Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 16-18 aprilie 2014

Prognoza meteo 16-18 aprilie 2014

Pentru aceasta perioada a anului vremea va fi rece, sub mediile climatologice specifice acestei date in special in regiunile extracarpatice. In timpul zilei de astazi, temperaturile maxime nu vor trece de 10 grade Celsius local in Oltenia, Muntenia, Moldova si estul Transilvaniei, cel mai cald fiind in Dobrogea unde maximele vor atinge 17 grade Celsius la pranz. Cerul va fi noros iar in sudul, centrul si estul tarii se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie, cantitatile de apa depasind 15-20 l/mp in Oltenia si la munte. In vestul si nord-vestul tarii ploile vor fi mai putine. In zona de munte vor predomina precipitatiile sub forma de ninsoare in timp ce vantul va bate mai cu putere in sud si temporar in vestul tarii si la munte.

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice urmeaza o zi de mijloc de aprilie, cu vreme racoroasa si ploi. Este drept ca in Banat, Crisana si Maramures ploile sunt mai rare, iar temperatura creste usor fata de ieri. Vantul va avea usoare intensificari in Campia de Vest. Maximele termice vor fi de 15 grade in Oradea, 13 la Timisoara, 10 grade la Sibiu si de numai 9 grade la Brasov. 

Vremea in Oltenia si Muntenia
In sud, vremea devine rece pentru acesta data. Va ploua pe arii extinse...cel mai mult in Oltenia, unde se pot cumula si peste 20 l/mp. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari dupa-amiaza si seara. Temperaturile maxime vor fi in general sub 10 grade, exceptand estul Munteniei unde vor fi pana spre 14 grade. 

Vremea in Dobrogea
Cel mai cald va fi astazi in Dobrogea, unde la amiaza vor fi 15 grade atat la Constanta cat si la Tulcea, dar izolat se pot atinge si 17 grade. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata. Nici vantul nu este asa de insistent. 

Vremea in Moldova
In Moldova vremea ramane si astazi rece si inchisa. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vantul va sufla de la slab la moderat, cu usoare intensificari in sudul regiunii. In aceste conditii cu greu se vor atinge 12 grade in Galati, 10 grade in Bacau, 11 grade in Iasi si 10 grade la Piatra Neamt. 

Vremea in Capitala
In Bucuresti, vremea va deveni rece pentru aceasta perioada si mai si ploua. Pe parcursul zilei, chiar daca ploaia mai face si pauze in intervale scurte, cerul se mentine noros. Vantul va sufla moderat, cu intensificari dupa-amiaza. 

Vremea la munte
Vremea va fi rece si inchisa la munte. In aproape toate masivele se vor semnala precipitatii – ploi, dar si ninsori si lapovita, iar in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali se vor aduna cantitati de apa de peste 15...20 l/mp. Vantul va sulfa cu intensificari temporare. Asadar, Pe Vf Toaca, ninge si maxima nu depaseste minus 3 grade, in timp ce la Predeal si Paltinis se vor inregistra 2...3 grade si vor fi mai ales ploi. La Semenic, la zero grade la amiaza va ninge ca in mijloc de iarna.

Vremea joi in tara
Joi, vremea se mentine capricioasa, dar temperatura incepe sa creasca; maximele sunt cuprinse intre 11...12 grade in Bucovina si 20 de grade in Transilvania. In sud-vestul tarii va continua sa ploua, iar cantitatile de apa vor fi insemnate. In celelalte regiuni, din cand in cand mai apare si soarele. Va ploua local in Muntenia si Moldova si pe arii restranse in rest. In sudul tarii vantul va sufla in rafale, in timp ce in vest si centru doar trecator va avea unele intensificari.

Vremea joi in Capitala
In Bucuresti, o zi cu vant din plin si ploi de scurta durata, dar chiar si asa, pana la pranz temperatura ajunge la 17 grade, o valoare apropiata de normal pentru data din calendar.

Vremea vineri in tara
Vineri, ploile se extind in jumatatea de sud a tarii. In celelalte regiuni, vremea se anunta mai buna – innorarile sunt doar temporare, iar aversele apar doar spre seara si noaptea in Moldova si local in rest. In aceste conditii, maximele se opresc la 13...15 grade in localitatile din Oltenia, dar urca pana la 23 de grade in Maramures, la Baia Mare. Vantul va mai avea unele intensificari in sud, est, centru si la munte.

Vremea vineri in Capitala
Ziua de vineri nu aduce prea multe schimbari nici in capitala. Ploi in reprize, vant si o maxima de 16 grade.
16 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.