Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 1-3 august 2014

Prognoza meteo 1-3 august 2014

Astazi vremea incepe sa se amelioreze in ceea ce priveste precipitatiile, mediile climatice situandu-se in continuare peste temperaturile specifice acestei perioade a anului. Cerul va fi variabil, cu putine innorari temporare pe arii restranse si averse insotite de descarcari electrice in cursul dupa-amiezii in Banat, Crisana si Oltenia, dar si in zona de munte si izolat in restul teritoriului. 

Se vor inregistra si conditii de grindina iar unele intensificari ale vantului de la slab la moderat se vor inregistra in regiunea de sud-est a tarii. Maximele zilei se vor situa intre 28 de grade in sudul litoralului, depresiuni si Subcarpatii Getici si 34 de grade in estul tarii. Aici, indicele de disconfort termic va atinge pragul critic de 80. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Vremea se amelioreaza sub aspectul precipitatiilor dar in Banat, Crisana si la munte inca mai poate sa ploua pe arii restranse, mai ales dupa-amiaza. Vor fi 30-31 de grade la Timisoara si Arad, 33 la Oradea, Baia Mare si Alba Iulia, 31 la Sibiu si 29-30 de grade in depresiunile transilvane.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, ploile se raresc si caldura se inteteste. Mai sunt innorari si pe arii restranse, averse insotite de descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza, in Oltenia. Maximele trec de 30 de grade aproape peste tot, cu cele mai mari valori in Baragan, 34 de grade la Slobozia.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, vreme deosebit de calda cu mult soare si cu 34 de grade in partea continentala si in jur de 30 pe litoral. Este asteptat ca ITU sa ajunga la pragul critic de 80 de unitati ceea ce inseamna un disconfort termic accentuat.

Vremea in Moldova
Foarte cald si in Moldova, si aici se instaleaza disconfortul termic la amiaza fiindca temperatura ajunge frecvent la 34 de grade la Iasi, Bacau, Vaslui, Galati. Aversele de dupa amiaza vor fi prezente pe arii restranse la munte si numai razlet la ses.

Vremea in Bucuresti
In Capitala, o vreme calda. Dimineata 18-19 de garde si o maxima termica de 32-33 de grade.

Vremea la munte
Si la munte, vremea se va ameliora semnificativ fata de ieri sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari indeosebi dupa-amiaza in vestul Carpatilor Meridionali si in zona Muntilor Banatului, unde doar pe arii restranse se vor semnala averse insotite de descarcari electrice. Sambata, vreme in general frumoasa si in continuare calda pentru aceasta data din an. Cerul va fi variabil cu unele innorari indeosebi dupa-amiaza si seara in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, unde insa doar pe arii restranse vor fi averse, insotite de descarcari electrice. Cu totul izolat cantitatile de apa cumulate vor putea fi mai insemnate si vor fi posibile caderi de grindina. Si duminica vremea se mentine calda si in general frumoasa. Pe arii restranse isi vor face aparitia aversele, descarcarile electrice si intensificarile de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi posibile caderi de grindinã. 

Vremea la mare
La mare in continuare vreme deosebit de calda. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 31 de grade. Indicele temperatura-umezeala ITU va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata. Temperatura apei marii va fi in jur de 25-26 de grade. Si in weekend vremea va fi in general frumoasa dar deosebit de calda cu maxime cuprinse intre 30 si 32 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, dar sansele de ploaie vor fi reduse. 

Vremea sambata in tara
Sambata, o zi mai calda decat vineri, izolat caniculara la orele amiezii, cu maxime de la 29 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali pana la 34 de grade frecvent in zonele de campie unde izolat pot fi si 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales dupa-amiaza si seara, cand vor fi averse, insotite de descarcari electrice, pe arii restranse in Moldova, Transilvania, Muntenia, precum si in zonele de munte si doar izolat in rest. Vor fi conditii de grindina si de cantitati insemnate de apa.

Vremea sambata in Bucuresti
In Capitala, vremea se mentine in general frumoasa dar temperatura inca este in crestere asa ca la orele amiezii se asteapta valori de 33-34 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, dar conditiile pentru averse si descarcari electrice vor fi reduse.

Vremea duminica in tara
Duminica, izolat, in zonele de campie, in special in est si sud-est, amiaza va fi caniculara. Maximele zilei, peste 30 de grade in aproape toata tara ajung la 35 de grade in Baragan. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la deal si la munte, unde pe arii restranse se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si izolat de grindina.

Vremea duminica in Bucuresti
Foarte cald in continuare si in Capitala, chiar mai cald decat sambata. 19-20 de grade dimineata si 34...35 de grade la amiaza.
1 august 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.