Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 29 aprilie - 1 mai 2014

Prognoza meteo 29 aprilie - 1 mai 2014

Astazi instabilitatea atmosferica isi va face simtita prezenta mai mult decat ieri. Astfel, in cea de-a doua parte a zilei in vestul, sudul, centrul tarii si la munte se vor semnala unele innorari temporare accentuate. De asemenea, se vor semnala si averse insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului de scurta durata. Pe arii izolate, se vor semnala conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp cu preponderenta in zona de munte. In restul teritoriului norii vor fi trecatori, iar fenomenele legate de instabilitatea atmosferica vor putea fi resimtite pe arii restranse. Temperaturile maxime ale zilei se vor situa intre 15 si 23 de grade Celsius. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Astazi instabilitatea atmosferica este mai pronuntata decat ieri. Ploua in mai toate regiunile tarii, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 23 de grade. Mai multe ploi in regiunile intracarpatice, de scurta durata insa; averse insotite de tunete si fulgere ce isi vor face aparitia in special dupa-amiaza si seara. Izolat sunt conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor fi insemnate la munte. Temperaturile sunt placute, in general normale pentru acesta data, curpinse intre 16 grade in depresiuni si 22 de grade in Campia de Vest.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud temperatura creste in comparatie cu ieri, dar si gradul de instabilitate al atmosferei va fi mai ridicat. Prin urmare norii strang randurile, iar catre dupa-amiaza, local, vor fi averse si descacari electrice. Mercurul din termometre va urca pana la 20 de grade in Craiova, 19 grade in Pitesti, Ploiesti si Buzau si 21 de grade la Giurgiu si Calarasi.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea vremea se mai indreapta. Soarele se arata printre nori si numai pe arii restranse ar putea sa apara averse slabe. Valorile temperaturii de la amiaza vor fi mai ridicate decat ieri: 17 grade la Constanta si 21 de grade la Tulcea.

Vremea in Moldova
Şi Moldova este mai ferita de ploi. Norii sunt pasageri in aceasta regiune asa ca sunt si intervale cu soare, iar ploi de scurta durata vor fi posibile mai ales la deal si la munte. Vantul nu trece de moderat, iar termoemtrele vor idica 20 de grade in Galati, 21 de grade in Bacau, 22 de grade in Iasi si 19 grade in Piatra Neamt si Suceava. 

Vremea in Capitala
In Bucuresti, cerul va fi acoperit de nori, dupa-amiaza vor fi ploi de scurta durata. Sunt posibile si descarcari electrice, iar vantul se va intensifica pentru scurta durata. Temperatura va creste de la 9...10 grade in zori, pana spre 19 grade la amiaza

Vremea la munte
La munte vremea va fi in general instabila. Innorarile vor fi temporar accentuate si indeosebi dupã-amiaza si noaptea se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in Carpatii Occidentali si in Carpatii Meridionali unde si cantitatile de apa vor depasi izolat 15...20 l/mp si pe arii mai restranse in Carpatii Orientali. Vor fi conditii de grindina. Temperatura aerului se va mentine la valori apropiate de cele din intervalul anterior, maxime de 7 grade pe Vf Toaca, 14 grade la Predeal, 11 grade la Paltinis si 14 grade la Stana de Vale. 

Vremea miercuri in tara
Instabila va fi vremea si miercuri. Ploile se vor concentra la munte si in sudul, centrul si vestul tarii. Vor fi mai ales averse, se vor semnala descarcari electrice, iar vantul va avea intensificari de scurta durata. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 22 de grade.

Vremea miercuri in Capitala
In Bucuresti cerul va fi temporar noros si vor fi ploi de scurta durata, unele intensificari ale vantului si posibil descarcari electrice. Temperatura maxima in limite normale pentru aceasta data va fi de 19...21 de grade.

Vremea joi in tara
Ploile nu ne ocolesc nici in prima zi de mai. Instabilitatea atmosferica se mentine accentuata, asa ca mai ales in timpul dupa-amiezei vor fi innorari si va ploua in vestul, sudul si centrul tarii si pe arii mai restranse in rest. Vor fi mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab cel mult moderat Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 22 de grade.

Vremea joi in Capitala
In Bucuresti, cerul va prezenta innorari temporare si trecator va ploua. Vantul nu va trece de moderat, iar termometrele vor indica la amiaza 20...21 de grade.
29 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.