Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza hidrologica pe rauri si Dunare in intervalul 26-27 iulie 2014

Prognoza hidrologica pe rauri si Dunare in intervalul 26-27 iulie 2014

Prognoza hidrologica pe rauri si Dunare in intervalul 26.07. 2014 – 27.07.2014 ora 07.00

Hidrologii de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) anunta ca in acest sfarsit de saptamana riscul de inundatii este mic, debitul majoritatii raurilor din tara fiin d in scadere exceptand cursul inferior al Somesului, cursurile mijlocii si inferioare ale Muresului si Prutului si cursurile inferioare ale Jijiei si Barladului unde vor fi crestere datorita propagarii. Pe raurile din Dobrogea debitele vor fi stationare.

Sunt posibile scurgeri pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide cu efect de inundatii locale, izolat, pe unele rauri mici din zonele de munte, ca urmare a precipitatiilor sub forma de aversa  prognozate.

In accelasi timp debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi stationar (3900 m3/s). Aval Portile de Fier debitele vor fi in scadere pe sectorul Gruia – Galati si in crestere pe sectorul Isaccea – Tulcea.

26 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.