea mediilor climatologice – maxime in jurul a 26 de grade. Temperaturile diurne cresc dupa data de 9 august, pana spre valori medii ale maximelor de 30 de grade, dar spre sfarsitul intervalului este probabila o noua scadere a acestora. Temperaturile minime vor fi relativ constante, in jurul valorilor de 15...16 grade, o usoara scadere fiind posibila spre sfarsitul intervalului. 

Averse, izolat importante cantitativ, se vor semnala mai ales in intervalul 6 - 9 august, dar si in 12 si 14 august. 
 
Vremea in Moldova
In prima zi a intervalului va fi canicula, in special in sudul si estul regiunii, apoi temperatura va marca o usoara scadere, vremea continuand insa sa fie calduroasa pana in jurul datei de 14 august, cu valori medii ale maximelor intre 30 si 32 de grade. Spre finalul intervalului, atat  maximele, cat si minimele termice vor inregistra o scadere de aproximativ 2 grade. 

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in zilele de 8 si 12 august, in timp ce, in restul intervalului, acestea vor fi posibile pe arii restranse, mai ales in zonele de deal.

Vremea in Dobrogea
Pe toata durata celor doua saptamani, regimul termic se va situa peste cel mediu specific perioadei. Temperatura va avea valori maxime, in medie, peste 30 de grade, iar in primele doua zile ale intervalului, local va fi canicula. Minimele se vor mentine ridicate, peste 20 de 
grade, exceptand ultimele doua zile, cand vor fi usor mai coborate. 

Probabilitatea pentru ploi se va mentine in general redusa. Averse, pe arii restranse, sunt posibile mai ales in zilele de 5 si 8 august. 
Vremea in Muntenia
Vremea se va mentine calduroasa pe tot parcursul perioadei de prognoza, mai ales in zonele de campie, iar in primele doua zile, local va fi canicula. Temperaturile maxime vor oscila, in medie, intre 30 si 34 de grade, cele mai ridicate valori urmand sa se inregistreze in 4 si 5  august, dar si in jurul datei de 12 august. Minimele termice se vor mentine relativ constante la valori medii de 17...18 grade, posibil usor mai scazute spre finalul intervalului. 

Local vor fi averse, izolat insemnate cantitativ, in 6 si 7 august, posibil si in 12 august, iar in restul intervalului doar trecator va ploua, in special in dealurile subcarpatice. 
 
Vremea in Oltenia
In primele doua zile ale intervalului, vremea va fi calduroasa, cu o medie regionala a valorilor diurne de 32...33 de grade. In perioada 6 – 8 august, pe fondul accentuarii instabilitatii atmosferice, vremea se va racori, astfel ca media maximelor va cobori pana spre 27 de grade. Temperatura va creste din nou dupa data de 9 august, la valori medii de 30...31 de grade, iar in ultimele zile ale intervalului este posibila o scadere usoara. Temperaturile nocturne vor avea valori medii de 16…18 grade. 

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in intervalul 6 – 8 august, cand pe arii relativ extinse vor fi averse, izolat insemnate cantitativ. Ploi de scurta durata nu sunt excluse nici in celelalte zile, probabilitatea fiind mai ridicata in ziua de 12 august 
 
Vremea la munte
Temperaturile maxime vor scadea de la valori medii de 24 de grade in prima zi, pana la 19 grade in zilele de 7 si 8 august. Dupa data de 9 august, vremea se va incalzi din nou, astfel ca se vor atinge maxime in jur de 22 de grade, dar spre finalul intervalului este posibila o scadere usoara a acestora. Valorile minime vor avea aproximativ aceeasi evolutie, respectiv 14 grade in intervalele calde si 10...11 grade in cele mai reci. 

Vor fi averse, ce pot avea si caracter torential in intervalul 6 – 8 august, cand pe arii restranse cantitatile de apa vor fi importante. In restul intervalului, ploile se vor semnala local, in special in timpul dupa-amiezelor. 
4 august 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.