Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 30 iunie - 13 iulie 2014

Prognoza meteo 30 iunie - 13 iulie 2014

Prognoza meteo pentru intervalul 30 iunie - 13 iule 2014 a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze de medie durata de la Reading, Anglia. Pana in ziua de 4 iulie, media temperaturilor maxime la nivelul intregii regiuni va avea variatii intre 24 si 27 de grade, iar a minimelor intre 13 si 15 grade. 

Vremea in Banat 
In ultima zi a lunii iunie vor fi temperaturi maxime de pana la 31 de grade, dar luna iulie va debuta cu o racire a vremii, iar maximele vor scadea cu aproximativ 5 grade. Dupa aceasta data si pana la sfarsitul primei saptamani tendinta generala a regimului termic va fi de crestere si se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 30 de grade. 

In cea de a doua saptamana, mediile maximelor vor oscila intre 28 si 30 de grade. Valorile termice nocturne vor avea o evolutie asemanatoare. Cele mai reci dimineti vor fi in jurul datei de 2 iulie, cand se vor atinge si minime de doar 11 grade, iar diminetile cele mai calde vor fi intre 6 si 9 iulie, cand mediile vor fi in jur de 16 grade. 
Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la inceputul intervalului, in jurul datei de 3 iulie, dar si in intervalul 6 – 9 iulie.

Vremea in Crisana
Luna iunie se incheie cu vreme calduroasa si temperaturi de pana la 32 de grade, dar in prima zi din iulie vremea se va raci si nu se vor mai depasi 25 de grade. Pana la sfarsitul primei saptamani tendinta generala a temperaturilor va fi de crestere, iar media maximelor va 
ajunge din nou in jur de 30 de grade. 

In cea de a doua saptamana, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar mediile se vor situa intre 28 si 30 de grade. Media temperaturilor minime va oscila in prima saptamana intre 12 grade - in dimineata zilei de 2 iulie, si 16 grade - in 6 iulie. In cea de a doua saptamana, minimele termice nu vor mai avea variatii semnificative, iar media pe regiune va fi de 15...16 grade. Vor fi averse, pe arii extinse in 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie si in intervalul 7 - 9 iulie. In rest, doar trecator vor fi posibile ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ.

Vremea in Transilvania 
Pe parcursul primei saptamani, media temperaturilor maxime se va situa intre 22 de grade - in data de 1 iulie, si 29 de grade - in 6 iulie. In cea de a doua saptamana, temperaturile nu vor mai avea variatii importante, iar in medie vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade. Media  valorilor termice nocturne va oscila intre 10 grade - in 2 si 5 iulie si 14 grade - la inceputul saptamanii viitoare. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi redusa in data de 2 iulie si in perioada 4 – 6 iulie. In restul intervalului vor fi averse, pe arii mai extinse in 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie, dar si in intervalul 7 – 9 iulie. 
 
Vremea in Maramures
Luna iulie va debuta cu o scadere considerabila a valorilor de temperatura. Mediile maximelor vor ajunge in jurul valorii de 21 de grade, iar ale minimelor la 11 grade. Din data de 2 iulie, insa, si pana in 6 iulie, temperaturile vor creste. Media maximelor va ajunge la 29 de grade, 
iar a minimelor, pana in jur de 15 grade. Din 7 iulie si pana la sfarsitul intervalului, valorile termice nu vor mai avea variatii importante. 
Vor fi averse aproape in fiecare zi, dar mai ales in zilele de 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie, dar si in perioada 7 – 9 iulie. 
 
Vremea in Moldova 
Pana in ziua de 4 iulie, media temperaturilor maxime la nivelul intregii regiuni va avea variatii intre 24 si 27 de grade, iar a minimelor intre 13 si 15 grade. In urmatoarele 3 zile se va incalzi treptat, astfel ca, la sfarsitul primei saptamani si la inceputul celei de a doua, mediile 
maximelor vor atinge 29 de grade, iar ale minimelor vor urca spre 17 grade. Din data de 8 iulie variatiile termice vor fi nesemnificative. 
 
Probabilitatea pentru averse va fi mai mare in zilele de 1, 3, 8 si 9 iulie.

Vremea in Dobrogea
Temperaturile maxime se vor situa, pana in data de 5 iulie, la valori medii cuprinse intre 25 si 27 de grade, apoi vor creste usor si se vor mentine, pana la sfarsitul intervalului, la valori normale pentru data din calendar, adica, in medie, 28...29 de grade. Valorile termice nocturne vor avea o evolutie asemanatoare si vor oscila, in medie, intre 16 si 19 grade. 
 
Vremea va fi in general frumoasa. Doar trecator vor cadea ploi slabe, de scurta durata, cel mai probabil in jurul datelor de 3, respectiv 9 iulie. 
 
Vremea in Muntenia
In prima saptamana, maximele termice vor avea oscilatii de la o zi la alta si se vor situa in medie intre 27 si 29 de grade, valori apropiate de normalul pentru aceasta perioada. In cea de a doua saptamana, temperaturile diurne vor oscila in jurul unei medii de 30 de grade. 
Minimele nocturne se vor incadra de-a lungul intregului interval, in medie, intre 13 si 17 grade. 
 
Vor fi averse, in general slabe cantitativ, in zilele de 1, 3, 4, 8 si 9 iulie. In rest, conditiile de ploaie vor fi reduse. 
 
Vremea in Oltenia 
Pana in ziua de 4 iulie, media temperaturilor maxime la nivelul intregii regiuni va avea variatii intre 25 si 28 de grade, iar a minimelor intre 13 si 15 grade. In urmatoarele 3 zile, se va incalzi treptat, astfel ca, la sfarsitul primei saptamani si la inceputul celei de a doua, mediile 
maximelor vor atinge 29 de grade, iar cele ale minimelor vor urca spre 17 grade. Din data de 8 iulie, variatiile termice vor fi nesemnificative. 

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare in noaptea de 30 iunie spre 1 iulie (cand vor putea fi importante cantitativ), dar si in zilele de 3, 4, 8 si 9 iulie.

Vremea la munte 
In prima parte a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea oscilatii de la 14 grade in data de 1 iulie, pana la 20 de grade in zilele de 30 iunie, dar si in 5 si 6 iulie. In cea de a doua parte a intervalului, maximele vor fi relativ constante, in jurul valorii de 20 de grade. Minimele termice vor avea oscilatii asemanatoare. Cel mai rece va fi in dimineata zilei de 2 iulie, cand vor fi medii de 6...7 grade, iar in diminetile cele mai calde se vor inregistra in medie 11...12 grade. 
 
Vor fi averse aproape in fiecare zi, dar mai ales in zilele de 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie, dar si in perioada 7 – 9 iulie. 

30 iunie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.