Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 1 - 3 iulie 2014

Prognoza meteo 1 - 3 iulie 2014

Datorita codului galben valabil pentru judetele din nordul, nord-estul si centrul tarii, in aceste zone se va manifesta o instabilitate atmosferica temporar accentuata. De asemenea, se vor semnala si averse ce vor avea caracter torential, fenomene electrice, vant si izolat grindina. 

Pe alocuri se vor cumula cantati de apa de peste 40l/mp. In restul tarii soarele va fi generos, ploi inregistrandu-se doar pe arii restranse in special in sud-estul tarii si la munte. Maximele zilei vor fi in scadere in comparatie cu ziua de ieri, valorile termice situandu-se intre 17 grade Celsius in Maramures si Bucovina si 28 de grade in sudul Moldovei, Dobrogea si Muntenia. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Scaderea de temperatura este semnificativa in regiunile din vestul arcului carpatic. Maximele sunt chiar si cu 10 grade mai mici ca ieri, doar 20 de grade la Baia Mare, Cluj Napoca si Brasov si cel mult 24 de grade la Timisoara. Va continua sa ploua in averse in Maramures si cea mai mare parte a Transilvaniei, unde se mai pot cumula cantitati insemnate de apa.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud vantul este elementul meteorologic dominant. Va avea intensificari temporare si va imprastia norii, astfel ca vor fi averse locale mai ales la deal si la munte.  Temperatura usor mai scazuta fata de ieri, 25 de grade in Craiova si Pitesti, 26 de grade in Buzau si 28 de grade la Calarasi.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea mai multi nori pe cer, dar si destule ore cu soare. Aversele  si descarcarile electrice sunt posibile izolat dupa-amiaza si searaVor fi 26 de grade la Constanta si  28 de grade la Tulcea.

Vremea in Moldova
Cea mai mare parte a Moldovei se afla sub cod galben pana in aceasta seara la ora 21. Astfel vor fi intervale in care natura se va dezlantui. Vor fi averse, tunete, fulgere si vant. Izolat va cadea grindina, iar in nordul regiunii cantitatile de apa vor depasi izolat 40 l/mp. Temperatura scade accentuat in nord, doar19 grade la Suceava, dar in sud, la Galati si Focsani, se ating si astazi 27...28 de grade.

Vremea in Bucuresti
In Capitala aveam parte atat de soare cat si de intervale cu averse, descarcari electrice si vant. Temperatura, usor mai scazuta fata de ieri, se va situa in jurul valorii de 26 de grade. 

Vremea la munte
Vreme instabila si in racire astazi si la munte. Norii sunt prezenti in toate masivele, dar ploile se concentraza in Carpatii Orientali si jumatatea estica a Meridionalilor. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, insotite de tunete, fulgere, vant si izolat caderi de grindina . Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp. La amiaza vor fi  16 grade  la Predeal, 13 la Paltinis, 14 la Stana de vale si 10 grade sus de Ceahlau.

Vremea la mare
La mare vremea ramane si astazi in general frumoasa. Soarele nu mai este sigur pe cer, se aduna si ceva norii, dar sanse de ploaie nu prea sunt. Vantul se intensifica trecator mai ales dupa-amiaza si seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade, iar apa marii va avea o temperatura de 20... 22 de grade.

Vremea miercuri in tara
Miercuri,  vremea devine frumoasa, cu mult soare in toate regiunile tarii. Doar in zonele de munte, dupa-amiaza si seara, izolat vor cadea ploi de scurta durata, posibil insotite de fenomene electrice. Vantul sufla cu putere in regiunile estice. Temperaturile maxime, apropiate de mediile climatologice specifice inceputului de iulie vor fi cuprinse intre 23 si 29 de grade.

Vremea in Bucuresti
O zi frumoasa si in Capitala. Soare din plin si cativa nori pasageri dupa-amiaza. Temperatura maxima va fi de 28...29 de grade.

Vremea joi in tara
Joi un  front atmosferic rece va marca evolutia vremii, astfel ca vor fi  innorari temporar accentuate, averse, fenomene electrice si vant, in Banat, Crisana, Maramures, dar si in Transilvania si Moldova. Local, cantitatile de apa vor fi insemnate si sunt conditii de grindina. Astfel de fenomene vor fi spre seara, la nivel local si in regiunile sudice. Temperaturile maxime, in scadere in  vestul si nord-vest tarii, vor fi cuprinse intre 18 si 30 de grade.

Vremea joi in Bucuresti
In Capitala va fi o zi in general frumoasa, dar spre seara si noaptea innorarile se vor accentua si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Temperatura maxima va fi tot de 29 de grade.
1 iulie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.