Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Progonoza meteo 28 aprilie - 11 mai 2014. Cum va fi vremea de 1 mai

Progonoza meteo 28 aprilie - 11 mai 2014. Cum va fi vremea de 1 mai

Prognoza meteo pentru perioada 28 aprilie - 11 mai 2014 a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze de medie durata de la Reading, Anglia. Conform acestei prognoze, in prima parte a intervalului temperaturile se vor situa peste mediile climatologice normale specifice acestei perioade. De asemenea, in cursul zilelor de 4 si 5 mai se va inregistra o racire, iar mai apoi vremea va cunoaste o incalzire treptata.
 
Vremea in Banat 
In prima saptamana si din nou spre sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic va fi usor mai ridicat decat cel normal pentru sfarsitul lunii aprilie si prima decada a lunii mai. Astfel,  pana pe 3 mai, vor fi zilnic maxime medii diurne de 21…22 de grade si nocturne de 9…10 grade. Dupa o racire pe parcursul zilelor de 4 si 5 mai, cand media maximelor termice va ajunge la 13…15 grade, iar cea a minimelor la 5…6 grade, vremea se va incalzi treptat, urmand ca pe 11 mai sa se revina la o medie a temperaturilor maxime de 22 de grade, respectiv la o medie a temperaturilor minime de 9 grade. 
Vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar probabilitatea pentru cantitati de apa mai insemnate va fi mai ridicata in jurul datei de 4 mai. 

Vremea in Crisana 
Intre 28 aprilie si 3 mai, mediile temperaturilor diurne se vor situa in jurul valorii de 22 de grade, iar media nocturna a temperaturii minime va fi de 8…10 grade. Pe parcursul zilelor de 4 si 5 mai vremea se va raci, media maximelor termice va ajunge la 12…14 grade, iar cea a minimelor la 4…5 grade. Apoi valorile de temperatura vor creste, usor si treptat, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, cand se va reveni la normalul termic al perioadei, respectiv o medie a maximelor de 21 de grade si o medie a minimelor de 8 grade. 
Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in fiecare zi, iar in jurul datei de 4 mai sunt posibile, la nivel local, cantitati de apa mai importante. 

Vremea in Transilvania
Prima saptamana si ultimele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de un regim termic usor mai ridicat decat cel normal pentru sfarsitul lunii aprilie si prima decada a lunii mai, cu o medie a maximelor situata intre 19 si 21 de grade si o medie a minimelor de 5…6 grade. Perioada 4-10 mai va fi mai racoroasa, indeosebi in zilele de 5 si 6 mai, cand media maximelor va scadea spre 13…14 grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 5 grade. 
Probabilitatea de ploi va fi ridicata pe tot parcursul perioadei de prognoza, iar intre 4 si 6 mai sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate. 

Vremea in Maramures
Pana pe data de 2 mai, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime, in medie, de 21…22 de grade si minime in jurul a 7 grade Celsius. Intre 3 si 6 mai se va produce o racire a vremii, astfel incat media termica diurna va scadea spre 13…14 grade si cea nocturna va fi de 4…5 grade. Ulterior, valorile de temperatura vor creste usor si treptat pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, cand se vor situa usor peste normele climatologice ale perioadei, media maximelor atingand 21 de grade, iar cea a minimelor nocturne, 6…7 grade. 
 Vor fi ploi slabe aproape in fiecare zi, fiind posibil ca, in jurul datei de 4 mai, sa se cumuleze cantitati de apa mai importante.

Vremea in Moldova 
In prima saptamana, pe fondul cresterii mediei temperaturilor nocturne de la 6 la 10 grade si cu medii ale maximelor diurne de 21...23 de grade, vremea va fi calda pentru acesta perioada. Pe 5 si 6 mai, va avea loc o scadere a mediei maximelor spre 14....15 grade, iar cea a temperaturilor minime va scadea din nou spre aproximativ 6 grade, vremea devenind racoroasa. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, se estimeaza o incalzire usoara si treptata, astfel incat, pe data de 11 mai, media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar cea a minimelor, in jur de 8 grade. 
Ploile, in general slabe cantitativ, pot fi prezente la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu o probabilitate mai mare in intervalul 4 – 7 mai. 
 
Vremea in Dobrogea
In conditiile cresterii treptate a valorilor termice, la sfarsitul primei saptamani vremea va deveni usor mai calda decat in mod obisnuit, cu maxime diurne in jurul unei medii de 21 grade si minime nocturne, in medie, de 11...13 grade. In primele zile ale celei de-a doua saptamani se va resimti o racire de 2...3 grade, insa, ulterior, valorile de temperatura vor fi in crestere usoara si treptata mai ales la valorile maxime diurne, care vor ajunge pe 11 mai la o medie de 20 de grade, in timp ce minimele vor fi, in medie, de aproximativ 11 grade. 
Ploi slabe si in general de scurta durata, se vor semnala cu o probabilitate mai mare pe 30 aprilie si, din nou, dupa data de 4 mai.

Vremea in Muntenia
In prima saptamana, pe fondul cresterii mediei temperaturilor minime nocturne de la 7 la 11 grade si cu medii ale temperaturilor diurne ce vor atinge 23 de grade, vremea va deveni calda  pentru acesta perioada. Regimul termic va marca insa o scadere pe 5 si 6 mai, cand media maximelor nu va mai depasi 15....16 grade, iar valorile nocturne vor fi, din nou, usor mai mici decat in mod normal, cu o valoare medie de 7…8 grade Celsius. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii, astfel incat media maximelor va ajunge la 21…22 de grade. 
Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe va fi mai ridicata pe 30 aprilie si 1 mai, iar intre 4 si 6 mai aria precipitațiilor va fi mai extinsa, iar cantitatile de apa pot fi in general moderate.

Vremea in Oltenia
Pe parcursul primei saptamani de prognoza, regimul termic va fi usor mai ridicat decat in mod obisnuit. Astfel, temperaturile maxime vor creste de la o medie de 19 grade pe 28 aprilie la 22 de grade pe 3 mai, iar media temperaturilor minime va fi de 9...10 grade. In primele doua zile ale celei de-a doua saptamani se va resimti o racire de 3...4 grade, insa, ulterior, valorile de  temperatura vor fi in crestere usoara si treptata, mai ales la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de 21 de grade Celsius in ultima zi a intervalului de prognoza. 
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi zilnic ridicata, iar in intervalul 4 - 6 mai cantitatile de apa pot fi local mai insemnate.

Vremea la munte
Pana pe 4 mai, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru inceputul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12…13 grade si a minimelor de 3…5 grade. Apoi vremea se va raci, astfel incat pe 5 - 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade si minimele nocturne vor scadea spre o medie de aproximativ 0 grade. Insa intre 7 si 11 mai vremea se va incalzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2…3 grade. 
Probabilitatea de precipitații se va mentine permanent ridicata, iar cantitați mai insemnate se pot cumula in jurul datei de 4 mai. 
28 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.