Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 3 - 5 iulie 2014

Prognoza meteo 3 - 5 iulie 2014

In decursul zilei de miercuri vremea se prezinta in general instabila, cerul fiind variabil, cu unele innorari temporar accentuate. Se vor semnala averse cu caracter torential, insotite de descarcari electrice in special in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si Oltenia, iar in cursul dupa-amiezii si al serii acestea isi vor face simtita prezenta in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei. 

Cu totul izolat, cantitatile de apa vor depasi 20 - 25 de litri pe metru patrat si va cadea grindina. Se vor semnala intensificari puternice ale vantului in timpul ploilor si trecator acesta poate lua aspect de vijelie. Maximele zilei sunt in scadere in comparatie cu ziua de marti, in regiunile sud-vestice, vestice si centrale, vor fi cuprinse intre 18 si 29 de grade. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice vremea este cu totul altfel decat ieri. Dupa soare si 26 de grade, azi vor fi nori si ploi ce pot avea caracter torential, vant, descarcari electrice si doar 19 grade la amiaza la Baia Mare si Oradea, 21 la Timisoara si Cluj si 22 la Sibiu.

Vremea in Muntenia si Oltenia 
In sud, mai exact in Oltenia, la fel : instabilitatea vremii este accentuata si maximele abia ajung la 25 de grade la Ramnicu Valcea. In Muntenia, fenomenele de instabilitate ajung catre seara, asa ca o buna parte a zilei este frumoasa. Maximele, trec de 25 de grade si ajung chiar la  30 de garde in Lunca Dunarii.

Vremea in Dobrogea
Si in Dobrogea frontul atmosferic ajunge mai tarziu, abia in prima parte a noptii. Astfe, ziua va fi predominant frumoasa cu 29 de grade la Tulcea si 26 la Constanta. Vantul va sufla cu putere spre seara.

Vremea in Moldova
In Moldova, prima parte a zilei va fi in general frumoasa, dar dupa-amiaza cerul se innoreaza si in cea mai mare parte a regiunii vor fi averse ce vor avea si caracter torential, insotite de tunete, fulgere, vant si izolat de grindina. Maximele zilei, vor fi in general in jur de 29 de grade, mai mici in Subcarpati spre 25 de grade.

Vremea in Bucuresti
Si in Bucuresti vremea se schimba pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil o buna parte din zi, dar spre seara innorarile se accentueaza si vor cadea averse insotite de tunete, fulgere si vant. Temperatura maxima se va situa totusi in jurul valorii de 29 de grade. 

Vremea la munte
Si la munte vremea va fi in general instabila. Cerul va fi temporar si  vor fi averse ce vor avea si caracter torential, insotite de fenomene electrice, in prima partea a zilei  in Carpatii Occidentali, iar apoi, pana seara, si in restul zonei montane. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si va cadea grindina. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari mai ales in timpul ploilor, cand trecator va lua aspect de vijelie. Valorile termice vor scadea fata de ieri, mai ales in Carpatii Occidentali.

Vremea la mare
La mare vremea devine in general instabila. Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, iar apoi se va innora treptat. Seara si noapte, vor fi ploi slabe si sub forma de aversa, insotite de fenomene electrice si vant. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar apa marii va avea o temperatura cuprinsa intre 19 si 22 de grade. In weekend vremea se indreapta, soare cat cuprinde si temperaturi maxime de 28...29 de grade. 

Vremea vineri in tara
Vineri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi temporar noros in jumatatea de sud-est a tarii, unde pe spatii restranse se vor semnala averse, insotite de fenomene electrice. Vantul sufla cu putere in Moldova, Dobrogea si Baragan, dar si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 de grade la Miercurea Ciuc si 29 de grade la Drobeta Turnu Severin.

Vremea vineri in Bucuresti
In Bucuresti, cerul va fi noros in prima parte a zilei si trecator va mai ploua slab. Vantul va sufla moderat pe pracursul zilei urmand sa se potoleasca spre seara. Dimineata, in jur de 15 grade, iar la amiaza  26... 27 de grade.

Vremea sambata in tara
Sambata, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi, cu precadere in regiunile vestice. Cerul va fi variabil in sudul tarii si la munte unde, izolat vor fi conditii sa ploua slab. Vantul va avea unele intensificari in Banat. Temperaturile maxime trec de 25 de grade in toata tara si ajung chiar la 32 de grade la Timisoara.

Vremea sambata in Bucuresti
Si in Capitala, weekendul incepe cu vreme frumoasa si in incalzire.  Ziua incepe cu 16, iar in conditii de cer variabil, temperatura urca pana la  28 ... 29 de grade.
3 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.