Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 4-6 august 2014

Prognoza meteo 4-6 august 2014

Vremea in tara
In decursul zilei de luni vremea va fi calduroasa, chiar caniculara in cursul dupa-amiezei, local i in sudul si estul Moldovei, Dobrogea si in marea majoritatea a Munteniei. Cerul va fi predominant variabil cu unele temporari accentuate in zonele de munte, unde local se vor semnala averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. 

Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa, pot depasi izolat 15 l/mp.  Manifestari specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia, pe arii restranse, mai ales in orele amiezii in vest si centru, iar noaptea si in Moldova si numai cu totul izolat in rest. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 de grade in depresiuni si 37 de grade in sud-est, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 12 si 24 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic in zonele de campie si pe arii restranse in cele de deal si de podis.

Vremea in Capitala
Vremea va fi calduroasa, caniculara in orele amiezii, cand indicele temperatura - umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 35...36 de grade, iar cea minima de 20...21 de grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Vremea marti in tara
Marti, vremea se va mentine deosebit de calda in cea mai mare parte a tarii, local caniculara in sud-est, dar instabilitatea atmosferica creste.

Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales dupa-amiaza, local in zonele de deal si de munte si pe arii mai restranse in rest. Spre seara, in regiunile vestice vin norii si pe arii extinse vor fi averse, ce pot avea si caracter torential, insotite de frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului posibil cu aspect de vijelie.

Temperaturile maxime, in scadere in special in vest, vor fi cuprinse intre 26 de grade la Miercurea Ciuc si 35 de grade in sudest la Calarasi.

Vremea marti in Capitala
In Capitala, maxima zilei va fi in jur de 34 de grade, va fi cu 1-2 grade mai mica decat luni. Spre seara vor fi posibile ploi de scurta durata.

Vremea miercuri in tara
Miercuri vremea va fi in general instabila. Dupa-amiaza si seara vor fi averse, descarcari electrice pe arii extinse in vestul, sud-vestul si centrul tãrii si local in rest. Temperatura inca mai scade, mai ales in jumatatea de vest, va avea valori maxime cuprinse 24-25 de grade in Banat, Crisana si Maramures si 34 de grade in sudul Moldovei, Baragan si in partea continentala a Dobrogei.

Vremea miercuri in Capitala
Mai scade putin temperatura si in capitala, 32 de grade se asteapta la amiaza. Cerul va fi variabil, cu innorari mai ales spre seara, cand trecator vor fi ploi de scurta durata, descarcari electrice si posibil intensificari ale vantului.
4 august 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.