Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 4-6 aprilie 2014

Prognoza meteo 4-6 aprilie 2014

Vineri vremea va fi calda pe intreg teritoriul tarii. Se vor inregistra unele precipitatii sub forma de ploi slabe in nordul, centrul si estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 24 de grade Celsius. Sambata vremea se va raci, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 8 si 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 8 grade, mai scazute in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei unde se va produce bruma. Duminica valorile termice diurne vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii aprilie, in cea mai mare parte a tarii, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, iar cele minime, in general, intre -2 si 6 grade.

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In nordul Transilvaniei si in Maramures, norii se aduna din cand in cand, dar ploile apar cu totul izolat si vor fi neinsemnate cantitativ. Temperaturile mai castiga un grad, doua, fata de ziua trecuta. Vestul tarii are parte de o zi foarte frumoasa si neobisnuit de calda pentru inceputul lunii aprilie. Maximele vor atinge chiar si 24 de grade, norii vor fi rari, iar vantul nu va exagera. Si in centrul Romaniei va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Pe partea estica e posibil sa cada cativa stropi; in vest, dupa pranz, se vor inregistra 21-22 de grade. 

Vremea in Muntenia si Oltenia
In nordul Munteniei apar ceva conditii de ploaie slaba, dar perioadele insotite vor fi numeroase. Vantul va manifesta unele intensificari, iar temperaturile maxime vor inregistra o crestere in comparatie cu ziua de joi, atingand 21-22 de grade Celsius. In sud-vest asteptam vreme frumoasa si temperaturi in crestere fata de joi. Maximele ajung la 24 de grade, dar peste noapte vantul se inteteste, norii se inmultesc si va ploua pe zone vaste. Aceleasi conditii meteo si in tinuturile sudice: mult soare si temperaturi ridicate pe timpul zilei; innorari, vant si ploi dupa lasarea noptii.

Vremea in Moldova
In Moldova sudica apar ceva conditii de ploaie slaba, dar perioadele insorite vor fi numeroase. Vantul va fi ceva mai activ, iar maximele vor fi in crestere fata de joi si vor ajunge la 21-22 de grade Celsius. Se incalzeste si in jumatatea nordica a Moldovei. Maximele vor urca spre 20 de grade, va ploua slab, din loc in loc, iar vantul se va inteti trecator.

Vremea in Dobrogea si Baragan
In Dobrogea si in Baragan gasim vreme in general frumoasa si temperaturi peste mediile perioadei. Nu este exclus sa picure pe timpul zilei, iar vantul va avea unele intensificari.

Vremea in Capitala
In Bucuresti vom avea atmosfera insorita si calda, cu o maxima peste cea de ieri, de 23 de grade. La noapte cerul se umple de nori, apar conditii de ploaie si vantul prinde putere. In zori se vor inregistra in jur de 7 grade, iar presiunea atmosferica va fi in crestere.

Vremea la munte
La munte temperaturile continua sa creasca si va fi mai cald decat in mod normal la aceasta data. Pe timpul zilei va ploua slab in Carpatii Orientali, dar la noapte ploile vor cuprinde masivele sudice si sud-vestice si vor fi izolate in rest. Tot la noapte, pe creste, vor cadea si lapovite si ninsori, iar vantul va sufla cu putere si ar putea depasi la rafala 50-55 km/h.

Vremea sambata
Vremea se va raci, mai accentuat in sud-vest, sud si centru, unde va deveni racoroasa. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse in vestul, sudul, centrul tarii si local in restul teritoriului. In zona montana vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Vantul va avea intensificari, mai ales ziua, in regiunile sudice si la munte, unde pe arii restranse se vor depasi la rafala 55-60 km/h, dar local si la cote mai reduse si in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 8 si 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 8 grade, mai scazute in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei unde se va produce bruma. Presiunea atmosferica va continua sa creasca. Vremea se va raci semnificativ fata de ziua anterioara, devenind racoroasa. Temperatura maxima va fi de 10-11 grade, iar cea minima de 2-4 grade. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua.

Vremea duminica
Valorile termice diurne vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii aprilie, in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi mai mult noros si va ploua in sudul si sud-vestul tarii si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. In zona montana, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va mai avea unele intensificari, ziua, in sud, in est, in centru, precum si la munte, dar noaptea va slabi in intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, iar cele minime, in general, intre -2 si 6 grade. Spre sfarsitul intervalului, pe arii restranse, in regiunile estice si in depresiuni, se va produce bruma. Valorile termice diurne vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii aprilie. Cerul va avea innorari, iar in cursul zilei temporar va mai ploua. Vantul va mai prezenta unele intensificari ziua, dar va slabi in intensitate noaptea. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar cea minima va fi de 1-3 grade.
4 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.