Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 27-29 martie 2014

Prognoza meteo 27-29 martie 2014

Vremea va inregistra o schimbare, valorite termice fiind usor peste mediile climatologice datorita ciclonului atmosferic care se deplaseaza din bazimul central al Marii Mediterane spre Peninsula Balcanica. Temperaturile maxime se vor situa intre 12 si 19 grade Celsius insa, soarele se va arata doar printre nori. Se vor semnala si precipitatii sub forma de averse slabe pe arii restranse. Seara norii se vor aduna si se vor semnala precipitatii sub forma de ploi posibil insotite de descarcari electrice cu preponderenta in sud-vestul si sudul tarii. Izolat, cantitatea de precipitatii va depasi 20 l/mp. Se vor semnala si intensificari ale vantului in regiunea Olteniei, local in Banat si in Muntenia si la munte.
 
Vineri vremea se va raci usor in aproape toate zonele din tara. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie pe arii restranse, exceptie facand regiunea de nord-vest a tarii. Temperaturile maxime se vor situa intre 9 grade la Miercurea Ciuc si 18 grade la Baia Mare.
 
Sambata vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Se vor semnala ploi slabe pe spatii restranse in sud-vestul tarii, iar in restul tarii cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor situa intre 8 grade in nordul Moldovei si 18 grade in Banat si vestul Olteniei. 


Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Vreme relativ calda in regiunile din interiorul arcului carpatic, unde valorile termice, ziua, vor fi cu 3...4 grade peste cele normale la aceasta data. Maxime astazi intre 13 grade in depresiuni si 18 grade in Campia de Vest si in sud-vestul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros si numai izolat vor fi averse slabe, iar in sudul Banatului vantul va fi tot mai intens.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, o zi asemnatoare cu cea de ieri – dar putin mai calda. Soarele se vede printre nori, iar izolat vor fi posibile averse slabe. Se vor inregistra maxime de 16 grade in Craiova, 14 in Pitesti, 16 grade la Buzau, 18 la Calarasi si 19 grade la Giurgiu. Noaptea insa ploile se extind, iar vantul devine moderat, cu unele intensificari.

Vremea in Dobrogea
Cerul va fi temporar noros in Dobrogea, cu ploi pe arii restranse, in special spre seara. Vantul sufla dinspre mare inspre uscat, cu cel mult 30...40 km/h, astfel incat in zona litorala cresterea temperaturii se opreste la 13 grade in Constanta, iar in partea continetala, la Tulcea, la 16.

Vremea in Moldova
Influenta aerului cald mediteranean se simte si in Moldova. Aici sunt asteptate maxime de 17 grade in sud la Galati si Focsani si de 12 grade in nord la Suceava. Cerul va fi temporar noros - deci apare si soarele, in spatele norilor - si numai izolat sunt conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla cel mult moderat.

Vremea in Capitala
In Bucuresti, o zi asemanatoare cu cea de ieri – cu soare si nori pasageri si o temperatura maxima putin mai ridicata - in jur de 18 grade. Abia la noapte va incepe sa ploua in averse, insotite de descarcari electrice, iar vantul va deveni moderat. 

Vremea la munte
Influenta aerului cald, mediteranean se simte si sus, la munte, unde valorile termice maxime vor fi usor mai ridicate decat ieri. In cursul zilei cerul va fi temporar noros si pe spatii restranse va ploua slab. Spre seara, dar mai ales noaptea, nori multi se vor aduna in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului, unde pe arii extinse se vor semnala averse, ploi de vara, posibil insotite si de descarcari electrice. La altitudini mari vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp. Vantul va avea intensificari, in special pe creste. 

Vremea vineri
Vineri, vremea se va raci usor in cea mai mare parte a tarii. Temporar va ploua pe arii extinse, exceptand regiunile nord-vestice, unde mai este si soare, iar ploile sunt mai rare, izolate. Vor fi mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice, iar in regiunile sud-vestice, sudice si la munte, izolat, cantitatile de apa vor mai depasi 20 l/mp. Vantul va sufla mai tare sus, la inaltimi mari, dar si in sudul si estul tarii. In aceste conditii, termometrele vor indica la amiaza intre 9 grade la Miercurea Ciuc si 18 grade la Baia Mare.

Vremea in Bucuresti
Vineri, vremea se raceste si in Capitala, unde ploua temporar, iar vantul este sprinten. Maxima termica va fi de 12, poate 13 grade.

Vremea sambata
Sambata, presiunea atmosferica creste semnificativ, ceea ce insemana ca vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va deveni variabil, iar norii si ploile slabe mai pot aparea doar pe spatii restranse din sud-vestul tarii, la primele ore ale zilei. Vantul va mai avea unele intensificari in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in nordul Moldovei si 18 grade in Banat si vestul Olteniei. Noaptea de sambata spre duminica va fi semnficativ mai rece, cu bruma prin nordul tarii, in centru si in est.

Vremea in Capitala
Sambata, norii se risipesc si de deasupra capitalei si lasa loc soarelui sa straluceasca in voie. Vantul ramane sprinten, iar temperatura maxima va fi de 13...15 grade.
27 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.