Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 29-31 iulie 2014

Prognoza meteo 29-31 iulie 2014

In decursul zilei de marti vremea se prezinta in general instabila. In vestul Munteniei, Oltenia, Banat, Crisana, Maramures si in Transilvania se vor inregistra innorari temporar accentuate si local se vor semnala fenomenele specifice ale instabilitatii atmosferice.
 
Astfel, in aceste regiuni se vor inregistra averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cu totul izolat vor fi si conditii de grindina, in timp ce cantitatile de precipitatii vor depasi 20-25 de litri pe metru patrat. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile de scurta durata isi vor face simtita prezenta doar pe arii restranse. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 30 de grade, mai ridicate, spre 33...34 in regiunile sud-estice, unde si disconfortul termic va fi accentuat.


Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice, caldura este moderata de ploi si vant. Asadar, astazi nu se depasesc 30 de grade in aceasta parte a tarii – maxime in general de 27...28 de grade. Local se vor semnala averse, insotite de tunete, fulgere si rafale de vant. Vor fi conditii de grindina, iar mai ales la munte, cantitatile de apa vor fi insemnate.

Vremea in Muntenia si Oltenia
Ploi torentiale si astazi in Oltenia si vestul Munteniei, unde dupa cum spun meteorologii se mai pot cumula, izolat peste 25 l/mp. In aceste zone cu ploi, temperaturile sunt modeste (cel mult 26 de grade la Craiova, Pitesti si Targu Jiu). In Baragan, soarele domina atmosfera si ridica mercurul in termometre spre 33 de grade.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, vremea ramane frumoasa, dar foarte calda la amiaza, cand, izolat se va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Valorile maxime ale temperaturii ajung la 30 de grade la Constanta si 32 de grade la Tulcea.

Vremea in Moldova
Şi in Moldova predomina soarele, dar spre dupa-amiaza si in orele serii, mai ales in apropierea muntilor si pe arii restranse vor fi averse, insotite de fenomene electrice si vant. Temperaturile depasesc usor mediile climatologice – maxime de 32 de grade la Galati, Vaslui si Iasi, 31 de grade in Bacau si 28 de grade la Piatra Neamt si Suceava.

Vremea in Bucuresti
In Capitala avem parte de soare, dar temporar se aduna si norii si cel mai probabil spre amiaza sunt posibile averse, insotite de fenomene electrice si vant. Dimineata, 19...20 de grade, iar maxima va fi de 31...32 de grade.

Vremea la munte
La munte, vor mai fi intervale cu manifestãri de instabilitate atmosferica, dar la nivel local si la intensitate mai redusa fata de zilele precedente. Astfel, cerul va prezenta innorari temporar accentuate si local se vor semnala averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurta duratã ale vantului. Cantitãtile de apa vor depasi izolat 20...25 l/mp. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fatã de intervalul anterior – maxime de 15 grade pe vf Toaca, 23 de grade la Predeal, 20 de grade la Paltinis si 21 de grade la Stana de Vale. 

Vremea la mare
La mare va fi o zi frumoasa, dar foarte calda. Soarele va straluci pe toata durata zilei, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare. Temperatura aerului nu va fi mai mare de 30 de grade, dar umezeala va fi ridicata, astfel indicele temperaturã-umezeala ITU va atinge pragul critic de 80, iar disconfortul termic va fi accentuat. Apa marii va avea o temperatura cuprinsa intre 24 si 26 de grade, chiar mai calda spre nordul litoralului. 

Vremea miercuri in tara
Ziua de miercuri se anunta in general insorita si calda, mai calda decat in mod normal la acesta data. Termometrele vor artata intre 28 de grade la Suceava si Miercurea Ciuc si 34 de grade la Calarasi. Ploi de scurta durata vor fi dupa-amiaza, local in zonele montane si submontane si izolat. Dupa caderea serii instabilitatea atmsoferica se va accentua in sud-vest, unde vor fi averse torentiale, insotite de vant, descarcari electrice si izolat grindina.

Vremea miercuri in Bucuresti
In Bucuresti, cerul va fi in general senin, vantul va sufla slab, cel mult moderat, iar temperatura va creste de la 19 grade in zori, pana la 33 de grade la amiaza.

Vremea joi in tara
Joi in regiunile vestice si sud-vestice, instabilitatea atmosferica va fi accentuata. In aceste regiuni vor fi averse ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului soarele arde cu putere, iar ploile isi vor face aparitia pe arii restranse, dupa-amiaza si noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 la Drobeta Turnu Severin in conditii de ploaie si vant si 34 de grade, tot in sud-est, la Calarasi.

Vremea joi in Bucuresti
In Capitala, joi se mai aduna si norii, dar sansele de ploaie si descarcari electrice sunt minime. Temperatura maxima va fi de 32...33 de grade, usor peste media climatologica specifica acestei perioade.
29 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.