Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 24 - 26 aprilie 2014

Prognoza meteo 24 - 26 aprilie 2014

In cadrul zilei de joi vremea ramane instabila, inregistrandu-se precipitatii sub forma de ploaie insotite de descarcari electrice si conditii de grindina. In sudul, sud-vestul tarii si in zona montana, cantitatile de precipitatii vor depasi local 15 l/mp si izolat 25-30 l/mp in Oltenia, estul Banatului si nordul Munteniei. Se vor semnala si unele intensificari ale vantului in sudul tarii, unde vantul la rafala va bate cu viteze ce vor depasi 50-60 km/h. Totusi, aceste intensificari vor avea loc in timpul averselor si vor fi de scurta durata. Maximele zilei vor fi mai scazute decat temperaturile maxime inregistrate ieri. Astfel, temperaturile maxime se vor situa intre 15 grade Celsius pe litoral si 24 de grade Celsius in nord-vestul teritoriului.

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Averse cu tunete si fulgere, dar si intervale cu soare in regiunile intracarpatice – cu alte cuvine o vreme instabila. Temperaturile scad fata de ieri, dar nu peste tot: in Banat si sudul Transilvaniei, unde ploile sunt mai frecvente vor fi maxime de cel mult 18...20 de grade, in timp ce in nord-vest, la Oradea, Baia Mare si Satu Mare termometrele vor indica la amiaza 23...24 de grade..

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud dupa o zi ca de vara, astazi vremea isi arata alta fata. Se raceste simtitor, vantul prinde putere iar ploile vor cadea in averse insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa vor fi insemnate, izolat peste 30 l/mp in dealurile subcarpatice si la munte. Maximele termice sunt de 20 de grade in Craiova, 18 grade in Pitesti si Buzau si 22 de grade la Giurgiu.

Vremea in Dobrogea
Nici Dobrogea nu este ocolita de fenomenele asociate instabilitatii atmosferice. Asadar, averse sunt asteptate si in aceasta regiune mai ales dupa-amiaza si seara, iar vantul va fi tot mai sprinten. Temperaturile sunt in scadere, 16 grade maxima termica din Constanta si 20 de grade cea din Tulcea.

Vremea in Moldova
In Moldova, aversele sunt concentrate indeosebi in partea sudica a regiunii si in dealurile subcarpatice, unde de asemenea se pot cumula cantitati importante. Temperatura usor mai scazuta decat ieri va avea valori maxime de 19 grade in Focsani, 22 de grade in Bacau, 23 de grade in Iasi si 19 grade in Suceava.

Vremea in Capitala
Vremea va fi instabila si in Bucuresti. Din norii prezenti mai tot timpul, se vor semnala averse, descarcari electrice, iar vantul va sufla cu putere. La amiaza nu vor fi mai mult de 18...19 grade.

Vremea la munte
Vreme instabila si la munte si in racire fata de ieri. In aproape toate masivele montane cerul va fi temporar noros si pe arii extinse se vor semnala averse, insotite de tunete si fulgere si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15 - 20 l/mp in Carpatii Meridionali si in Orientali si izolat 25...30 l/mp in Carpatii Meridionali. Vantul va sufla cu putere, cu viteze ce vor depasi din cand in cand 50...60 km/h. Astfel, la amiaza vor fi 14 grade la Stana de vale, 12 la Predeal si Paltinis, 9 la Semenic si Sinaia si 7 grade sus pe Ceahlau. 

Vremea vineri in tara
In sudul si sud-estul tarii va continua sa ploua si maine, la nivel local insa. Va ploua mai ales sub forma de averse insotite de fenomene electrice. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si numai pe arii restanse va mai ploua slab si pentru scurt timp. Vantul va sufla tare in special la munte, in Dobrogea, estul Munteniei si in sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 grade in Modova si pe litoral si 23 de grade in nord-vest.

Vremea vineri in Capitala
In Capitala ploua si maine in special sub forma de averse insotite trecator de fenomene electrice, iar vantul va sufla cu putere. Temperatura maxima va fi de 17...18 grade.

Vremea sambata in tara
Sambata, vremea va deveni predominat frumoasa si va fi cald pentru acesta data in regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi slabe, de scurta durata in vestul si sud-vestul tarii. Vantul va avea intensificari temporare la munte, in sud, sud-est si centru. Temperaturile maxime pornesc de la 14...15 grade pe litoral, la Constanta si ajung pana la 24 de grade in nord-vestul tarii, la Oradea si Baia Mare.

Vremea sambata in Capitala
O sambata insorita si in Capitala, cu o temperatura maxima apropiata de media climatologica a perioadei 19...20 de grade.
24 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.