Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Inundatii si seceta in Europa, provocate de schimbarile climatice

Inundatii si seceta in Europa, provocate de schimbarile climatice

Inundatii si seceta in Europa, provocate de schimbarile climatice

Efectele schimbarilor climatice din Europa se vor resimti prin prezenta secetei si inundatiilor catastrofale, care se vor manifesta mai frecvent, arata Agentia europeana a mediului intr-un raport. Specialistii mai prognozeaza in raport o crestere medie a temperaturii cu 2,1 - 4,4 grade in Europa pana in 2080. Aceste temperaturi ar putea fi mai mari in estul si sudul continentului.

Raportul mai indica o crestere a cantitatii de precipitatii anuale cu 1 - 2 la suta pe deceniu in nordul Europei, in timp ce in sudul continentului precipitatiilor va scadea cu 5 la suta, iar seceta ar putea fi o prezenta frecventa indiferent de anotimp.

In ultimii 50 de ani, in Europa au fost semnalate peste 100 de inundatii, care au provocat pagube importante.

Seceta din ultimii 30 de ani din spatiul european a adus pagube de 85 miliarde de euro, media anula a acestora in perioada 1991 - 2003 fiind de 5,3 miliarde.

Raportul solicita tarilor europene sa opereze schimbari importante mai ales privind practicarea agriculturii, gestionarea apei, informarea populatiei, habitatul si infrastructura.

Sursa: Bloombiz, 15 februarie 2007

15 februarie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.