Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 21 aprilie - 4 mai 2014

Prognoza meteo 21 aprilie - 4 mai 2014

Prognoza meteo pentru perioada 21 aprilie - 4 mai 2014 a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze de medie durata de la Reading, Anglia. Conform acestei prognoze, in prima parte a intervalului temperaturile se vor situa peste mediile climatologice normale acestei perioade. De asemenea, spre sfarsitul celor doua saptamani se vor inregistra unele oscilatii termice, insa temperaturile maxime se vor situa intre 22 si 23 de grade Celsius. In prima parte a intervalului anuntat vor fi ploi in majoritatea regiunilor tarii.

Vremea in Banat 
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 22…23 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul 
celor doua saptamani de prognoza, vor fi oscilatii termice, dar in general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 19…21 de grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi in crestere usoara in primele zile, pana la o medie regionala de 11…12 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 8…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante. 

Vremea in Crisana 
Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada de aprilie, cu valori maxime in medie de 22 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, sunt de asteptat oscilatii termice in general in jurul mediilor climatologice specifice, cu valori diurne mediate pe regiune de 18…20 de grade. Minimele termice nocturne vor fi in crestere usoara in primele zile, pana la o medie regionala de 10…11 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 8…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante. 
 
Vremea in Transilvania
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor in crestere de la 20 la 22 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, vor fi oscilatii termice, dar in general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 17 la 19 grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi in crestere treptata in prima saptamana, pana la o medie regionala de 8…9 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila in general in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 6…7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata in aproape toate zile intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante. 

Vremea in Maramures
Vremea va fi calda in primele zile, cu o medie a maximelor de 21…22 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile vor fi apropiate de mediile  climatologice ale perioadei, cu valori diurne mediate pe regiune intre 17 și 19 grade. Minimele termice nocturne vor fi in crestere usoara in primele zile, pana la o medie regionala de 10 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 7…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante, cu precadere la sfarsitul primei saptamani. 
 
Vremea in Moldova
In primele trei zile, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu medii ale temperaturilor diurne in jur de 21...22 de grade, apoi valorile termice vor marca o scadere, in medie, spre 18....16 grade - temperaturi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza se estimeaza o incalzire usoara a vremii, maximele termice urmand a se situa in jurul unei medii de 19 grade, iar pana la inceputul lunii mai nu se mai intrevad oscilatii semnificative ale regimului termic diurn. Minimele nocturne se vor incadra, in medie, intre 7 si 10 grade, fiind in general mai ridicate decat mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii aprilie si inceputului de mai, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei saptamani de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor se mentine ridicata in fiecare zi, incepand cu data de 22 aprilie, iar in intervalul 24 – 25 aprilie va ploua pe arii mai extinse si vor posibile cantitati de apa mai insemnate. 


Vremea in Dobrogea 
Maximele diurne se vor situa in jurul unei medii de 19 grade in primele trei zile ale intervalului si din nou in perioada 30 aprilie – 4 mai, fiind usor mai ridicate decat temperaturile normale 
ale perioadei. In restul intervalului (24 – 29 aprilie), se vor inregistra temperaturi maxime in medie, de aproximativ 16 grade – valori apropiate de mediile climatologice. Mediile minimele 
nocturne nu vor avea oscilatii importante, urmand a se incadra intre 9 si 11 grade. In intervalul 23 – 30 aprilie, ploile de scurta durata se vor semnala sporadic, in aproape fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de aparitie pe arii mai extinse in 24 – 25 aprilie, 27 si 29 aprilie. Dupa data de 30 aprilie, sansele de ploaie vor diminua treptat. 
 
Vremea in Muntenia
Regimul termic diurn va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade in primele trei zile spre 19 grade in intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi sa creasca usor la 21 de grade, valoare in jurul careia se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Media temperaturilor minime se va incadra intre 8 si 11 grade, iar diferentele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, in special in a doua saptamana de prognoza, cand vor fi relativ constante, in jurul valorii de 9 grade. Intre 23 si 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si, 
posibil, mai importante cantitativ va fi in jurul datei de 23 - 25 aprilie, precum si in zilele de 26, 27 si 29 aprilie. Dupa 30 aprilile, sansele de ploaie vor diminua treptat. 
 
Vremea in Oltenia
Atat regimul termic mediu diurn al aerului, cat si cel nocturn nu vor avea variatii importante pe parcursul celor doua saptamani de prognoza. Astfel, temperaturile maxime vor scadea usor, 
de la o medie de 21...22 de grade in primele trei zile, spre aproximativ 18 grade in intervalul 24 – 29 aprilie, pentru ca, incepand din 30 aprilie si pana in data de 4 mai, sa se situeze in jurul valorii de 20 de grade. Se vor inregistra temperaturi minime cuprinse, in medie, intre 8 si 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei saptamani de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor pe arii mai extinse si izolat, posibil, mai insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 23 – 30 aprilie, iar in rest ploile se vor semnala sporadic si vor fi slabe cantitativ. 
 
Vremea la munte
In primele zile ale intervalului, incalzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12…14 grade si minime ce vor urca de o valoare mediata de 2…3 grade pana spre 5...6 grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, nu vor fi variatii termice semnificative, in general valorile urmand a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua intre 8 si 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, in medie. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai insemnate, cu precadere in jurul datelor de 24, 26 si 28 aprilie. 
22 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.