Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Joi se va prelungi avertizarea de precipitatii pana sambata dimineata

Joi se va prelungi avertizarea de precipitatii pana sambata dimineata

Ion Sandu, Directorul Agentiei Nationale de Meteorologie a anuntat in cursul zilei de miercuri ca exista peste 90% sanse ca ANM sa prelungeasca intervalul in care vor cadea precipitatii sub forma de ploaie pana sambata dimineata.

Directorul ANM a explicat ca inca de miercuri seara a fost emisa o avertizare de cod galben de precipitatii cu cantitati mai intense in sud-vest care este valabila pana joi seara. Totusi, nu este exclus sa ploua si in zonele in care s-au inregistrat deja inundatii, adunandu-se chiar si 15-20 l/mp. Cu o probabilitate de 90%, in cadrul zilei de joi va fi prelungita avertizarea de precipitatii, care va fi valabila pana vineri seara sau cel mult pana sambata dimineata. In momentul in care directorul ANM a declarat toate acestea, dumnealui a adaugat ca nu exista certitudinea ca se vor inregistra cinci zile de ploi consecutive. 

In afara de precipitatiile deja anuntate vor fi prezente si ploi foarte intense de scurta durata. Aceasta ploaie produsa ca urmare a unui ciclon din Marea Mediterana se suprapune cu perioada de instabilitate termica. Masa de aer care si-a facut simtita prezenta pe teritoriul tarii in timpul noptii de miercuri este mai rece decat masa de aer cald (25-26 de grade Celsius) care va ajunge in timpul zilei de astazi. Datorita faptului ca umiditatea din aer va fi extrem de ridicata, se vor semnala ploi intense si de scurta durata. Efectele acestor ploi s-ar putea vedea pe anumite parauri mici, insa inundatiile pe rau nu se produc din cauza acestor puncte, a adaugat Ion Sandu. 
24 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.