Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 3-5 aprilie 2014

Prognoza meteo 3-5 aprilie 2014

Joi, in estul si sud-estul tarii, temperaturile se vor incadra in mediile climatologice specifice acestei perioade, iar in restul tarii va fi mai cald. Cerul va fi variabil, in timp ce in regiunile de nord, nord-est si centrul tarii norii se vor aduna temporar. In Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei, dar si pe arii restranse din Moldova se vor semnala precipitatii sub forma de ploi slabe. Se vor semnala si unele intesificari ale vantului atat in vestul tarii, cat si in est si in zona montana inalta. Fata de ziua de ieri, temperaturile sunt intr-o usoara crestere, iar valorile maxime se vor stiua intre 8-9 grade Celsius in Delta Dunarii si 22 de grade Celsius in Banat. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice urmeaza o zi placuta de primavara – chiar daca prin Maramures, nordul, Crisaniei si in Transilvania se mai aduna norii si trecator ploua slab. Temperaturile cresc usor, astfel ca, la amiaza vor fi 22 de grade in Timisoara, 21 de grade in Oradea, 19 grade la Targu Mures si 16 grade la Brasov. Vantul este mai insistent indeosebi in Banat.

Vremea in Muntenia si Oltenia
Ziua se anunta in general frumoasa si in sudul tarii. Razele soarelui vor strabate printre nori, iar ploi slabe mai sunt posibile in zona de munte. Vantul va sufla de la slab la moderat. Temperatura creste usor fata de ieri, astfel incat in Craiova si Pitesti vor fi 15...16 grade, ba chiar la Targu Jiu 18 grade. 

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, chiar daca ziua a inceput cu cer mai mult noros, pana la amiaza va deveni treptat variabil. Sanse de ploaie nu prea sunt, dar vantul va sufla moderat, cu unele intensificari. Maximele termice sunt modeste – numai 10 grade in Constanta si 12 grade la Tulcea.

Vremea in Moldova
In Moldova temperatura creste mai mult ca ieri. La amiaza vor fi valori in limite normale pentru o zi de 3 aprilie. Vor fi 12 grade in Galati si Iasi, 13 grade in Bacau si 11 la Pitra Neamt si Suceava. Cerul va fi innorat si pe arii restranse vor mai fi ploi de scurta durata, iar vantul e sprinten pe tot parcursul zilei.

Vremea in Capitala
Si in Bucuresti vremea se mentine apropiata de normalul termic al perioadei, dar se mai incalzeste usor. Astfel, de la cele 4...5 grade din zori, la pranz ne asteptam la 16...17 grade. De dimineata soarele urca din nou pe cer,  la datorie, asa ca vom avea aparte de o noua zi placuta de primavara.

Vremea la munte
La munte, vremea se incalzeste usor, astfel incat valorile termice se apropie de cele normale la acesta data: 14 grade vor fi la Stana de vale, 12 la Paltinis, 11 grade la Predeal si 9 la Sinaia si la Semenic. Aspectul schimbator al vremii se mentine si astazi, astfel ca norii se aduna temporar si va ploua slab pe arii restranse in Muntii Apuseni, in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali si doar izolat in celelalte masive. Din cand in cand vantul va sufla tare in zonele inalte.

Vremea vineri
Vineri, vreme calda, in special in vestul, centrul si sudul tarii. Astfel, la amiaza termometrele vor indica intre 13 grade la Suceava si 24 de grade la Giurgiu. Peste zi soarele predomina si numai prin nordul, centrul si nord-estul tarii mai apar si nori si din loc in loc va ploua slab si trecator. Dupa lasarea serii va incepe sa ploua in regiunile sudice, sud-vestice si centrale, iar pe crestele montane ar putea sa mai cada lapovita. Vantul se intensifica - la inceput in zona Moldovei - iar noaptea si in jumatatea de sud a tarii.

Vremea in Bucuresti
In capitala, vineri va fi o zi frumoasa si calda pentru aceasta data, cu o maxima de 22...23 de grade. Noaptea, vantul se intensifica, norii se aduna temporar si sunt conditii sa ploua slab.

Vremea sambata
Sambata vremea se va raci cu peste 10 grade in unele regiuni! astfel ca regimul termic trece SUB cel normal al datei, in special in regiunile extracarpatice. Intalnirea masei de aer rece cu cea calda si umeda ce vine din zona marii mediterane, inseamna ploi in partea de sud si de sud-vest a tarii. Sunt ploi temporare si in general slabe si vant in rafale – ce va accentua si mai mult senzatia de rece. In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali precipitatiile vor fi mixte. In restul tarii norii se mai imprastie si numai izolat va mai ploua slab. La amiaza vor fi doar 8 grade la Alexandria si Constanta, cu ploaie si vant, in timp ce la Oradea se vor atinge 18 grade, sub un soare generos.

Vremea in Bucuresti
Sambata, in capitala racirea va fi accentuata. La amiaza nu vor fi mai mult de 10...11 grade. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, iar vantul va fi insistent.
3 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.