Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 19 - 21 iunie 2014

Prognoza meteo 19 - 21 iunie 2014

In regiunile sudice si sud-estice ale tarii instabilitatea atmosferica se va manifesta mult mai accentuat, iar vremea va fi mai rece pentru aceasta perioada a anului. Se vor semnala innorari si temporar averse ce vor avea caracter torential, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si cu totul izolat caderi de grindina. 

In Oltenia, sudul Banatului si al Munteniei, Dobrogea, precum si in cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali, cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30...35 l/mp. In restul teritoriului, valorile termice se vor situa in limitele normale ale perioadei, cerul va fi variabil, cu innorari in special dupa-amiaza si seara, iar manifestarile specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia pe spatii restranse si vor fi mai putin intense. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 grade in Oltenia si 27 de grade in Crisana.

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sudul Banatului si al transilvaniei unde ploile pot lasa izolat si 30-35 de l/mp. In restul regiunilor intracarpatice aversele isi vor face aparitia pe spatii restranse si vor fi mai putin intense. Temperatura are valori de vara in Maramures si Crisana, 26-27 de grade, dar mult mai mici, 21-22 de grade, in sudul Banatului, sudul si estul Transilvaniei.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, toata ziua ploi in reprize, cu descarcari electrice, vant si izolat grindina. In Oltenia si in sudul Munteniei, precum si in cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali, cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30...35 l/mp. Maximele sunt modeste, in general intre 18 si 22 de grade, cu pana la 10 grade sub mediile normale.

Vremea in Dobrogea
Aceeasi vreme si in Dobrogea: cu nori, ploi ce pot totaliza pana seara local peste 15 l/mp si izolat 30...35 l/mp, cu fenomene electrice si vint si cu valori termice sub mediile climatologice: 24 la Tulcea si 23 la Constanta.

Vremea in Moldova
In Moldova cerul va fi variabil, cu innorari in special dupa-amiaza si seara si manifestari specifice instabilitatii atmosferice pe spatii restranse si mai putin intense decat in sudul tarii. Maximele zilei: 22 de grade la Suceava, 24 la Bacau, 23 la Focsani si Galati si 25 de grade in estul regiunii la Vaslui, Iasi si Botosani.

Vremea in Bucuresti
In Capitala, vremea va fi instabila si rece: dimineata 15-16 grade si la amiaza cel mult 20 de grade. Cerul va avea innorari si temporar se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Vremea la munte
La munte in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali vremea va fi rece si instabila. Vor fi innorari si temporar se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 45...50 l/mp. In restul zonei montane, valorile termice se vor situa in limitele normale ale perioadei, cerul va fi variabil cu innorari in special dupa-amiaza si noaptea, iar manifestarile specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia pe spatii restranse si nu vor fi la fel de intense. La amiaza vor fi 16 grade la Paltinis, Predeal si Stana de Vale, 14 la Sinaia si 11 pe Ceahlau Toaca. 

Vremea la mare
La mare vremea va fi instabila si racoroasa. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi averse si descarcari electrice. Cantitatile de apa vor fi local insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi in jur de 21 - 22 de grade. 
 
Vremea vineri in tara
Vineri, vremea va fi racoroasa in majoritatea regiunilor si in general instabila. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si local va ploua in cea mai mare parte a tarii. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice, iar izolat, in sud-est si la munte, cantitatile de apa vor mai depasi 15...20 l/mp. Vantul va avea intensificari in regiunile vestice si de sud-est, precum si in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 de grade in depresiunile transilvane si 26 de grade la Drobeta Turnu Severin, Timisoara, Arad si Oradea.

Vremea vineri in Bucuresti
In Bucuresti: 13-14 grade dimineata si o maxima mai mare decat joi dar tot sub media climatologica, in jurul valorii de 24 de grade. Cerul va prezenta innorari temporare si trecator va mai ploua. Vantul va sufla slab si moderat.

Vremea sambata in tara
Sambata cu exceptia regiunilor sudvestice, in restul tarii va ploua pe arii relativ extinse. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice, iar izolat cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina. In sudvest, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe arii restranse si vor fi slabe cantitativ. Temperaturile maxime, mai mici decat vineri in aproape toata tara, vor fi cuprinse intre 17 grade la Miercurea Ciuc si 26 de grade la Drobeta Turnu Severin.

Vremea sambata in Bucuresti
In Capitala cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate indeosebi dupa-amiaza si seara, cand vor cadea averse, insotite de descarcari electrice si intensficari de scurta durata ale vantului. Dimineata, 13-14 grade. Temperatura maxima va fi de 23...24 de grade.
19 iunie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.