Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 21 iulie-3 august 2014

Prognoza meteo 21 iulie-3 august 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. In prima saptamana a intervalului vremea va fi calduroasa, cu temperaturi maxime ce vor putea atinge 33-34 de grade Celsius. In intervalul 22-24 iulie probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in intreaga tara. 
 
Vremea in Banat
Intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme foarte calduroasa, astfel ca maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi in medie de 33…34 grade. Temperaturile diurne vor scadea brusc marti, 22 iulie, iar pana spre sfarsitul primei saptamani se vor mentine in jurul unei medii de 27…28 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si inceputul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei, respectiv medii ale valorilor maxime de 29…30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, fiind in scadere de la 18…20 de grade in prima noapte pana la 16 grade la mijlocul primei saptamani, pentru ca apoi sa se mentina in jurul a 17…18 grade. 

Probabilitatea pentru averse va fi ridicata in intervalul 22-24 iulie, cand acestea se semnala pe spatii extinse si in cantitati mai insemnate, dar si in jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata nu sunt excluse nici in celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat la nivel izolat.

Vremea in Crisana
Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme foarte calduroasa, astfel ca maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi in medie de 32…33 grade. Temperaturile diurne vor scadea brusc marti, 22 iulie, iar pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza se vor mentine in jurul unei medii de 26…27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si inceputul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, respectiv medii ale valorilor maxime de 29…30 de grade. Mediile termice nocturne vor fi in scadere de la 18…20 de grade in prima noapte, pana la 16 grade la mijlocul primei saptamani, pentru ca apoi sa se mentina in jurul a 17…18 grade. 
 
Probabilitatea pentru averse va fi ridicata in intervalul 22-24 iulie, cand acestea se semnala frecvent si in cantitati mai insemnate, dar si in jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata vor fi si in celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat pe arii mai restranse. 
 
Vremea in Transilvania
Primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 30 de grade, valori chiar mai ridicate fiind de asteptat luni, 21 iulie in vestul regiunii. O scadere de temperatura se va resimti la mijlocul saptamanii, cand la nivel regional se asteapta o medie a valorilor diurne de 26…27 de grade. Pentru ultimele zile ale lunii iulie si inceputul lui august vor fi mici variatii de la o zi la alta, dar temperaturile se vor situa, in general, in jurul unei medii de 28 de grade, normala pentru aceasta perioada din an. Minimele nocturne nu vor avea variatii semnificative, mentinandu-se pe parcursul celor doua saptamani intr-un ecart mediu de 14…16 grade. 
 
Probabilitatea de ploaie va creste incepand cu dupa-amiaza zilei de marti, 22 iulie si se va mentine relativ ridicata pana in 24 iulie, fiind de asteptat local si cantitati de apa mai insemnate, apoi din nou va fi instabilitate mai accentuata in jurul datei 29 iulie. In celelalte zile ale intervalului de prognoza ploile vor fi prezente pe arii mai restranse. 

Vremea in Maramures
Prima zi a intervalului de referinta va fi una foarte calduroasa, cu o medie a valorilor maxime de 32 de grade. De marti, insa, vremea se va raci, media regionala coborand la valori de 26…28 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza sunt de asteptat oscilatii destul de mici de la o zi la alta, media temperaturilor maxime la nivelul intregii regiuni urmand a se situa la 28…29 de grade. Temperaturile nocturne vor fi si ele in scadere usoara la mijlocul primei saptamani, dar in general se vor situa intr-un ecart de 15…17 grade. 
 
Probabilitatea pentru averse va creste incepand cu dimineata zilei de marti, 22 iulie si se va mentine relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, ploile fiind mai frecvente si mai importante cantitativ intre 22 si 24 iulie si in jurul datei de 29 iulie.
 
Vremea in Moldova
In jumatatea de sud a regiunii, in prima saptamana de prognoza vremea se va mentine calduroasa, valorile cele mai ridicate fiind de asteptat in data de 21 si 26 iulie. In schimb, in jumatatea nordica vor fi variatii semnificative, astfel ca, dupa ziua foarte calda de luni, spre mijlocul saptamanii vremea va deveni racoroasa. La nivelul intregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne in scadere, de la 30…31 de grade in primele doua zile, pana la aproximativ 26…27 de grade intre 23 si 25 iulie. Pana spre sfarsitul intervalului se estimeaza o valoare mediata pe regiune in jurul a 29 de grade, caracterizand un regim termic apropiat de normal. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile nocturne, fiind in scadere usoara la mijlocul primei saptamani si osciland in ecartul de 16…18 grade. 
 
Aversele vor fi frecvente si local mai insemnate cantitativ in zilele de 22 si 23 iulie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicata in jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata nu sunt excluse nici in celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat doar izolat. 
 
Vremea in Dobrogea
Regimul termic nu va avea oscilatii semnificative pe parcursul intervalului de prognoza, mentinandu-se in general o vreme calduroasa, cu o medie a valorilor maxime de 29…31 de grade. Regimul termic nocturn se va mentine, de asemenea, relativ constant, la valori medii ce se vor situa in jurul a 19…20 de grade. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi scazuta pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza. 
 
Vremea in Muntenia
Intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme foarte calduroasa, astfel ca in zilele de 21 si 22 iulie media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 32 de grade. Dupa o usoara racorire ce se va resimti la mijlocul saptamanii, cu o medie regionala de 28...29 de grade, regimul termic redevine unul caracterizat drept calduros, media valorilor diurne fiind in jurul a 30 de grade. Temperaturile minime se vor mentine in general de aproximativ 17...18 grade, in medie. 
 
Probabilitatea pentru averse va fi mai mare din seara zilei de marti, 22 iulie si pana joi, 24 iulie, cu precadere in vestul si in nordul regiunii. Ploi vor mai fi posibile si in jurul datei de 29 iulie. 
 
Vremea in Oltenia
Intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme calduroasa, astfel ca maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi in medie de 32 de grade. Temperaturile diurne vor scadea incepand de marti, 22 iulie, pana in jurul unei medii de 26…27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si inceputul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic normal, respectiv medii ale valorilor maxime de aproximativ 30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, fiind in scadere usoara la mijlocul primei 
saptamani si mentinindu-se in general in ecartul 17…19 grade. 
 
Probabilitatea pentru averse va fi foarte ridicata in zilele de 22 si 23 iulie, cand acestea se semnala pe spatii extinse si in cantitati insemnate, dar si in jurul datei de 29 iulie. In celelalte zile ale intervalului, dar izolat si trecator va mai ploua slab. 
 
Vremea la munte
Valorile termice vor fi ridicate in primele zile si din nou spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, cu medii ale maximelor de 20...22 de grade, iar in restul timpului vor fi usor mai mici, cu o valoare mediata de 18...19 grade. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile nocturne,  fiind in scadere usoara la mijlocul primei saptamani si cuprinse, in general, intre 11 si 13 grade. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ intre 22 si 24 iulie si in zilele de 26, 27 si 28 iulie. 
21 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.