Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 8 - 10 iulie 2014

Prognoza meteo 8 - 10 iulie 2014

Temperaturile care se vor inregistra in decursul zilei de marti se vor situa peste mediile climatologice specifice acestei perioade in majoritatea regiunilor din tara. Maximele zilei se vor situa intre 26 de grade in Delta Dunarii si 34 de grade in Campia de vest si Lunca Dunarii. Disconfortul termic va fi mai ridicat decat ar fi normal in special in vestul si sud-vestul tarii, unde indicele de temperatura-umezeala va indica pe arii restranse 80 de unitati, reprezentand pragul critic. 

Local in zonele de munte si pe arii restranse in centrul si estul tarii se vor semnala ploi de scurta durata impreuna cu o serie de descarcari electrice. Spre seara instabilitatea atmosferica isi va face mult mai simtita prezenta in vestul tarii, unde vor fi averse, intensificari ale vantului ce pot lua trecator aspect de vijelie si descarcari electrice. Cu totul izolat se vor semnala cantitati importante de precipitati, fiind de asemenea si conditii de grindina. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice, vremea este in general frumoasa dar cu valori termice ridicate, in special in vestul tarii unde maximele ajung din nou la 34 de grade, la Oradea, iar indicele de temperatura-umezeala poate sa ajunga din nou la valoarea critica de 80 de unitati. In partea a doua a zilei vor fi averse si descarcari electrice, local, la munte si izolat in Transilvania, iar spre seara si in vest.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, tot cald, cu maxime de peste 30 de grade, pana la 33-34 de grade in Lunca Dunarii. Doar la munte, dupa-amiaza va ploua si vor fi descarcari electrice.

Vremea in Dobrogea
Cald si frumos si in Dobrogea. 29-30 de grade in partea continentala si 26-27 de grade pe litoral.

Vremea in Moldova
Si in Moldova maximele ajung la 30 de grade, cu exceptia nordului regiunii si a subcarpatilor unde vor fi 27-28 de grade. Dupa-amiaza, local in zona montana si izolat la ses vor fi averse, tunete si fulgere.

Vremea in Bucuresti
Inca o zi foarte calda pentru aceasta data si in Bucuresti. Ziua incepe cu 18...19 grade, iar pana la amiaza termometrele vor arata 32 poate chiar 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. 

Vremea la munte 
La munte vremea va fi calda, dar in general instabila. Vor fi averse, descarcari electrice si vant puternic pe arii extinse in Carpatii Orientali si local in restul zonei montane, iar noaptea mai ales in masivele vestice si sud-vestice. Cantitatile de apa pot fi insemnate si va cadea grindina. La amiaza vor fi 25 de grade la Stana de vale, 23 la Predeal, 22 la Paltinis, 21 la Sinaia, 20 la Semenic si 17 sus pe Ceahlau.

Vremea la mare
La mare vremea va fi in general frumoasa, cu temperaturi normale pentru aceasta data, cuprinse intre 25 si 27 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura apei marii va fi cuprinsã intre 22 si 24 de grade.

Vremea miercuri in tara
Miercuri vremea devine in general instabila. In jumatatea de vest a tarii, precum si in zonele de deal si de munte vor fgi averse, tunete, fulgere si vant. Local, ploile vor avea caracter torential, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate si pe spatii mici va cadea grindina. Seara, aceste fenomene se vor concentra mai incentrul, sudul si estul tarii. Temperatura, in scadere usoara in regiunile vestice si nordice, se va mentine insa ridicata in sudul teritoriului unde, dupa-amiaza, maximele ajung la 33 chiar 34 de grade in Lunca Dunarii.

Vremea miercuri in Bucuresti
In Bucuresti vremea nu se schimba semnificativ. Va fi in continuare foarte cald: 18-19 grade dimineata si in jur de 32 de grade la amiaza. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Seara instabilitatea atmosferica se va accentua si vor fi averse, tunete, fulgere si vant.

Vremea joi in tara
Joi instabilitatea atmosferica se mai reduce.Local, la munte si in nord-est si pe arii restranse in rest vor mai fi averse si descarcari electrice. Izolat sunt si conditii de grindina si nu sunt excluse cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla cu putere in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 31 de grade, cu cele mai ridicate valori in sudul extrem al tarii.

Vremea joi in Bucuresti
In Capitala, ziua de joi vine cu ceva nori, averse temporare, tunete si fulgere.Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 30 de grade.
8 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.