Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 5 martie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 15-17 iulie 2014

Prognoza meteo pentru perioada 15-17 iulie 2014

Vremea continua sa fie instabila si in perioada 15-17 iulie, in mai multe regiuni din tara fiind posibile averse, chiar descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Vremea marti, 15 iulie 2014, in Bucuresti

In Capitala, cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara cand, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. 16...18 grade in zori, iar maxima termica va fi de 29...30 de grade.

Vremea marti, 15 iulie 2014, la munte

La munte vremea va fi in general instabila. Ca urmare, pe masura ce aerul se incalzeste, norii capata consistenta si mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi, averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si vor fi conditii de grindina. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decada a lunii iulie – maxime de 16 pe Vf Toaca din Ceahlau, 22 de grade la Predeal, 20 de grade la Paltinis si 22 de grade la Stana de Vale. 

Vremea marti, 15 iulie 2014, pe regiuni

In regiunile intracarpatice va fi o zi calda si in general frumoasa. Fenomenele asociate instabilitatii atmosferice vor fi pe arii restranse dupa-amiaza si seara, in special in zonele din apropierea muntilor, dar si in Banat. Maximele termice sunt potrivite pentru o zi de mijloc de iulie – in general peste 30 de grade (32 de grade la Timisoara, Oradea, Baia Mare), exceptand depresiunile (unde vor fi cel mult 26 de grade – Miercurea Ciuc).

In sud, spre seara, local vor fi averse, insotite de fenomene electrice si rafale de vant. Sunt conditii de grindina si de cantitati izolat insemante. Pana la aparitia acestor fenomene va fi si soare, ce va ridica mercurul in termometre, pana la 29 de grade in Craiova, Pitesti si Ploiesti, 30 de grade la Giurgiu si Braila.

Ziua nu mai este asa de frumoasa in Dobrogea. Mai ales dupa-amiaza si seara se aduna norii si local vor fi ploi scurte de vara, insotite de descarcari electrice si vant. Maximele termice sunt de 28 de grade in Constanta si de 31 de grade la Tulcea.

Vremea devine instabila si in Moldova. Prima parte a zilei se anunta insorita, insa dupa aceea norii cu dezvoltare verticala, aduc averse si descarcari electrice. Izolat va cadea grindina, iar cantititatile de apa vor fi insemante. Maximele sunt apropiate de limitele climatologice ale datei din calendar: vor fi 28 de grade in Galati, 29 de grade in Bacau, 27 de grade in Iasi si Suceava.

Vremea miercuri, 16 iulie 2014

Miercuri vor fi averse, insotite de descarcari electrice, in zonele de deal si de munte, local in sudul, centrul tarii, iar dupa lasarea serii mai ales in jumatatea de est. Izolat se pot cumula cantitati insemnate de apa si vor fi conditii de grindina. Vantul va avea intensificari in est si pe timpul ploilor. Maximele termice, apropiate de normele climatologice ale datei din calendar, pornesc de la 24 de grade in depresiuni si ajung la 32 de grade, tot in regiunile vestice.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros si vor fi intervale cu averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade.

Vremea joi, 17 iulie 2014

Tot despre vreme instabila vorbim si pentru joi. Dupa-amiaza si seara, norii cu mare dezvolatare verticala vor aduce averse, insotite de tunete fulgere, in zonele de deal si la munte, local in sudul, estul si centrul tarii si izolat in celelalte regiuni. Se mentin conditiile de grindina. Vantul va sufla mai tare in estul tarii si in timpul averselor. Temperatura aerului va avea valori maxime de la 22 de grade in depresiunile din estul Transilvaniei, pana la 31 de grade in regiunile vestice.

In Bucuresti, aversele sunt asteptate mai ales dupa-amiaza si seara si asa cum ne-am obisnuit vin insotite de tunete, fulgere si de rafale de vant. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade.

15 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.