Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 23 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 12 - 25 mai 2014

Prognoza meteo 12 - 25 mai 2014

Prognoza meteo pentru intervalul 12 - 25 mai 2014 a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze de medie durata de la Reading, Anglia. Conform acestei prognoze, in prima parte a intervalului vremea va inregistra o o racire treptata pana spre finalul primei saptamani, dupa care temperaturile vor deveni din ce in ce mai ridicate, situandu-se peste mediile climatologice specifice perioadei. 

Vremea in Banat
Pana pe 15 mai, vremea se va raci treptat si va deveni mai rece decat in mod normal pentru a doua decada a lunii mai, cu valori maxime medii in jurul a 11 grade Celsius. Sfarsitul primei  saptamani, precum si cea de a doua saptamana de prognoza, vor aduce insa temperaturi din ce in ce mai ridicate, pana la medii, peste cele normale in aceasta perioada, de 27...28 de grade spre sfarsitul intervalului. Valorile nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, dar variatiile nu vor fi atat de mari ca in cazul celor diurne si se vor inregistra, in medie, intre 6 si 14 grade Celsius. 
 
In intervalul 13 - 15 mai vor cadea ploi importante cantitativ. Ploi de scurta durata vor fi posibile si in celelalte zile, insa cantitatile de apa se estimeaza a fi in general slabe. 
 
Vremea in Crisana 
Tendinta generala a vremii pana joi, 15 mai, este de racire, de la medii ale valorilor maxime de 19...20 de grade, pana la 12...13 grade. Dupa aceasta data, temperaturile diurne vor fi in  crestere, iar mediile pe regiune vor tinde, spre sfarsitul celei de a doua saptamani, spre 28 de grade si vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod normal la aceasta data. Media  minimelor termice va avea variatii de la 6 grade in intervalul 16 – 18 mai, pana la 13...14 grade la sfarsitul perioadei de prognoza. 
 
In prima saptamana va ploua temporar in fiecare zi, iar in jurul datei de 14 mai cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In a doua saptamana va mai ploua trecator, pe arii mai restranse si in general slab cantitativ. 
 
Vremea in Transilvania 
In prima saptamana valorile termice vor avea variatii de la medii ale maximelor diurne de 19 grade in data de 13 mai, pana la aproximativ 14 grade in zilele de 15 si 16, atunci cand vremea va deveni rece pentru aceasta data. In cea de a doua saptamana regimul termic va fi tot mai ridicat, pana la medii diurne pe intreaga regiune de 25...26 de grade. Cele mai reci dimineti vor fi in data de 13 mai, precum si in intervalul 16 – 19 mai, cu valori medii in jurul a 5 grade, iar cele mai calde intre 23 si 25 mai cand temperaturile minime vor fi de 10...11 grade Celsius. 
 
Vor fi ploi temporare aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar pe arii mai extinse in prima saptamana. Cele mai mari cantitati de apa vor cadea in jurul datei de 14 mai. 
 
Vremea in Maramures
In prima saptamana cel mai cald va fi pe 13 mai, cand maximele termice se vor situa in jurul valorii de 21 de grade. Apoi temperatura aerului va marca o scadere, spre 18 grade, in medie, in zilele de 15 si 16 mai, iar vremea va deveni racoroasa. In cea de a doua saptamana regimul termic va marca o crestere, in special spre sfarsitul intervalului, cand mediile maximelor vor ajunge la 27 de grade si vor caracteriza o vreme calda pentru a doua decada a lunii mai. Temperaturile nocturne vor avea oscilatii intre valori medii de 5 grade pe 13 mai, si 12...13 grade in intervalul 23 – 25 mai. 
 
Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in prima saptamana a perioadei de prognoza, iar in zilele de 14 si 15 mai se vor acumula cantitati mai importante de apa. In a doua saptamana vor fi ploi trecatoare, pe arii restranse si in general slabe cantitativ. 
 
Vremea in Moldova
Pana pe 14 mai vremea se va raci treptat, iar valorile maxime vor ajunge, in medie, la 17 grade, cu cele mai scazute valori in nordul regiunii. Dupa aceasta data, vremea se va incalzi treptat, devenind calda pentru aceasta perioada a anului, iar la sfarsitul intervalului de prognoza se vor atinge valori medii pe intreaga regiune de 27 de grade Celsius. Minimele termice vor fi mai scazute in prima saptamana, cand vor avea variatii ale mediilor regionale intre 7 si 11 grade, apoi si acestea vor creste cu 3...6 grade pana la finalul celei de a doua saptamani. 
 
Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse si local mai insemnate cantitativ va fi mai mare pe 14 si 15 mai. 
 
Vremea in Dobrogea
Temperaturile diurne, cu valori medii de 18....20 de grade in prima saptamana, vor creste treptat in cea de a doua, iar mediile maximelor vor ajunge la 25 de grade in ultimele zile din  intervalul de prognoza. Evolutia temperaturilor nocturne va fi asemanatoare cu a celor diurne, astfel incat in dimineata zilei de 16 mai media termica va fi de aproximativ 9 grade, pentru ca  pana pe 25 mai temperaturile nocturne sa ajunga cu 5...6 grade mai ridicate. 
 
Va ploua pe arii relativ extinse pe data de 14 mai si posibil, pe arii restranse si slab cantitativ, in celelalte zile. 
 
Vremea in Muntenia 
Pana la jumatatea primei saptamani temperaturile vor scadea cu aproximativ 8 grade, vremea devenind racoroasa, cu medii ale maximelor diurne de 15...16 grade in jurul datei de 15 mai. 
Ulterior, regimul termic va fi in crestere, astfel incat, in ultimele zile ale perioadei de prognoza, mediile maximelor diurne vor ajunge la 27...28 de grade si se vor situa peste normele climatologice specifice celei de a doua decade a lunii mai. Minimele termice se vor situa, in medie, intre 7 grade in dimineata zilei de 16 mai si 14 grade pe 25 mai. 
 
Va ploua aproape in fiecare zi, in special in prima saptamana, iar pe 14 mai ploile vor fi importante cantitativ. 
 
Vremea in Oltenia 
Vremea se va raci treptat pana pe 15 mai, cand va deveni mai rece decat in mod normal pentru aceasta data, cu medii ale temperaturilor maxime in jurul a 11 grade Celsius, pornind  de la 20 de grade la inceputul intervalului. La sfarsitul primei saptamani, precum si in cea de a doua saptamana, va avea loc un proces de incalzire treptata ce va determina temperaturi din ce in ce mai ridicate, pana la valori medii ale maximelor diurne de 26...27 de grade in ultimele zile ale intervalului. Temperaturile nocturne se vor situa intre 6 si 11 grade in prima saptamana, apoi vor marca o crestere, spre 14 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. 
 
Vor fi ploi de scurta durata aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, insa in jurul datei de 14 mai aversele vor cadea pe arii extinse si vor fi importante cantitativ. 
 
Vremea la munte 
Temperatura aerului va marca o scadere pana pe data de 16 mai, cand medile maximelor vor cobori spre 6 grade Celsius, pornind de la 11...12 grade in primele zile. In a doua saptamana,  vremea se va incalzi, temperaturile diurne vor fi in crestere, si vor atinge, in medie, 19 grade spre sfarsitul celei de a doua saptamani, cand vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. In prima jumatate a intervalului vor fi si dimineti cu temperaturi de 0...2 grade, cel mai probabil intre 16 si 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o crestere si, dupa 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scadea sub 9 grade. 
 
Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi local importante cantitativ pe 14 si 15 mai, cand la altitudini mai mari se vor semnala precipitatii mixte.
12 mai 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.