Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 28 - 30 mai 2014

Prognoza meteo 28 - 30 mai 2014

Vremea miercuri in tara
In nordul, estul, centrul tarii si in zona montana vremea va fi predominant instabila iar, in cea de-a doua parte a zilei se vor inregistra unele innorari, averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.Izolat, cantitatile de apa vor fi insemnate, peste 25 l/mp si vor fi conditii pentru producerea grindinei. In restul teritoriului ziua este dominata de prezenta soarelui si numai pe arii restranse vor fi averse. Sub aspect termic, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in regiunile extracarpatice, in timp ce in restul tarii valorile termice vor fi apropiate de mediile caracteristice acestei perioade. Temperaturi maxime ce vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade.

Vremea miercuri in Capitala
In Capitala, vremea  va fi calda pentru aceasta perioada. Minima acestei nopti va fi de 14...16 grade, iar maine la amiaza din nou se vor atinge 29...30 de grade. Cerul va fi variabil cu innorari  trecatoare  dupa-amiaza si seara, cand mai sunt posibile averse.

Vremea miercuri la munte
La munte instabilitatea atmosferica se mentine accentuata. La fel ca si in zilele precedente, ziua incepe cu nori rasfirati si averse izolate, dar spre amiaza, innorarile se vor accentua si  pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp indeosebi in Carpatii Meridionali, si vor fi conditii de grindina. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele de ieri: maxime de 13 grade la Ceahlau, 19 grade la Predeal, 16 grade la Paltinis si 17 grade la Stana de Vale.

Vremea miercuri la mare
La mare vremea va fi calda. Soarele este si astazi la datorie, dar in orele dupa-amiezii, din loc in loc se aduna norii si vor fi conditii pentru ploi scurte de vara si descarcari electrice. Vantul va sufla slab,cand si cand moderat in timpul dupa-amiazii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 27 de grade (iata 26 de grade la Vama Veche si Neptun si 27 de grade la Mamaia si Gura Portitei), iar  apa marii va avea o temperatua de 21...22 de grade.

Vremea joi in tara
Joi, vor fi averse si descarcari electrice in zonele de munte si pe alocuri in vestul, centrul si nordul tarii. In restul tarii cerul va fi variabil, dar incepand din orele serii si in cursul noptii, instabilitate atmosferica se va accentua in regiunile sudice si sud-estice, unde aria ploilor se va extinde. Vantul va avea intensificari de scurta durata in timpul averselor, izolat cantitatile de apa vor fi insemnate si va cadea grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 grade in Maramures si 30 de grade in sud-est.

Vremea joi in Capitala
In Bucuresti cerul va fi variabil, insa incepand din orele serii si mai ales noaptea, norii vor invaluii cerul si se vor semnala averse, descarcari electrice si scurte intensificari ale vantului. Pana la venirea ploilor, temperatura va reusi sa creasca pana spre o valoarea maxima de 28 de grade.

Vremea vineri in tara
Vineri, vremea se va raci in special in sudul si sud-estul teritoriului. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii extinse in jumatatea de est a tarii, unde si cantitatile de apa vor fi insemnate si local in restul teritoriului. Temperaturile maxime  coboara sub mediile climatologice ale perioadei si vor fi cuprinse intre 17 si 24 de grade .

Vremea vineri in Capitala
Se va raci semnificativ si in Bucuresti, unde temperatura maxima va fi de cel mult 21...22 de grade. Norii vor acoperi cerul si temporar va ploua sub forma de aversa, posibil insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.
28 mai 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.