Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 15-17 aprilie 2014

Prognoza meteo 15-17 aprilie 2014

Vremea continua sa se incalzeasca iar valorile termice vor depasi putin mediile climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros si se vor semnala precipitatii sub forma de ploi slabe de scurta durata pe arii restranse in jumatatea de nord a tarii si izolat in reest. Seara innorarile se vor accentua Mai spre seara innorarile se vor accentua iar gradul de instabilitate va inregistra o crestere in regiunea de nord-vest a tarii, unde se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. La munte, pe creste se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Temperaturile maxime se vor situa intre 12 grade Celsius in estul Transilvaniei si 22 de grade Celsius in sudul Munteniei si al Olteniei. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Temperatura este in crestere in regiunile intracarpatice. Maximele, peste 15 grade cu exceptia depresiunilor transilvane, ajung la 19 grade la Timisoara. Cerul este temporar noros si pe spatii restranse vor fi ploi slabe scurte in Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei. Spre seara norii si aversele cu vant si descarcari electrice isi fac aparitia in nordvest.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, vreme in general frumoasa si in incalzire. Maximele trec de 20 de grade in zona de campie, 21 la Drobeta Turnu Severin si Alexandria si 22 la Giurgiu.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, mai sunt unele innorari dar probabilitatea de ploaie este mica. Temperatura mai creste, la amiaza vor fi 19 grade la Tulcea si 16 la Constanta.

Vremea in Moldova
In Moldova, cerul este temporar noros iar in partea de nord a regiunii, pe spatii restranse, cad si ploi slabe de scurta durata. Şi aici se mai incalzeste, maximele zilei pornesc de la 16 grade la Suceava si ajung la 19 grade la Focsani si Bacau.

Vremea in Capitala
In Bucuresti, vremea va fi predominant frumoasa si va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil. Dimineata 3-5 grade. Temperatura maxima va fi de 19 ... 20 de grade.

Vremea la munte
Vremea va continua sa se incalzeasca, astfel incat valorile termice se vor situa usor peste mediile climatologice specifice acestei date. Ziua cerul va fi temporar noros si se vor semnala ploi slabe de scurta durata pe spatii restranse. Seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat incepand din masivele nord-vestice si local se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, iar in zona inalta lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi izolat 15 l/mp. Vantul va prezenta intensificari, indeosebi pe creste. Vor fi 9 grade la Paltinis si Sinaia, 10 la Predeal si Stana de Vale, 3 grade pe Ceahlau Toaca. 

Vremea marti
Marti, vremea va fi in general instabila si se va raci, astfel ca valorile termice se vor situa sub mediile caracteristice perioadei in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros si local va ploua mai ales sub forma de averse, trecator insotite de descarcari electrice. La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat nou de zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in estul Transilvaniei la Miercurea Ciuc si in nordul Moldovei la Suceava si 18...19 grade in sud-estul Munteniei si in partea continentala a Dobrogei.

Vremea marti in Capitala
In Bucuresti, cerul va fi variabil si doar trecator vor fi conditii sa ploua slab. Dimineata 5-7 grade. Maxima, in scadere fata de luni, se va situa in jurul valorii de 16 grade.

Vremea miercuri
Miercuri in sudul, centrul si estul tarii vremea va fi in general instabila si rece pentru aceasta perioada. Valorile termice diurne inca mai scad fata de marti, in medie cu 5...7 grade. Vor fi mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice. La munte si trecator in Subcarpatii Moldovei si estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 4 grade la Miercurea Ciuc si Suceava si 16 grade la Tulcea.

Vremea miercuri in Capitala
In Capitala, cerul va fi noros si temporar va ploua, iar vantul va prezenta intensificari. Dimineata, 6-7 grade dar pe parcursul zilei temperatura ajunge in jurul valorii de 10 grade.
14 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.