Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 28 - 30 martie 2014

Prognoza meteo 28 - 30 martie 2014

Norii se vor extinde in toate regiunile din tara si vor aduce ploi, cu exceptia regiunii de nord-vest unde soarele isi va face usor simtita prezenta. In regiunile din sudul tarii si in Carpatii Meridionali cantitatile de precipitatii vor depasi local 10 - 15 l/mp, in timp ce la munte ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Se vor inregistra si unele intensificari usoare alevantului in regiunile de munte si local si temporar in restul tarii. Temperaturile maxime se vor situa intre 11 si 19 grade Celsius. Sambata vremea se va ameliora sub aspectul precipitatii iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8-9 grade la Constanta si 18 grade in Oltenia si in Banat. Duminica vremea frumoasa se intoarce iar cerul va fi mult mai senin. Temperaturile maxime se vor situa intre 10 grade la Constanta si 19 sau poate chiar 20 de grade in Banat, la Timisoara.  

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Nori multi si ploi in regiunile intracarpatice, pe arii extinse. Doar in nord-vest sunt posibile si scurte perioade insorite. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Local si temporar vantul va avea intensificari usoare. Maximele scad, dar tot sunt peste mediile climatologice. Vor fi peste 10 grade, iar in Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei ajung la 18-19 grade.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, nu mai este ziua de ieri... Cerul este fara soare, iar ploile cad pe arii extinse, mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa mai pot depasi 10-15 l/mp. In absenta soarelui si aici mai scad maximele fata de ieri: 14 grade la Drobeta Turnu Severin, 12 la Craiova, 13-14 la Ramnicu Valcea si Buzau si 15-16 grade la Alexandria si Calarasi.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, de asemenea, vreme inchisa si ploi pe arii extinse. Vantul va avea intensificari la fel ca in toata zona extracarpatica. La amiaza vor fi 15-16 grade in partea continentala si 11-12 grade pe litoral.

Vremea in Moldova
Moldova va avea aceeasi vreme - fara soare, cu ploi pe arii extinse in jumatatea de sud si local in cea de nord. Local si temporar vantul va mai avea intensificari usoare. La amiaza vor fi 16 grade la Galati, Bacau si Iasi si 13 la Suceava.

Vremea in Bucuresti
In Capitala, cerul va fi innorat vineri, temporar va ploua, iar vantul va sufla in general moderat. Dimineata vor fi 7-8 grade, iar la pranz, o maxima in usoara scadere fata de ieri, in jur de 13 grade. 

Vremea la munte
La munte cerul va fi acoperit de nori si va ploua pe arii extinse in cursul zilei. Vor fi ploi de vara - averse insotite izolat de descarcari electrice, iar in Carpatii Meridionali cantitatile de apa vor mai depasi local 10-15 l/mp. In zona montana inalta precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, iar valorile termice vor fi in scadere usoara in masivele sudice si vestice, iar in cele estice nu se vor modifica semnificativ fata de ieri. In weekend aspectul vremii se imbunatateste. 

Vremea sambata 
Sambata, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va deveni variabil, iar unele innorari - si pe arii restranse ploi slabe - mai cad doar in partea de sud-vest a tarii si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in estul si sudul teritoriului si numai trecator si izolat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8-9 grade la Constanta si 18 grade in Oltenia si in Banat, la Timisoara.

Vremea in Capitala
Sambata, in Bucuresti, cerul va deveni variabil, iar vantul va sufla in general moderat. 7-8 grade sunt dimineata, iar la pranz, 14-15 grade.

Vremea la munte
Sambata, doar izolat mai ploua slab in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului. In restul zonei montane cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare, mai ales ziua. Valorile termice vor fi in crestere usoara fata de vineri.
 
Vremea duminica
Duminica, vremea va fi in general frumoasa si usor mai calda decat cea obisnuita la aceasta data calendaristica - dar asta numai in regiunile vestice. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari la inceputul zilei in sud-vest. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 grade la Constanta si 19 grade la Timisoara, poate si 20 de grade, izolat, in Banat. Dimineata, izolat, in nord, centru si est, va fi bruma, iar in vest vor fi conditii de ceata.

Vremea in Bucuresti
In Capitala vremea va fi frumoasa duminica. Cerul, mai mult senin, iar vantul - slab pana la moderat. Dimineata va fi racoare, 3-4 grade, dar la amiaza se fac 15-16 grade. 

Vremea la munte
Duminica, vremea va fi in general frumoasa in toata zona montana, asadar in ansamblu weekendul se vede frumos de la munte.
28 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.