Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 1-2 aprilie 2014

Prognoza meteo 1-2 aprilie 2014

Incepand de marti vremea incepe sa se racoreasca in partea de nord a Moldovei. In restul tarii vremea se va mentine calda, existand posibilitatea de precipitatii sub forma de ploi slabe in estul, sud-estul tarii si in zona Carpatilor Orientali. Temperaturile maxime ale zilei de marti se vor situa intre 11 si 23 de grade Celsius. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Vestul tarii are parte de atmosfera insorita si calda. Nu sunt semne de ploaie; vantul nu isi face simtita prezenta, iar maximele urca spre 20 de grade. In nordul Transilvaniei si in Maramures, gasim vreme frumoasa si temperaturi cat se poate de placute. Maximele se vor situa in jurul valorii de 17 grade, iar dupa lasarea noptii vor creste si aici sansele de ploaie. 
Va fi cald si in centrul Romaniei. Pe timpul zilei, norii vor fi rari, dar se vor inmulti la noapte, cand e posibil sa picure trecator. Vantul va avea unele porniri, din loc in loc.

Vremea in Oltenia si Muntenia
In sud-vestul tarii gasim atmosfera insorita si temperaturi neobisnuit de mari pentru prima zi de aprilie. Ploile lipsesc din prognoza, vantul se inteteste, iar maximele ajung la 22-23 de grade Celsius. In sudul tarii se anunta conditii meteo excelente: mult soare, cativa nori inofensivi si valori termice ridicate.

Vremea in Dobrogea si in Baragan
In Dobrogea si in Baragan, norii se aduna trecator si ar putea sa lase cativa stropi de ploaie. Temperaturile cresc usor fata de ziua trecuta si ajung la 19-20 de grade, valori mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului.

Vremea in Moldova
In Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta unele innorari si conditii de ploaie, dar si multe perioade cu soare. Temperaturile depasesc si aici mediile perioadei. In jumatatea nordica a Moldovei se racoreste fata de ieri si vom avea valori termice apropiate de normalele perioadei. Norii vor fi mai numerosi si ar putea sa ploua izolat, iar dupa lasarea noptii, in zona de munte si in nordul extrem, pot sa apara precipitatii mixte. Vantul prinde putere pe parcursul zilei.

Vremea in Capitala
Bucurestenii au parte de inca o zi frumoasa si calda. Norii nu se prea arata; vantul se opreste la moderat, iar maxima prognozata este de 21 de grade. Miercuri dimineata se vor inregistra in jur de 7 grade; tendinta presiunii atmosferice va fi de crestere.

Vremea la munte
La munte, vremea se va mentine calda in majoritatea masivelor si numai in zona Carpatilor Orientali temperaturile scad fata de ziua trecuta si ajung la valori normale pentru aceasta data. Va ploua slab in masivele estice, iar dupa lasarea noptii va picura in Carpatii Merdionali si in Muntii Apuseni. Tot in cursul noptii, in Carpatii Orientali ploile se pot transforma in lapovite si ninsori. Vantul va fi mai nervos pe timpul zilei.

Vremea miercuri
Vremea se va raci in cea mai mare parte a tarii, dar mai semnificativ in regiunile estice si sud-estice, unde valorile termice diurne vor ajunge sa se situeze sub mediile multianuale specifice acestei perioade, in timp ce in rest vremea se va mentine normala din punct de vedere termic si chiar calda in partea de vest. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori de la 5...7 grade in Subcarpatii Moldovei si in delta, pana la 20...21 de grade in regiunile vestice, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 0 si 9 grade. Cerul va prezenta innorari in centru, est si sud-est, precum si in zonele de munte unde local va ploua in general slab. In Carpatii Orientali si jumatatea estica a Carpatilor Meridionali, iar izolat si trecator, dimineata si in dealurile subcarpatice ale Moldovei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In rest, cerul va fi temporar noros si numai izolat vor fi conditii de ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea, Muntenia si in zona montana.  Spre sfarsitul intervalului pe spatii mici indeosebi in depresiunile intramontane vor fi conditii de bruma.
1 aprilie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.