Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 16 - 18 iulie 2014

Prognoza meteo 16 - 18 iulie 2014

Vremea va continua sa fie instabila, inregistrandu-se temporar innorari accentuate in special in cea de-a doua parte a zilei insotite de averse si descarcari electrice in zonele de deal si de munte, dar si in centrul tarii si pe arii restranse in partea sudica. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si se vor semnala si conditii de grindina. De asemenea, vantul va cunoaste unele intensificari in estul si sud-estul tarii, dar si pe timpul ploilor. Maximele zilei se vor situa intre 24-25 de grade Celsius in depresiunile Carpatilor Orientali si 32 de grade Celsius in Campia de Vest. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Calda si in general instabila este vremea in regiunile intracarpatice. Aversele si fenomenele asociate se vor concentra pe zonele montane, dar si in Transilvania, unde mercurul in termometre nu va trece de 30 de grade. In Campia de Vest va fi mai mult soare, iar maximele termice pe masura: 32 de grade in Timisoara, Arad, Oradea si Satu Mare.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, instabilitatea atmosferica se manifesta in a doua parte a zilei, prin reprize de ploaie, insotite de tunete si fulgere. Aceste fenomene sunt mai probabile in Oltenia si partea vestica a Munteniei. Vantul se va intesnifica in Baragan, dar si in timpul averselor. Temperaturile maxime ajung la 28 de grade in Craiova 27 de grade in Pitesti, 29 de grade la Giurgiu si 30 de grade la Braila.

Vremea in Dobrogea
Mai ferita de ploi este Dobrogea. Aversele sunt posibile numai pe arii restranse si pentru scurta durata. Vantul trece de moderat, iar in termometre se aduna aproximativ 28 de 28 de grade in Constanta si 30 de grade la Tulcea.

Vremea in Moldova
In Moldova, soarele se arata generos, dar spre orele serii si mai ales noaptea, norii vor strange randurile si vor fi averse si descarcari electrice. Izolat cantititatile de apa vor fi insemnate. Maximele termice normale pentru data din calendar ajung la 29...30 de grade, valori mai scazute vor fi in subcarpati unde vor fi cel mult 27 de grade la Suceava si Piatra Neamt.

Vremea in Bucuresti
In Capitala, cerul va fi variabil, cu innorari temporare si trecator vor fi conditii pentru ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla moderat, iar termometrele vor indica 18 grade in zori si aproximativ 29 de grade la amiaza.

Vremea la munte
La munte ploile sunt la ordinea zilei. Prima parte a zilei se anunta mai buna, soarele se vede printre nori, iar ploile sunt izolate. Spre dupa-amiaza gradul de instabilitate al atmosferei creste, astfel pe arii extinse se vor semnala averse, insotite de descãrcãri electrice. Cantitatile de apa, vor fi insemnate si pot depasi pe arii restanse 25 l/mp, in plus este posibil sa cada grindina. Vantul va avea intensificari pe crestele inalte, dar si in timpul ploilor. Valorile termice se vor incadra in limite normale pentru a doua decada a lunii iulie – maxime de ....21 de grade la Predeal, 19 grade la Paltinis, 22 de grade la Stana de Vale si 14 grade sus la Toaca in masivul Cehlau. 

Vremea la mare
La mare vremea se anunta schimbatoare. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, cand sunt posibile ploi de scurta durata insotite si de fenomene electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat cu intensificari temporare. Temperaturile sunt normale pentru o zi de iulie – maxime cuprinse intre 27 de grade in sudul litoralului si 30 de grade in zona deltei. Apa marii este numai buna pentru baie si are o temperatura cuprinsa intre 22 si 24 de grade. 

Vremea joi in tara
Tot despre vreme instabila vorbim si maine. Instablitatea se manifesta in a doua parte a zilei, cand norii cu mare dezvolatare verticala vor aduce averse, insotite de tunete, fulgere si vant, in zonele de deal si la munte, local in sudul, estul si centrul tarii si izolat in rest. Se mentin conditiile de grindina si de cantitati izolat mai insemnate. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative, iar maximele vor fi de la 22 de grade in depresiunile din estul Transilvaniei, pana la 30...31 de grade la campie.

Vremea joi in Bucuresti
In Capitala, aversele sunt asteptate mai ales dupa-amiaza si seara si vin insotite de tunere, fulgere si de rafale de vant. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade.

Vremea vineri in tara
Vineri instabilitatea atmosferica va fi accentuata la deal si la munte, dar si in nord-est, unde mai ales dupa-amiaza si seara, vor cadea averse, insotite de descarcari electrice. Astfel de fenomene se vor semanala la nivel local si in regiunile sudice si centrale si pe arii mai restranse in rest. Vor fi conditii de grindina. Vantul va avea unele intensificari in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, dar pentru scurta durata si in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 32 de grade.

Vremea vineri in Bucuresti
In Bucuresti, vremea ramane schimbatoare – norii se strang pe cer si trecator vor cadea averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 28...29 de grade.
16 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.