Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 22-24 iulie 2014

Prognoza meteo 22-24 iulie 2014

Datorita avertizarii meteo care a intrat in vigoare in dimineata zilei de marti, vremea se prezinta astazi instabila in majoritatea regiunilor din tara. Se vor semnala innorari temporar accentuate insotite de averse care vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, dar si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie pe arii mai mari, in special in vestul, centrul si nordul tarii. 

In restul teritoriului vremea se va mentine calduroasa, in timp ce fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala doar izolat, in special dupa-amiaza si seara. Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat iar cu totul izolat 30 de litri pe metru patrat si se va semnala grindina. Maximele zilei inregistreaza o scadere in regiunea de vest si nord a teritoriului, valorile zilei fiind cuprinse intre 23 de grade Celsius in nordul Moldovei si 34 de grade in sudul Munteniei si Dobrogea. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice, avem alt regim de vreme astazi fata de ieri: averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si grindina. Fenomenele vin dinspre vest si ajung spre seara sau noaptea in estul Transilvaniei. Temperatura este in scadere: maxime intre 26 si 29 de grade in Banat, Crisana si Maramures si intre 30 si 33 in Transilvania unde ploile ajung in partea a doua a zilei.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, vreme instabila in Oltenia si vestul Munteniei. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp, iar izolat 30 l/mp si se va semnala grindina. In estul Munteniei, aversele vor fi izolate, dupa-amiaza si seara. Maximele zilei pornesc de la 28 de grade in Oltenia si ajung la 34 de grade in sudul Munteniei.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, vremea insorita si calda mai tine o zi. La amiaza vor fi 33-34 de grade in partea continentala si in jur de 29-30 pe litoral.

Vremea in Moldova
La fel se intampla si in sudul Moldovei, inca o zi cu soare si cu 32-33 de grade la amiaza. Catre nord, instabilitatea atmosferica creste. Aversele se inmultesc, sunt si vijelii si descarcari electrice, izolat grindina. Iar temperatura scade semnificativ: 29 de grade la Bacau, 30 la Iasi si 23 la Suceava.

Vremea in Bucuresti
In capitala, vremea va fi in continuare mai calda decat normal, dimineata cu 18...19 grade in oras si spre 16 grade in zona preoreseneasca si la amiaza, 33...34 de grade.

Vremea la munte 
Vremea va deveni instabila. Vor fi innorari temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, la inceput in Carpatii Occidentali, iar mai ales spre seara si noaptea si in Carpatii Orientali si Carpatii Meriodionali. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 30...40 l/mp si se va semnala grindina. Valorile termice vor fi in scadere fata de cele de ieri, cu precadere in masivele vestice si nordice : 

Vremea la mare
La mare vremea va fi predominant frumoasã si calda. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 31 de grade grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

Vremea miercuri in tara
Miercuri in majoritatea regiunilor vremea se va mentine in general instabila, iar valorile termice se vor situa putin sub cele normale pentru ultima decada a lunii iulie. Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, vor fi conditii de grindina si cantitatile de apa vor mai depasi pe arii restranse 20...30 l/mp. Exceptie va face sud-estul tarii, unde vremea va fi calduroasa, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia spre seara, insa doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22...23 de grade in nordul Moldovei si in Dealurile de Vest si 32 de grade in sud-est in Calarasi, Galati, Tulcea.

Vremea miercuri in Bucuresti
In capitala, averse, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Maxima, in scadere usoara fata de marti, se va situa in jurul valorii de 31 de grade.

Vremea joi in tara
Joi tot vreme instabila. Vor fi ploi pe arii extinse in zonele de deal si de munte si local in celelalte regiuni. Izolat cantitatile de apa pot fi insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime depasesc 25 de grade in toata tara si trec putin de 30 de grade la Iasi, Galati, Tulcea.

Vremea joi in Bucuresti
In Bucuresti, cerul va fi temporar noros si se vor semnala averse, descarcari electrice si, posibil, intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade.
22 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.