Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 31 martie - 13 aprilie 2014

Prognoza meteo 31 martie - 13 aprilie 2014

Prognoza meteo pentru perioada 31 martie - 13 aprilie 2014 a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze de medie durata de la Reading, Anglia. Conform acestei prognoze, la inceputul acestei saptamani vremea se va mentine calda iar temperaturile maxime se vor situa intre 18 si 21 de grade. Apoi temperaturile vor inregistra o scadere accentuata, inregistrandu-se temperaturi relativ mici pentru aceasta perioada a anului.
 
Vremea in Banat 
Pana in 4 aprilie, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada, inregistrandu-se, in medie, temperaturi maxime de 18...21 de grade si minime de 5...8 grade. Apoi temperaturile vor marca o scadere accentuata, pana la o medie de 13 grade a temperaturilor maxime si de 3 grade a minimelor nocturne. In doua saptamana vremea se va incalzi usor, pana la valori in jur de 18 grade ziua si aproximativ 6 grade noaptea. Ultimele doua zile vor aduce o noua scadere a valorilor termice. 

In jurul datei de 2 aprilie vor fi posibile, trecator, ploi izolate. Ulterior, in intervalul 4 – 6 aprilie, va ploua arii extinse. In a doua saptamana de prognoza, ploi slabe vor fi posibile aproape in fiecare zi. 
 
Vremea in Crisana 
In cea mai mare parte a primei saptamani de prognoza va fi cald, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 16 si 19 ...20 de grade. In acest interval, minimele termice vor oscila usor de la o noapte la alta, in medie intre 4 si 7 grade. In intervalul 5 - 7 aprilie vremea se va raci accentuat si se vor inregistra, in medie, maxime diurne de 14 ...15 grade si minime in jur de 3 grade. Apoi temperaturile vor creste si se vor mentine in limite normale pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Se vor inregistra, in medie, maxime diurne de 15...17 grade si temperaturi minime de 4...6 grade. 

Vor fi conditii de ploaie in zilele de 2 si 3 aprilie, apoi probabilitatea de aparitie a ploilor va creste si, cel mai probabil, in jurul datei de 5 aprilie va ploua pe arii extinse. In a doua saptamana de prognoza, va fi posibil sa ploua zilnic. 
 
Vremea in Transilvania 
Pana in jurul datei de 8 aprilie vor alterna intervalele cu incalzire si racire a vremii, astfel ca in 2 si 6 aprilie media temperaturilor maxime nu va depasi 10....12 grade, in timp ce in jurul datei de 4 aprilie vremea va fi calda, cu maxime diurne in jur de 18 grade. In tot acest interval, minimele nocturne vor avea medii de la -2 la 4 grade, cu cele mai reci dimineti in zilele de 6 si 7 aprilie. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, valorile termice se vor mentine relativ constante, atat ziua cat si noaptea, fiind apropiate de normalul acestei perioade calendaristice, cu maxime de 14...15 grade si minime de aproximativ 2 grade. 

Pe parcursul primelor zile, ploile se vor semnala pe arii restranse, mai ales in data de 2 aprilie. Dupa 4 aprilie insa, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi destul de ridicata, in special in jurul datei de 5 aprilie. 
 
Vremea in Maramures
In prima saptamana de prognoza se vor inregistra variatii semnificative ale temperaturilor, de la medii ale maximelor in jur de 18 grade in prima zi si pe 4 aprilie, la cel mult 12...13 grade in zilele de 2 si respectiv 6 aprilie. Minimele nocturne vor avea valori in jur de 1 grad in cele mai reci nopti, ce se vor consemna la mijlocul si sfarsitul primei saptamani si de 3...5 grade in noptile mai calde. A doua saptamana va debuta cu un proces de incalzire usoara a vremii, urmand ca in intervalul 9 - 13 aprilie regimul termic sa fie apropiat de normalul perioadei, cu valori de 14...16 grade ziua, si 3...4 grade noaptea. 

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in intervalul 3 – 6 aprilie si in 8 – 13 aprilie. In rest, numai izolat si trecator este posibil sa ploua slab. 
 
Vremea in Moldova
In ultima zi a lunii martie, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 17 grade. Pana in data de 2 aprilie, insa, valorile termice diurne vor scadea cu aproximativ 10 grade, astfel ca vremea va deveni rece pentru aceasta perioada. In urmatoarele doua zile regimul termic revine la cel de la inceputul saptamanii, pentru ca in week-end o noua racire sa coboare media maximelor termice pana in jur de 10 grade. In cea de a doua saptamana valorile diurne nu vor mai avea variatii importante si se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile nocturne vor avea oscilatii asemanatoare. Cele mai reci dimineti vor fi in 3, respectiv 6 si 7 aprilie, cand se vor inregistra valori termice sub pragul inghetului. 

Vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi, dar pe arii restranse. In jurul datelor de 2, respectiv 5 aprilie izolat pot aparea si precipitatii mixte, mai ales in zona deluroasa.

Vremea in Dobrogea
In prima parte a intervalului, regimul termic va avea oscilatii considerabile, de la medii ale temperaturilor maxime de 15...16 grade in primele doua zile, pana la doar 9...10 grade la mijlocul saptamanii si din nou in week-end. Cea de a doua saptamana va debuta cu o incalzire a vremii, apoi nu vor mai fi variatii termice importante, maximele urmand a se situa in apropierea mediilor climatologice specifice datei din calendar, respectiv in jurul a 14 grade. In privinta temperaturilor minime, media pe intreaga regiune va fi pozitiva pe tot parcursul perioadei de prognoza si va oscila intre 2 si 7 grade. 

Vor fi conditii ca pe arii restranse sa ploua slab, pana in jurul datei de 5 aprilie cand ploile se extind. In cea de a doua saptamana probabilitatea de aparitie a ploilor va creste dupa data de 8 aprilie. 
 
Vremea in Muntenia
In prima saptamana vremea va fi usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data in zilele de 31 martie, 1 aprilie si din nou in data de 4 aprilie, cand se vor inregistra si temperaturi maxime de peste 20 de grade. In rest vremea va fi racoroasa, cu medii ale maximelor termice de doar 11...12 grade. In cea de a doua saptamana valorile diurne vor creste si vor ajunge treptat la normalul perioadei, in jur de 17 grade. In cursul noptilor se vor inregistra minime termice situate, in medie, intre 2 si 5 grade. Cele mai scazute temperaturi vor fi in diminetile de 6 si de 7 aprilie cand vor fi posibile si valori usor sub pragul inghetului. 

In jurul datei de 5 aprilie va ploua pe arii extinse. In restul intervalului, atat in prima, cat si in cea de a doua saptamana, ploi pot sa apara doar trecator si pe spatii restranse. 

Vremea in Oltenia
In primele doua zile din interval, vremea va fi calda, cu temperaturi care vor atinge si vor depasi usor 20 de grade in cea mai mare parte a regiunii. Apoi, pana in data de 3 aprilie, valorile termice diurne vor cobori pana la medii de aproximativ 12 grade, vremea devenind racoroasa. Astfel de variatii de temperatura vor continua pana marti, 8 aprilie, pentru ca dupa aceasta data regimul termic sa ramana apropiat de normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 16...17 grade. Temperaturile nocturne vor avea oscilatii asemanatoare, iar minimele se vor situa in general intre 2 si 5 grade. 

Pana spre sfarsitul primei saptamani doar izolat va ploua slab, pentru ca in data de 5 aprilie ploile sa se extinda in toata regiunea. Dupa aceasta data conditiile de ploaie vor fi reduse. 

Vremea la munte 
In intervalul 31 martie - 8 aprilie se vor remarca oscilatii semnificative ale valorilor termice, atat diurne cat si nocturne. In cele mai calde zile, respectiv 31 martie si 4 aprilie, se va inregistra o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 10 grade, pentru ca in cele mai racoroase (2 si 6 aprilie) valorile diurne sa nu depaseasca, in medie, 3...5 grade. Temperaturile minime vor varia, in medie, intre -4 si 2 grade. Dupa data de 8 aprilie, vremea se va incalzi usor, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza, nu se vor mai consemna variatii semnificative ale temperaturii aerului, maximele diurne urmand a se situa in jurul unei medii de 8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -1...0 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datei de 5 aprilie si din nou in intervalul 10 – 13 aprilie. Vor fi ploi, dar in zona mai inalta vor fi si lapovite si ninsori, indeosebi in jurul datelor de 2 si 5...6 aprilie. 
31 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.