Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 8-10 mai 2014

Prognoza meteo 8-10 mai 2014

Astazi vremea va deveni instabila in vestul, nord-vestul si centrul tarii unde norii vor fi prezenti temporar. Se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie local in Crisana si Banat, iar in cadrul dupa-amiezii va ploua si pe arii restranse in zona montana si izolat in Transilvania si maramures. Precipitatiile sub forma de ploaie vor fi insotite si de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. In restul teritoriului soarele va fi prezent pe cer, semnalandu-se si pe alocuri nori razleti. Temperaturile maxime ale zilei vor fi mai scazute decat ieri, in special in regiunile vestice, fiind cuprinse intre 15 si 23 de grade Celsius. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice vremea devine usor instabila. Ceea ce inseamna ca sunt asteptate ploi de scurta durata insotite si de descarcari electrice si intesificari de scurta durata ale vantului local in Banat si Crisana, iar dupa-amiaza, izolat si in Maramures si Transilvania. Temperaturile maxime mai scazute decat ieri in partea vestica, ajung la 19 grade in Timisoara, 18 grade in Oradea, 22 de grade la Targu Mures si 20 de grade in Brasov.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud va fi inca o zi frumoasa de primavara. Cerul va fi senin in Muntenia, dar se va innora dupa-amiaza si seara in Oltenia, unde mai ales la deal si la munte, izolat ar putea sa ploua slab. Vor fi 20 de grade in Craiova si Pitesti, 21 de grade in Buzau si Braila si 22 de grade in Giurgiu si Calarasi.

Vremea in Dobrogea
O zi senina si putin mai calda decat ieri si in Dobrogea. Astfel cu soarele stralucind in voie, temperatura va urca pana la 17 grade in Constanta si 20 de grade in Tulcea.

Vremea in Moldova
In Moldova, cerul se mentine mai mult senin, exceptand nordul regiunii si zonele montane, unde dupa-amiaza se aduna norii si vor fi conditii de averse slabe. Maximele termice sunt de 21 de grade in Galati, 20 de grade in Bacau, 22 de grade in Iasi si Botosani si de 19 grade in Piatra Neamt.

Vremea in Capitala
In Bucuresti, vremea se va mentine frumoasa. Soarele va fi sus pe cer si va ridica mercurul in termometre de la 6...7 grade la prima ora a diminetii, pana la 21 de grade la amiaza.

Vremea la munte
La munte ziua nu mai este asa de insorita ca cea de ieri. Temporar se aduna norii si va ploua local in Carpatii Occidentali, iar dupa-amiaza si la inceputul noptii pe arii restranse si in restul zonelor montane. Ploile vor fi si sub forma de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari trecatoare ale vantului. In aceste conditii temperatura aerului va marca o scadere fata de ieri in Carpatii Occidentali, iar in restul masivelor nu se va modifica semnificativ.

Vremea la mare
La mare urmeaza inca o zi frumoasa, si in usoara incalzire. Cerul va fi lipsit de nori, briza nu va trece de moderat, iar in termometre se vor aduna 15...16 grade in statiunile din sudul litoralului si in jur de 17 grade in cele din partea nordica. Apa marii ramane in continuare rece si va avea o temperatura cuprinsa intre intre 13 si 15 grade. 

Vremea vineri in tara
Vineri, vremea se mai incalzeste usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, mai ales in zona montana, unde pe arii restranse va ploua slab. Spre seara si noaptea, norii se aduna in regiunile estice si sud-estice si va ploua in Dobrogea si local in Moldova si Muntenia. Vor fi mai ales averse, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului si descarcari electrice, iar cantitatile de apa pot fi, izolat, mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 grade la Constanta si 24 de grade la Timisoara si Baia Mare.

Vremea vineri in Capitala
In Bucuresti, ziua de vineri incepe cu soare, dar incepand de dupa-amiaza cerul se va innora treptat, iar noaptea trecator vor fi posibile ploi slabe. Termometrele vor indica la amiaza in jur de 22 de grade.

Vremea sambata in tara
In prima zi a weekendului vremea se anunta in general instabila in jumatatea estica a teritoriului si la munte, unde local se vor semnala averse si descarcari electrice, iar izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. Numai pe arii restranse vor fi ploi slabe, de scurta durata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 grade pe litoral si 25 de grade in regiunile vestice.

Vremea sambata in Capitala
Locuitorii Capitalei vor avea parte de soare, dar si de reprize de ploaie, insotite de fenomene electrice si posibil intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 21 de grade.
8 mai 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.