Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 28 Iulie-10 august 2014

Prognoza meteo 28 Iulie-10 august 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
 
In prima saptamana a intervalului vremea va fi calduroasa, temperaturile maxime apropiindu-se de mediile climatice specifice acestei perioade, treptat crescand pana pe 3-4 august cand se vor inregistra 33 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferica va fi prezenta pe 28 iulie, dar si in jurul datelor de 31 iulie si 5 august.  

Vremea in Banat
In zilele de 28, 29, 31 iulie si 1 august temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, in medie, in jurul valorii de 28 de grade. Restul intervalului va fi caracterizat de un regim termic calduros, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 29 si 32 de 
grade. Minimele termice se vor mentine la valori relativ constante, in medie, intre 17 si 19 grade Celsius. 

Fenomene de instabilitate atmosferica si averse, in general moderate cantitativ, se asteapta in zilele de 28 iulie, dar si in jurul datelor de 31 iulie si 5 august. Ploi trecatoare nu sunt excluse nici in celelalte zile, in zonele mai inalte de relief. 
 
Vremea in Crisana
In prima saptamana valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, exceptand zilele de 30 iulie, 2 si 3 august cand vor fi si temperaturi medii de 31...32 de grade Celsius. A doua saptamana va fi caracterizata de o vreme calduroasa, mai ales la campie, cu  temperaturi maxime cuprinse, in medie, intre 29 si 32 de grade. Temperaturile nocturne se vor situa in jurul valorii medii de 17...18 grade pe tot parcursul intregului interval. 
 
Ploi, in general slabe cantitativ, se vor semnala in zilele de 28, 29 si 31 iulie, dar si in perioada 5 - 7 august. In rest, probabilitatea de ploaie va fi destul de scazuta. 
 
Vremea in Transilvania
Temperaturile maxime se vor situa usor peste valorile climatologice ale perioadei si vor fi cuprinse, in medie, intre 28 si 30 de grade, iar in zilele de 3 si 4 august se vor apropia de 32 de grade Celsius. Minimele nocturne nu vor avea variatii semnificative, mentinandu-se pe parcursul celor doua saptamani la valori medii de 15…16 grade. 
 
Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in data de 28 iulie si in intervalul 5 - 10 august. 
 
Vremea in Maramures
Regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai calda decat in mod obisnuit pe tot parcursul intervalului, cu temperaturi maxime cuprinse, in medie, intre 29 si 32 de grade. Cele mai ridicate valori vor fi in zilele de 2, 3 si 4 august. Minimele nocturne vor fi constante in jurul valorilor de 16...17 grade. 
 
Averse slabe se vor semnala in special in zilele 28 si 29 iulie si in perioada 5 - 9 august.

Vremea in Moldova
Pe tot parcursul intervalului vremea va fi calduroasa, cu precadere in zonele de campie si podis. Temperaturile diurne vor creste usor pana in zilele de 3 si 4 august, cand vor atinge valori medii de 33 de grade Celsius, dupa care vor scadea si se vor situa, in medie, in jurul a 30 de grade. Valorile termice nocturne se vor incadra in ecartul mediu de 16…18 grade. 

Probabilitatea de averse slabe va creste incepand cu data de 5 august, insa ploile se vor semnala doar pe arii restranse.

Vremea in Dobrogea 
In urmatoarele doua saptamani temperaturile diurne vor caracteriza un regim calduros, cu maxime in crestere de la valori medii de 30 de grade, pana la 34 de grade in jurul datei de 4 august, dupa care vor scadea usor spre 32 de grade Celsius. De asemenea, regimul termic nocturn se va mentine ridicat, cu medii ale temperaturilor minime de 20...21 de grade. 

Conditii pentru ploi slabe, trecatoare, vor fi doar in jurul datei de 5 august. 
Vremea in Muntenia
Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul perioadei de prognoza, mai ales in zonele de campie, cu temperaturi maxime cuprinse, in medie, intre 30 si 34 de grade. Cele mai ridicate valori se asteapta in intervalul 3 – 5 august, cand si disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Minimele termice se vor mentine relativ constantela valori medii de 17...18 grade. 
 
Local vor fi averse, izolat insemnate cantitativ, in zilele de 28 si 29 iulie si in jurul datei de 5 august.
 
Vremea in Oltenia
Temperaturile maxime vor creste de la valori medii de 25...26 de grade in zilele de 28 si 29 iulie, pana la 28...30 de grade in perioada 30 iulie – 2 august si vor atinge chiar 32 de grade, in medie, in intervalul 3 – 5 august, cand vremea va fi calduroasa in inteaga regiune. Dupa  data de 6 august, valorile medii diurne se vor situa in jurul valorii de 30 de grade. Temperaturile nocturne vor avea valori medii de 17…18 grade. 
 
In ziua de 28 iulie si in noaptea de 28 spre 29 iulie vor fi fenomene de instabilitate pe arii extinse si averse cu caracter torential, in medie in jur de 30 de l/mp. Ploi moderate cantitativ mai pot cadea in jurul datei de 31 iulie, iar in restul intervalului doar trecator va mai ploua, in special in zonele inalte de relief. 
 
Vremea la munte
Valorile termice, atat cele diurne, cat si cele nocturne, vor fi constante pe tot parcursul intervalului si se vor situa in jurul unor valori medii de 20...22 de grade, respectiv 12...14 grade Celsius. 

Vor fi averse, in general slabe cantitativ, cu caracter local, mai ales in zilele de 28, 29 si 31 iulie si in perioada 4 – 10 august. 
28 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.