Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 20 - 22 iunie 2014

Prognoza meteo 20 - 22 iunie 2014

Astazi vremea va fi preponderent instabila. In prima parte a zilei, in regiunea Dobrogei si in estul extrem al Munteniei va ploua torential, cantitatile de precipitatii atingand local 50-60 de litri pe metru patrat. Rafalele de vant, in special pe litoral vor depasi 70 de km/h. De asemenea, si in restul teritoriului se vor semnala innorari temporar accentuate. 

Pe parcursul zilei vor fi averse, insotite si de descarcari electrice in zonele montane si submontane, local in Maramures, Transilvania si Crisana si pe spatii restranse in rest. Vor fi posibile cantitati de apa de peste 15 l/mp. Vantul va mai avea intensificari temporare in toate regiunile tarii. Valorile termice, desi in crestere fata de ziua joi, se vor situa inca sub cele normale ale datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 27 de grade.

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, insotite si de descarcari electrice in zonele montane si submontane, local in Maramures, Transilvania si Crisana si pe spatii restranse in Banat. Temperatura este in crestere fata de ieri. Maximele trec de 20 de grade inclusiv in depresiunile transilvane si ajung la 26 grade la Timisoara, Arad si Oradea.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, in prima parte a zilei in estul Munteniei va mai ploua torential cumulandu-se local peste 50...60 l/mp, iar rafalele de vant vor depasi 70 km/h. Apoi ploile se raresc si vantul se mai domoleste. La amiaza vor fi 26 de grade la Drobeta Turnu Severin, 23 la Pitesti si 25 la Craiova, Ploiesti, Giurgiu si Buzau.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea inca mai ploua abundent in prima parte a zilei apoi ploile se mai raresc. Local se ma pot aduna peste 50...60 l/mp, iar rafalele de vant, in special pe litoral, vor depasi 70 km/h. Maxima zilei va fi de 25 de grade la Tulcea si de 22 de grade la Constanta.

Vremea in Moldova
Si in Moldova mai ploua dar numai pe arii restrinse. Vor fi posibile cantitati de apa de peste 15 l/mp iar vantul va mai avea temporar intensificari. La amiaza vor fi valori termice de 25-26 de grade in cea mai mare parte a regiunii mai putin in zonele deluroase: 23 de grade la Piatra Neamt si Suceava.

Vremea in Bucuresti
In capitala, vremea se va ameliora. Cerul va avea innorari temporare si vor fi conditii ca trecator sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Dimineata,13-14 grade. Temperatura maxima, in crestere fata de ziua anterioara, va fi de 25...26 de grade.

Vremea la munte
La munte aceeasi vreme instabila. Vor fi averse, insotite si de descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor putea depasi 15 l/mp. La amiaza vor fi: 17 grade la Predeal, 15 la Patinis, 14 la Sinaia cota 1500, 12 la Semenic si 10 la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Sambata tot vreme instabila cu averse, insotite de descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa pot depasi 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. De duminica vorbim de alta vreme. Se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, averse si descarcari electrice pe arii restranse in zona Carpatilor Orientali.

Vremea la mare
La mare vremea va fi in general instabila si racoroasa. Cerul va fi mai mult noros ziua, cand temporar vor fi averse cu ceracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 20 si 22 de grade. Si sambata la mare vreme instabila. Vor fi averse, in general slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 24 de grade. Duminica se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Maximele vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade, iar temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 20 si 22 de grade. 

Vremea sambata in tara
Sambata, vremea va fi racoroasa, cu maxime termice mai mici decat vineri, in general intre 18 si 25 de grade, cel mult 26 de grade cel mai probabil in sudvest la Drobeta Turnu Severin. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari temporar accentuate si ploi, local la munte, in Transilvania, Muntenia si Dobrogea si pe spatii restranse in restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice, iar izolat cantitatile de apa pot depasi 15...20 l/mp.

Vremea sambata in Bucuresti
In Capitala vor fi averse, insotite de descarcari electrice si posibil de intensificari de scurta durata ale vantului. Dimineata,13-14 grade. Temperatura maxima va fi de 20...22 de grade.

Vremea duminica in tara
Duminica se va incalzi mai ales in regiunile sudice si sud-vestice. Temperaturile maxime trec de 20 de grade in toata tara si ajung la 27 de grade in sudul tarii, poate si 28 in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, averse si descarcari electrice pe arii restranse in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si izolat in Dobrogea si in Muntenia.

Vremea duminica in Capitala
In Bucuresti vremea va deveni frumoasa. Dimineata, racoare, 12-13 grade dar maxima zilei este una de vara: 26-27 de grade.
20 iunie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.