Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 21 - 23 mai 2014

Prognoza meteo 21 - 23 mai 2014

Astazi vremea va fi mai calda decat ar fi mormal peste mediile climatologice, temperaturile maxime situandu-se intre 22 si 29 de grade Celsius. Vom avea parte de cer variabil, insa se vor inregistra innorari in special dupa-amiaza si seara, cand se vor semnala si averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local in zonele de munte, in estul si sud-estul tarii si izolat in restul teritoriului. Vor exista conditii de grindina, iar pe suprafete mici cantitatile de apa vor atinge si depasi 15l/mp. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Zi ca de vara in regiunile intracarpatice, unde valorile termice maxime pornesc de la 25 de grade in depresiunile intramontane la Miercurea Ciuc si Brasov si se apropie de 30 de grade in Banat, iata 29 de grade in Timisoara. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza in zonele din apropierea muntilor, unde izolat vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, vremea este calda, dar va deveni usor instabila dupa-amiaza. In dealurile subcarpatice, la munte, dar si in Muntenia, local vor fi ploi de scurta si descarcari electrice. Vantul se va intensifica in Baragan si pentru scurta durata in timpul averselor. Maximele termice sunt de 27 de grade in Craiova si Targoviste, 28 de grade in Giurgiu si Calarasi si de 26 de grade in Buzau.

Vremea in Dobrogea
Calda, dar usor instabila este vremea si in Dobrogea. Intervalele cu soare alterenaza cu cele in care norii sunt mai bine organizati si local vor lasa averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile sunt ridicate, 25 de grade maxima din Constanta si 27 de grade cea din Tulcea.

Vremea in Moldova
In Moldova, vremea va fi calda, dar cu ploi scurte de vara si fenomene electrice, local in special in a doua parte a zilei. Maximele vor fi de 27 de grade in Galati si Iasi, 26 de grade in Bacau si Botosani si 24 de grade in Suceava (cu aproximativ 3 grade peste mediile climatologice).

Vremea in Capitala
In Bucuresti vremea va fi calda, usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu o temperatura maxima de 27...28 de grade. Soarele va fi la datorie, dar spre orele serii se va innora si trecator vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. 

Vremea la munte
La munte vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit. Maxime e ajung la 20 de grade in Predeal, 18 grade la Paltinis, 21 de grade la Stana de Vale si 13 grade la Ceahlau Toaca. Cerul va fi variabil, dar in timpul dupa-amiezii si seara, instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari si din loc in loc averse, tunete, fulgere si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina, iar izolat in special in Carpatii Orientali cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp.

Vremea la mare
La mare vremea va fi schimbatoare astazi. Soarele nu mai este singurul de pe cer, se mai aduna norii si trecator se vor semnala ploi de scurta durata, chiar si descarcari electrice. Vantul se intensifica in timpul acestor fenomene de instabilitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 25 de grade, iar apa marii s-a mai incalzit, iar astazi are o temperatura de 18 grade. 22 de grade vor fi la amiaza in Vama Veche, 23 de grade in Neptun, 24 de grade in Mamaia si 25 de grade la Gura Portitei.

Vremea joi in tara
Joi, vremea este in continuare calda, mai calda decat in mod obisnuit pentru data din calendar, cu valori maxime ce pornesc de la 23 de grade in depresiuni la Miercurea Ciuc si 30 de grade la Oradea, Timisoara si Iasi. Mai ales dupa orele amiezii, vor fi averse si descarcari electrice local la munte, in Moldova, Oltenia si Muntenia, in special in zonele de deal ale acestor regiuni si pe arii restranse in rest. Se mentin coditiile de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor fi insemnate.

Vremea joi in Capitala
Vreme calda in Capitala, unde temperatura maxima va fi de 27...28 de grade (cu 2...3 grade peste medie). Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara cand vor fi ploi scurte ca de vara si descarcari electrice.

Vremea vineri in tara
Vineri, vremea va fi asemnatoare – in prima jumatate a zilei cerul va fi lipsit de nori, ca mai apoi gradul de instabilitate sa fie in crestere. Prin urmare, mai ales dupa-amiaza si seara vor cadea averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, local la munte si in sudul si sud-estul tarii si izolat in rest. Vor fi valori cuprinse intre 22 de grade pe litoral si 30 de grade in Campia de Vest.

Vremea vineri in Capitala
In Capitala vom avea parte de soare, dar si de ploi de scurta durata spre dupa-amiaza. Vantul nu trece de moderat, iar maxima termica a zilei de vineri va fi de 26...27 de grade.
21 mai 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.