Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 10-12 aprilie 2014

Prognoza meteo 10-12 aprilie 2014

In sudul, estul si centrul tarii se va inregistra o scadere accentuata a temperaturii, mediile de astazi situandu-se sub valorile termice specifice acestei perioade. In jumatatea de sud-est a tarii cerul va fi noros, iar temporar se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie. In restul teritoriului vom avea parte de innorari temporare si vor fi prezente ploi care vor semnala local. La munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20l/mp pe arii restranse. Vantul va bate de la slab la moderat, inregistrand unele intensificari trecatoare in estul si sud-vestul tarii, dar si pe crestele montane. Maximele zilei se vor situa intre 8 grade in Muntenia si 16 grade in sud-vest si izolat in centrul tarii. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice vremea se mai imbunatateste: innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local. Temperatura mai castiga 1-2 grade: maxime in jur de 8 grade in depresiuni si peste 10 grade in rest, pana la 16 grade la Timisoara si Alba Iulia.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud insa ploile acopera arii extinse. Totusi in Oltenia mai este si loc de soare. Temperatura scade fata de ieri cu peste 10 grade in Muntenia unde maximele nu trec de 10 grade. Scad si in Oltenia dar nu la fel de mult: 16 grade la Drobeta Turnu Severin, 13 la Craiova si 12 la Ramnicu Valcea. Vantul bate cu putere in Baragan.

Vremea in Dobrogea
Vremea se raceste si in Dobrogea unde poate doar la primele ore ale zilei sa mai apara soarele, apoi vin norii si ploile. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15...20 l/mp ca dealtfel in toata partea de sudest adica si in Baragan si jumatatea de sud a Moldovei. Vantul se inteteste. Maximele zilei: 14 grade la Tulcea si 13 la Constanta.

Vremea in Moldova
Vreme mohorata in Moldova, cu ploi pe arii extinse. Maximele termice sunt chiar si cu 15 grade mai mici decat ieri: 11 grade la Galati, 9 la Focsani, 10 in Bacau si 12 la Iasi si Suceava.

Vremea in Bucuresti
Vremea se schimba si in capitala. Dimineata vor fi 7-8 grade dar in conditii de cer noros si temporar ploaie, maxima zilei nu trece de 10 grade. 

Vremea la munte
Temperaturile vor scadea mult si la munte, in special in masivele sudice si estice, astfel ca vremea va deveni rece pentru aceasta perioada in toata zona montana. La amiaza vor fi 8 grade la Stana de vale, 5 grade la Predeal, 4 la Paltinis, 3 la Semenic, 1 grade la Sinaia si minu 1 grade sus pe Ceahlau. In Carpatii Meridionali si Orientali cerul va fi noros si temporar vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15...20 l/mp. In restul zonelor montane innorarile vor fi temporare, iar precipitatiile vor fi locale. Vantul va avea unele intensificãri usoare si trecatoare pe creste. 

Vremea vineri
Vineri, valorile termice se vor mentine sub cele normale pentru aceasta perioada, in special in jumatatea de est a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6-7 grade in Moldova si in estul Transilvaniei si 16 grade in vestul tarii si, izolat, in centru. Vremea se va ameliora ca aspect in regiunile vestice si nordvestice unde ploile vor fi slabe si pe spatii tot mai restranse iar sansele de soare devin semnificative. In restul tarii innorarile vor persista si va ploua pe arii relativ extinse. La munte precipitatiile vor fi mixte.

Vremea in Bucuresti
In Capitala, vremea se va mentine racoroasa pentru aceasta perioada. Dimineata, 6-7 grade iar la amiaza in jurul valorii de 13 grade. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua slab.

Vremea sambata
Sambata in jumatatea estica a tarii cerul va prezenta innorari si local va mai ploua slab. In restul tarii innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Maximele, in crestere usoara fata de joi in cea mai mare parte a tarii, vor fi cuprinse intre 8 grade in Moldova si 18 grade in Oltenia la Drobeta Turnu Severin si Craiova. Dimineata in Maramures si in depresiunile intramontane sunt conditii de bruma.

Vremea in Capitala
In Bucuresti valorile termice sunt in continuare sub mediile climtologice: 5-6 grade dimineata si 13-14 la amiaza. Cerul va avea innorari si vor mai fi conditii ca trecator sa ploua slab. 
10 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.