Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 23-25 iulie 2014

Prognoza meteo 23-25 iulie 2014

In decursul zilei de miercuri vremea se va prezenta instabila in majoritatea regiunilor, valorile termice situandu-se sub mediile normale specifice acestei perioade. Se vor semnala fenomenele specifice instabilitatii atmosferice precum aversele, descarcarile electrice, intensificarile de scurta durata ale vantului si izolat grindina. Sud-estul tarii face nota discordanta de la aceasta vreme, regiune in care regimul termic se va apropia de mediile normale specifice ultimei decade ale lunii iulie, in timp ce fenomenele asociate instabilitatii atmosferice isi vor face simtita prezenta doar in cursul dupa-amiezii si pe arii restranse. Maximele zilei se vor situa intre 20 de grade in nordul Moldovei si 31 de grade in sud-estul teritoriului. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice vor fi averse ce pot lasa izolat si peste 50-60 l/mp in Banat si Transilvania, cu descarcari electrice, vijelii si grindina. Valorile termice se vor situa usor sub cele normale pentru ultima decada a lunii iulie: 25 de grade maxima la Timisoara, 24 la Oradea, 26-27 la Baia Mare si Cluj, 28-29 la Sibiu si Brasov.

Vremea in Muntenia si Oltenia
Si in sud ploua, posibil torential si se semnaleaza fenomene electrice, vant si vijelii dar se poate spune ca partea de est a Munteniei este mai ferita de aceste fenomene care aici isi fac aparitia dupa amiaza si sunt mai rare. Maximele scad, mai mult in Oltenia si vestul Munteniei, intre 25 si 18 de grade si mai putin in Baragan, 30-31 de grade.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, vreme in general frumoasa cu maxime de 31 de grade in partea continentala si 28-29 pe litoral.

Vremea in Moldova
In jumatatea de nord a Moldovei, vreme instabila cu ploi ce pot lasa cantitati insemnate de apa (izolat peste 50-60 l/mp), cu descarcari electrice si vant ce poate sa aiba aspect de vijelie. Temperatura inca mai ajunge la 30-31 de grade in sud dar in restul regiunii scade semificativ: 28 de grade la Iasi si Bacau, 24 la Botosani si 21 la Suceava.

Vremea in Bucuresti
Si in Bucuresti vor fi averse, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Dimineata, 19-20 de grade. Temperatura maxima, in scadere usoara fata de ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 30 de grade. 

Vremea la munte 
Si la munte vremea se va mentine in general instabila. Innorarile vor fi temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi consemnate caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor mai depasi local 25 l/mp si pe spatii mici 50...60 l/mp. Temperatura aerului se va situa usor sub mediile climatologice specifice acestei date din an: 23 de grade la Predeal, 20 la Sinaia si Stana de Vale, 19 la Paltinis, 16 la Semenic si pe Ceahlau Toaca. 

Vremea la mare
La mare vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil insa noaptea sunt posibile averse slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensficari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade. 

Vremea joi in tara
Joi in continuare vreme instabila in toata tara. Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului la deal si la munte si local in celelalte regiuni. Izolat vor fi conditii de grindina si, mai ales in zona de munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Maximele vor fi cuprinse intre 23...24 de grade in Dealurile Vestice si in depresiuni si 31 de grade in Moldova, la Iasi si Galati, dar si in Transilvania, la Targu Mures.

Vremea joi in Bucuresti
In Bucuresti va ploua si vor fi posibile descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Dimineata, 17, 18 grade. Temperatura maxima va fi de 28...29 de grade.

Vremea vineri in tara
Vineri vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si se va incalzi fata de joi, mai ales in sud-estul tarii. Temperaturile maxime se vor situa intre 26...27 de grade, in mai multe localitati din vestul, centrul si nordul tarii la Timisoara, Oradea, Cluj, Suceava si 33 de grade in sudest la Tulcea si Galati. Local vor fi ploi in nord, centru si zonele de deal si de munte si seara din nou in sudvest.

Vremea vineri in Bucuresti
In capitala vor fi conditii pentru ploi slabe si descarcari electrice. 17-18 grade dimineata si o maxima de 31...32 de grade.

23 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.