Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 26 mai - 8 iunie 2014

Prognoza meteo 26 mai - 8 iunie 2014

Prognoza meteo pentru intervalul 26 mai - 8 iunie 2014 a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze de medie durata de la Reading, Anglia. Conform acestei prognoze, in primele zile a intervalului vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile maxime se vor situa intre 28-29 de grade Celsius. Dupa data de 30 mai, vremea va inregistra o scadere treptata de la o zi la alta. Dupa data de 2 iunie vremea se va incalzi din nou, temperaturile diurne putand ajunge si la 25-26 de grade Celsius in Banat. Probabilitate mai mare de semnalare a precipitatiilor sub forma de ploaie se va semnala in intervalul 29 mai - 1 iunie. 

Vremea in Banat
Primele doua zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o vreme calda, cu o medie a valorilor maxime de 26...28 de grade. Apoi valorile de temperatura vor scadea treptat de la o zi alta, de la o medie regionala de aproximativ 24 de grade in 28 si 29 mai pana la medii ale maximelor de 19...21 de grade la sfarsitul lunii mai si prima zi de iunie, adica o vreme racoroasa. Dupa data de 2 iunie vremea se va incalzi din nou, progresiv, astfel ca sfarsitul celei de-a doua saptamani a intervalului de referinta va aduce temperaturi diurne de 25...26 de grade, in medie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, valorile fiind in general in jurul unor medii de 12...14 grade, exceptand intervalul 31 mai - 3 iunie, cand in orele diminetilor vor fi temperaturi in medie de 9...11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata in mare parte a intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ in 26-27 mai, dar si in jurul datelor de 30 mai si 3 iunie. 
 
Vremea in Crisana
In primele doua zile ale intervalului de prognoza vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu maxime diurne in medie de 26...28 de grade. Apoi valorile de temperatura vor scadea de la o zi alta, pana la medii ale maximelor de 19...21 de grade la sfarsitul lunii mai si prima zi de iunie, caracterizand vremea ca racoroasa. Dupa data de 2 iunie, temperaturile vor creste din nou, treptat, astfel ca sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza va aduce valori diurne de 25...26 de grade, in medie. Minimele nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, valorile fiind in general in jurul unor medii de 12...14 grade, exceptand intervalul 31 mai - 3 iunie, cand in orele diminetilor vor fi temperaturi in medie de 9...11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe parcursul celor doua saptamani, dar aversele vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ in 26-27 mai, dar si in jurul datelor de 30 mai si 3 iunie. 
 
Vremea in Transilvania
Inceputul intervalului de referinta, dar si ultimele zile vor avea un regim termic peste cel normal al datei, o vreme calda, astfel ca media maximelor va fi de 23...25 de grade. In schimb, in perioada 30 mai - 2 iunie temperaturile vor scadea, vremea devenind racoroasa, cu o medie regionala a valorilor diurne de 16...18 grade. Minimele nocturne vor avea acelasi parcurs, cu medii intre 9 si 12 grade, mai scazute in intervalul 30 mai - 2 iunie. 
Averse cu caracter local vor fi posibile in aproape fiecare dupa-amiaza, iar in jurul datelor de 30 mai, respectiv 3 iunie va creste si probabilitatea ca ploile sa fie mai intense. 
 
Vremea in Maramures 
Temperatura aerului va fi in scadere treptata de la medii diurne de 25...27 de grade in primele zile la valori de 18...20 de grade in intervalul 30 mai – 2 iunie, atunci cand vor caracteriza o  vreme racoroasa. Dupa data de 3 iunie, insa, vremea se va incalzi din nou, de la o zi la alta. Aceeasi tendinta de evolutie o vor avea si valorile minime de temperatura, fiind de asteptat medii de 11...13 grade la inceputul intervalului, dar si in ultimele zile, alternand cu un interval mai racoros din 31 mai pana in 3 iunie. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, dar aversele vor fi mai frecvente si izolat mai importante cantitativ in jurul datelor de 27 si 30 mai, dar si 3 iunie. 
 
Vremea in Moldova
Vremea se mentine foarte calda in primele zile, cand se vor inregistra temperaturi diurne in medie de 28...29 de grade, mult mai ridicate decat ar fi normal in ultima decada a lunii mai. Din data de 30 mai, insa, vremea se va raci, in special in jumatatea de nord a regiunii, pana la o medie de 16...18 grade. In cea de-a doua saptamana temperatura aerului va fi din nou in crestere treptata, astfel incat va ajunge la o medie de 25...26 de grade in ultimele zile. Regimul termic nocturn va avea aceeasi evolutie, cu valori mai ridicate la inceputul intervalului si in ultimele zile (cu medii de 13...15 grade) in alternanta cu zilele 31 mai, 1, 2 si 3 iunie caracterizate de o vreme mai racoroasa. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creste in perioada 29 mai -1 iunie, in celelalte zile fiind de asteptat averse locale, pe fondul unei instabilitati atmosferice mai accentuate in orele dupa-amiezelor.

Vremea in Dobrogea
Regimul termic va avea aceeasi evolutie ca si in restul tarii, respectiv o vreme calda in primele zile, cand media valorilor maxime va fi de 27...28 de grade, urmata de un interval (30 mai - 2 iunie) cu temperaturi sub limitele climatologice ale perioadei, 19...21 de grade in medie pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza se estimeaza o crestere constanta a temperaturii aerului, ajungand spre o medie de 25 de grade. Si valorile nocturne vor fi mai modeste intre 31 mai si 3 iunie, cand media va cobori pana la 11 grade, in restul intervalului fiind de asteptat valori de 14...16 grade. Probabilitatea de ploi pe spatii mai extinse va fi mai mare in intervalul 30-31 mai, in rest instabilitate atmosferica din orele dupa-amiezelor se va manifesta prin averse izolate. 
 
Vremea in Muntenia 
Intervalul debuteaza cu un regim termic caracterizat de valori peste cele climatologic normale, respectiv valori maxime de 27...29 de grade, in medie. Va urma o racorire a vremii in perioada 30 mai - 2 iunie, cand la nivelul regiunii media temperaturilor diurne va scadea spre 19...22 de grade. In cea de-a doua saptamana de prognoza, procesul de incalzire treptata a vremii va determina cresterea valorilor pana la medii de 26...27 de grade. Regimul termic nocturn va avea aceeasi evolutie, cu valori mai ridicate la inceputul intervalului si in ultimele zile (cu medii de 13...15 grade) in alternanta cu perioada 31 mai - 3 iunie caracterizata de o vreme ceva mai racoroasa. Probabilitatea pentru averse locale se mentine destul de ridicata in orele dupa-amiezelor, cu precadere in zona deluroasa, iar in ultimele zile ale lunii mai aria ploilor va fi mai extinsa. 
 
Vremea in Oltenia
Vremea se mentine calda in primele zile, dar si la sfarsitul intervalului de referinta, cand se vor inregistra temperaturi diurne in medie de 25...27 de grade. Valori ceva mai scazute vor fi in perioada 30 mai -1 iunie, cand maximele termice vor fi in medie de 21...23 de grade. Regimul termic nocturn va avea aceeasi evolutie, cu valori mai ridicate la inceputul intervalului si in ultimele zile (cu medii de 13...15 grade) in alternanta cu zilele 31 mai, 1, 2 si 3 iunie caracterizate de o vreme mai racoroasa. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creste in perioada 29 - 31 mai, in celelalte zile fiind de asteptat averse locale, pe fondul unei instabilitati atmosferice mai accentuate in orele dupa-amiezelor.

Vremea la munte
Vremea va fi relativ calda la inceputul si la sfarsitul intervalului, cu medii ale valorilor maxime de 15...17 grade si minime in medie de 8...10 grade. Intre 30 mai si 2 iunie este de asteptat o  scadere a temperaturilor, media celor diurne urmand a fi de 10...14 grade, iar a celor nocturne de 4 ...8 grade. Instabilitatea atmosferica va determina in aproape toate dupa-amiezele averse locale, care izolat pot fi mai intense. Ploile se vor semnala pe suprafete mai extinse cel mai probabil in jurul datelor de 27, respectiv 30 mai. 
26 mai 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.