Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 19 mai - 1 iunie 2014. Cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii mai?

Prognoza meteo 19 mai - 1 iunie 2014. Cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii mai?

Prognoza meteo pentru intervalul 19 mai - 1 iunie 2014 a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze de medie durata de la Reading, Anglia. Conform acestei prognoze, in primele zile a intervalului vremea va cunoaste o incalzire treptata, temperaturile maxime ajungand sa atinga chiar si 28-29 de grade Celsius in intervalul 23-26 mai. Dupa aceea se va inregistra o scadere usoara a temperaturii, probabilitatea de semnalare a ploilor slabe si de scurta durata crescand dupa data de 27 mai. 
 
Vremea in Banat 
In primele zile ale intervalului de prognoza, vremea se va incalzi treptat, de la aproximativ 24 de grade in prima zi, pana la valori medii de 28...29 de grade in intervalul 23-26 mai. Ulterior,  temperatura aerului va scadea usor de la o zi la alta, spre 25 de grade in ultimele zile ale prognozei, cand regimul termic va reveni la normal. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, fiind in crestere de la 8 grade Celsius in prima zi, pana la 15 grade pe 27 mai, apoi in scadere usoara, spre 13 grade la sfarsitul celor doua saptamani. 

Probabilitatea pentru ploi slabe, de scurta durata, va creste dupa data de 24 mai, insa averse pe arii mai extinse se vor semnala dupa 27 mai. 
 
Vremea in Crisana
Tendinta generala a vremii pana joi, 22 mai, este de incalzire treptata. In acest interval mediile termice diurne vor creste de la 23 de grade la 28...29 de grade, vremea devenind calda pentru aceasta data calendaristica. Abia dupa 27 mai se va resimti o scadere usoara, de la o zi la alta, astfel incat, in ultimele zile ale intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor fi, in medie, de 25 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi si ele in crestere in prima saptamana, de la o medie de 8 grade in prima dimineata, pana la aproximativ 15 grade in jurul datei de 27 mai, dupa care vor marca o scadere usoara, spre 13 grade, la sfarsitul celei de-a doua saptamani. 
 
In primele zile nu se vor semnala precipitatii, iar ploile, in general slabe cantitativ, isi vor face aparitia, la nivel local, dupa data de 27 mai. 
 
Vremea in Transilvania
In prima saptamana temperaturile maxime vor creste, in medie, de la valori de aproximativ 21 de grade la inceputul intervalului, pana la 26...27 de grade intre 25 si 27 mai. Apoi valorile  diurne vor marca o scadere treptata, spre 24 de grade in jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor marca si ele o crestere, de la 7 grade in prima dimineata, pana la 11...12 grade pe data de 26 mai, dupa care se vor mentine relativ constante in jurul acestei valori medii, pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza. 
 
Pana pe 27 mai, doar izolat si trecator vor fi ploi slabe, de scurta durata, iar apoi va creste probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse. 

Vremea in Maramures
In prima saptamana mediile temperaturilor maxime vor creste, de la 21 de grade luni pana la 27...28 de grade, in medie, in intervalul 23-26 mai, cand vremea va deveni calda pentru aceasta perioada a anului. O usoara scadere a regimului termic diurn va avea loc dupa data de 27 mai, pana spre medii de 24...25 de grade la 1 iunie. Temperaturile nocturne vor fi si ele in crestere, de la aproximativ 8 grade Celsius la inceputul intervalului, pana la 12...14 grade intre 22 si 31 mai. 
 
Probabilitatea pentru averse va fi foarte redusa in prima saptamana de prognoza, iar ploile, ce se vor semnala pe arii relativ extinse dupa data de 27 mai, vor fi in general slabe cantitativ. 
 
Vremea in Moldova
Pana pe 27 mai, vremea se va incalzi treptat, iar valorile maxime vor ajunge, in medie, la 27...28 de grade, pornind de la 23 de grade pe 19 mai. Dupa aceasta data, temperaturile vor marca o scadere usoara, treptata, spre 25 de grade in jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor creste si ele pe parcursul primei saptamani de prognoza, de la medii de 9...10 grade luni, pana la 14 grade duminica, valoare in jurul careia se vor mentine pe tot parcursul celei de a doua saptamani de prognoza. 
 
Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creste in jurul datei de 20 - 21 mai si, din nou, dupa 27 mai, in rest fiind posibile doar izolat ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ, cu precadere in cursul dupa-amiezelor.

Vremea in Dobrogea
Valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative pe parcursul intervalului de prognoza, astfel incat mediile maximelor se vor situa intre 24 si 27 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 25 - 26 mai. Regimul termic nocturn se va mentine, de asemenea, relativ constant, la valori medii situate intre 14 si 16 grade Celsius, exceptand primele nopti, mai racoroase, in care temperatura aerului va scadea spre 11...12 grade. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine redusa atat in prima, cat si in a doua saptamana a perioadei de prognoza. 
 
Vremea in Muntenia 
In decursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic diurn nu va avea variatii importante, mediile temperaturilor maxime urmand a se situa, in general, intre 26 si 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori intre 25 si 27 mai si cele mai scazute in prima si ultima zi de prognoza. Temperaturile minime vor marca o crestere, de la 9 grade in prima dimineata, spre 13...14 grade in intervalul 25 mai – 1 iunie. 
 
In prima saptamana doar izolat si trecator, mai ales in orele amiezelor, va ploua slab, iar dupa data de 27 mai creste probabilitatea pentru averse la nivel local.

Vremea in Oltenia
Vremea se va incalzi treptat pana pe 22 mai, cand va deveni calda pentru aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 27...28 de grade, pornind de la 23 de grade in  prima zi a intervalului de prognoza. Abia dupa 27 mai regimul termic va marca o usoara scadere, maximele diurne ajungand la valori normale pentru inceput de iunie, de 24...25 de grade Celsius, in ultima zi de prognoza. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in crestere treptata, de la 9 grade la 14 grade in prima parte a perioadei de prognoza, pentru ca dupa data de 25 mai sa nu mai apara variații semnificative. 
 
In primele zile probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa, iar dupa 24 mai vor fi ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ, dar care in intervalul 27-31 mai vor fi pe arii relativ extinse. 
 
Vremea la munte
La inceputul primei saptamani de prognoza vor fi medii ale maximelor diurne de aproximativ 14 grade si ale minimelor nocturne de 3 grade Celsius, pentru ca dupa data de 22 mai, treptat, temperaturile sa creasca, spre 17...18 grade ziua, iar noaptea spre valori situate, in general, intre 8 si 10 grade, vremea urmand sa devina calda. 
 
Aproape zilnic, mai ales in orele amiezelor, se vor semnala ploi slabe, de scurta durata, izolate in primele zile, insa in extindere dupa data de 24 mai. In intervalul 28-31 mai, pe arii restranse, acestea pot fi moderate cantitativ. 
19 mai 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.