Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 2-4 aprilie 2014

Prognoza meteo 2-4 aprilie 2014

Miercuri vremea va inregistra o racire in majoritatea regiunilor din tara, astfel incat, in regiunea de est si sud-est a tarii, mediile climatologice vor fi normale pentru aceasta perioada. In nordul, centrul, estul, sud-estul tarii  se vor inregistra unele innorari temporare. La munte se vor inregistra, de asemenea, innorari temporare insa, local, vor aparea si precipitatii sub forma de ploaie, iar in Carpatii Orientali si jumatatea de est a Carpatilor Meridionali exista posibilitatea sa apara precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Precipitatii mixte s-ar putea intalni si in Subcarpatii Moldovei. In regiunea Olteniei, Banatului si a Crisanei, cerul va fi partial noros si, doar izolat vor fi conditii de ploi slabe. Vantul va inregistra unele intensificari la munte si in Moldova, Muntenia si Dobrogea. Temperaturile maxime se vor situa intre 7-8 grade Celsius in Moldova si in Delta Dunarii si 20 de grade Celsius in vestul tarii.

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Cerul va fi temporar noros in regiunile intracarpatice. Local va ploua slab in Maramures si Transilvania. Temperatura scade usor, dar ramane deasupra mediilor climatologice ale perioadei: 10-13 grade, cel mult, vor fi in depresiuni, 16 la Sibiu, Cluj Napoca si Baia Mare si 21 la Timisoara. 

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, vremea se raceste, mai ales in Muntenia, unde si probabilitatea de ploaie - slaba - este mare. Tot aici si vantul se intensifica. In Oltenia si in vestul Munteniei este ceva mai mult soare si maximele nu scad decat cu 2-3 grade fata de ieri: 17 grade vor fi la Drobeta Turnu Severin si Rm Valcea, 16 la Craiova si 17 la Giurgiu. In acelasi timp in estul Munteniei vor fi doar 10-13 grade la amiaza.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, vant, nori si ploaie (neinsemnata cantitativ, ce-i drept) si o temperatura in scadere: 10 grade vor fi la amiaza la Tulcea si 9 la Constanta. 

Vremea in Moldova
Vreme asemanatoare este si in Moldova. Bate vantul, soarele e mai mult dupa nori si local ploua slab. De altfel prin nordul regiunii vine masa de aer mai rece: doar 8 grade va fi maxima la Suceava, 10-11 grade cel mult in restul regiunii.

Vremea in Bucuresti
Si in capitala se raceste miercuri si chiar si vantul va avea unele intensificari. Temperatura scade pana in apropierea valorilor normale pentru inceputul lunii aprilie. In conditii de cer temporar noros si de ploaie slaba, trecatoare, temperatura urca de la 7 grade in zori pana spre 14 grade la amiaza. 

Vremea la munte
La munte vremea se va raci, dar abia acum se apropie de normalul termic specific periodei. In zona Carpatilor Orientali si Meridionali cerul va fi mai mult noros si pe arii restranse va ploua slab, iar spre seara si mai ales noaptea, trecator precipitatiile vor lua forma de lapovita sau ninsoare. In restul zonei montane, innorarile vor fi temporare si doar izolat, in prima parte a zilei va ploua slab. Vantul va sufla cu putere. In aceste conditii la amiaza vor fi 12 grade la Stana de Vale, 9 la Paltinis, doar 4 grade la Sinaia si zero grade la amiaza, sus pe Ceahlau.

Vremea joi
Joi temperatura aerului creste usor. Vremea va fi calda in regiunile intracarpatice si apropiata de normalul termic al perioadei in restul teritoriului. Maximele vor fi intre 11 grade la Suceava, Iasi si Constanta si 21-22 de grade la Timisoara, Arad si Oradea. Cerul se innoreaza temporar in special in jumatatea nordica a tarii. Va ploua slab, local - in Maramures, Transilvania si Moldova si la munte - si numai izolat in celelalte regiuni. Pe crestele inalte precipitatiile pot fi mixte, dar trecatoare si izolate. Vantul va sufla cu unele intensificari mai ales in Moldova, sudul Banatului si Dobrogea, dar si sus, la munte. 

Vremea in Capitala
In Bucuresti, cer mai mult noros in prima parte a zilei, apoi treptat se curata de nori. 5-6 grade vor fi dimineata si in jur de 16 la amiaza.

Vremea vineri
Vineri, din nou creste temperatura, iar regimul termic urca peste normalul inceputului de aprilie in vest, centru si sud. In aceste zone maximele trec de 20 de grade, urca pana la 24. Mai racoare prin comparatie, dar normal pentru data din calendar, va fi in Moldova si pe litoral: 13-14 grade. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporare si trecator ploi slabe in nordul, centrul si nord-estul tarii. Vantul va sufla cu intensificari la munte si in Moldova.

Vremea in Bucuresti
Valorile termice vor fi in crestere usoara fata de ziua de joi si in capitala. Cerul variabil ziua se va innora in cursul noptii cand va incepe sa ploua, iar vantul se intensifica. La amiaza, 22-23 de grade.
2 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.