Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Mai 2014, cea mai calduroasa luna la nivel global din 1880 si pana in prezent

Mai 2014, cea mai calduroasa luna la nivel global din 1880 si pana in prezent

Potrivit Agentiei americane pentru oceane si atmosfera (NOAA), luna mai a anului 2014 a fost cea mai calduroasa luna la nivel global, din momentul in care a inceput masurarea temperaturilor, in anul 1880.

Temperatura medie de la suprafata solului si a oceanelor a atins in luna mai valoarea de 15, 54 grade Celsius, cu 0,74 grade Celsius mai mult decat media inregistrata secolul trecut, de 14,8 grade Celsius. 

De asemenea, aceasta luna a fost a 39-a luna mai consecutiva si a 351-a luna la rand cand temperatura de la nivelul globului a depasit media secolului trecut. Cei de la NOAA precizeaza faptul ca anul 1976 a fost ultimul an in care temperatura lunii mai a fost mai scazuta decat media secolului trecut. 

In cele mai multe regiuni ale globului s-au inregistrat in luna mai a acestui an temperaturi mai ridicate decat media secolului trecut, recorduri de caldura inregistrandu-se in Kazahstan, unele regiuni ale Indoneziei si regiunea de nord-vest a Australiei. 

De asemenea, si unele zonele din marile bazile oceanice au inregistrat noi temperaturi record. Totusi, au existat si o serie de regiuni precum nord-estul Atlanticului si parti din nord-vestul si sud-vestul Pacificului unde temperaturile inregistrate au fost mai scazute decat media secolului trecut. Temperatura inregistrata in luna aprilie a acestui an a fost identica cu cea din aprilie 2010, fiind cea mai calda temperatura inregistrata pe planeta noastra din 1880 incoace. 

Conform agentiei americane, probabilitatea ca El Nino, curentul cald din Pacific, sa isi faca simtita prezenta in decursul acestei veri in emisfera nordica este de 70%, iar probabilitatea ca acest fenomen sa reapara in timpul toamnei si iernii viitoare este de 80%. Fenomenul El Nino ar putea avea un impact extrem de major atat asupra temperaturilor, cat si a precipitatiilor de pe intreg globul. 
24 iunie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.