Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 11 - 13 iulie 2014

Prognoza meteo 11 - 13 iulie 2014

Vremea va continua sa fie instabila si in decursul zilei de vineri, inregistrandu-se o racire in majoritatea regiunilor din tara. Vom avea parte de innorari temporar accentuate iar pe arii extinse se vor semnala averse insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot capata aspect de vijelie si caderi de grindina. 

In jumatatea de nord a tarii si in zona montana va intra in vigoare avertizarea cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ pe durata intregii zile, fiind asteptate local cantitati de precipitatii de peste 20 - 25 de litri pe metru patrat si de peste 40 - 50 de litri pe metru patrat cu totul izolat. Maximele zilei se vor apropia de mediile climatice specifice acestei perioade in Moldova, Baragan si Dobrogea si mai scazute in celelalte regiuni. Temperaturile se vor situa intre 20 si 30 de grade Celsius. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In vestul arcului vremea va fi racoroasa si instabila. Va ploua in reprize, se vor semnala descarcari electrice, iar vantul va avea intensificari. Asadar, temperaturile raman modeste, mult sub ce ar fi normal la acesta data – maxime de 22 de grade in Timisoara, 21 de grade la Oradea, 23 de grade la Cluj Napoca si 21 de grade la Sibiu.

Vremea in Muntenia si Oltenia
Instabilitatea atmosferica ramane accentuata si in sud, astfel sunt asteptate noi averse, ce pot fi torentiale, insotite de descarcari electrice, posibil grindina si vijelii. Cantiatile vor fi importante in special in zonele montane. Vor fi valori ce vor oscila intre 23 ..24 de grade in subcarpati si 28 de grade in Baragan.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea prima parte a zilei va fi predominant frumoasa, cu destule intervale cu soare. Insa dupa-amiaza si seara norii capata consistenta si aduc cu ei, averse torentiale, insotite de tunete, fulgere si izolat grindina. Vantul este activ pe toata durata zilei, dar va prinde putere si pe timpul ploilor. Masa calda ramane in aceasta provincie, astfel maximele termice vor fi de 30 de grade la Tulcea si de 28 de grade la Constanta.

Vremea in Moldova
Cod galben in vigoare pana la ora 23 in toata Moldova – astfel sunt asteptate fenomene potential periculoase: averse torentiale, grindina si vijelii. Temperaturile sunt usor mai scazute fata de ieri, maxime de 29 de grade in Galati si Iasi, 27 grade in Bacau si numai 22 de grade la Suceava.

Vremea in Bucuresti
Si in Capitala vremea va fi instabila si se va raci. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, insotite de descarcari electrice si vant. Dimineata: 17...18 grade, iar maxima de numai 25...26 de grade – valoare, sub media climatologica specifica acestei perioade.

Vremea la munte
Si la munte se va raci (maxime de 12 grade la Toaca, 18 grade la Predeal 16 grade la Paltinis si Stana de Vale – racoare pentru o zi de iulie). Cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii extinse se vor semnala averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificãri de scurta durata ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Nici sambata vremea nu se anunta mai buna – va continua sa ploua in aproape toate masivele si se vor semnala descarcari electrice, Cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile se mentin in continauare sub cele climatologic normale la aceasta data. Duminica soarele se arata mai generos, se incalzeste si numai din loc in loc vor mai fi ploi de scurta durata 

Vremea la mare
Si la mare, dupa aproape o saptamana cu vreme impecabila, astazi instabilitatea atmosferica se manifesta prin averse slabe insotite de descãrcãri electrice. Aceste fenomene sunt mai probabile dupa-amiaza si spre orele serii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade, iar apa marii este calda si are o temperatura de aproximativ 24 de grade. In weekend vremea va fi in general frumoasã. Cerul va fi variabil, temporar mai noros sambata cand trecator mai sunt posibile averse slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 29 de grade. 

Vremea sambata in tara
Sambata vremea va fi racoroasa si instabila in vestul, centrul, nordul tarii si in zonele de munte. In general vor fi averse, insotite de descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor fi insemnate. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, in special la deal. Vantul va fi activ in regiunile sudice, si se va intensifica pentru scurta durata si in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 grade in Dealurile de Vest si 30 de grade in sud-est.

Vremea sambata in Bucuresti
In Capitala, o zi de sambata in general frumoasa. Soarele se arata printre nori, iar vantul va avea unele intensificari. Temperatura maxima, tot usor sub media specifica acestei date, va fi de cel mult 28 de grade.

Vremea duminica in tara
Duminica vremea se anunta tot mai buna. Local vor mai fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. In restul tarii, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala numai izolat. Temperaturile maxime, mai ridicate decat sambata, vor fi cuprinse intre 22 si 31 de grade.

Vremea duminica in Bucuresti
Soare generos in Capitala, nori pasageri si vant ce va sufla slab pana la moderat. Temperatura, creste mai mult decat in ziua precedenta, spre o valoare maxima de 31 de grade – cat este si norma climatologica a datei din calendar.
11 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.