Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / In aprilie vremea se raceste, iar in mai vor fi ploi

In aprilie vremea se raceste, iar in mai vor fi ploi

In luna aprilie temperaturile vor scadea in comparatie cu cele inregistrate in aceste zile. Luna mai va fi predominant o luna ploioasa in cele mai multe regiuni din tara. Toate aceste informatii au fost oferite in decursul zilei de vineri de catre directorul executiv al Agentiei Nationale de Meteorologie, doamna Florinela Georgescu. 

In aceste zile vremea va fi destul de calda, iar in weekend temperaturile maxime s-ar putea sa depaseasca 22-24 de grade in sudul si vestul tarii. Conform doamnei director, acest lucru reprezinta o abatere fata de mediile climatologice specifice acestei perioade, de pana la 10 grade in sus. Totusi, Florinela Georgescu a adaugat ca aceasta perioada nu va f de lunga durata, iar incepand de duminica sunt asteptate ploi in nordul, centrul si vestul tarii. Temperaturile vor inregistra o scadere de aproximativ 6-8 grade, incadrandu-se in mediile climatologice normale pentru aceasta perioada. 

In luna aprilie temperaturile vor fi apropiate normelor climatologice, cu maxime de pana la 20-25 de grade, cu posibilitatea ca in regiunile din sudul tarii sa fie mai scazut. Astfel, de Paste temperaturile nu vor fi la fel de ridicate precum se vor inregistra in aceste zile, iar, pentru moment, nu exista vreun semnal ca se vor produce evenimente deosebite, a adaugat directorul executiv. 

Nici in luna mai nu se vor inregistra temperaturi foarte ridicate, ci mai degraba apropiate de normele climatologice specifice perioadei, pe cand in nordul si centrul tarii, acestea vor fi mai scazute. In luna mai cantitatea de precipitatii va inregistra un excedent cu preponderenta in vestul si centrul tarii, iar luna mai se anunta a fi ploioasa in cele mai multe regiuni din tara. De regula, in luna mai se inregistreaza precipitatii insumand 70 de litri pe metru patrat, iar anul acesta s-ar putea ca in unele zone sa se acumuleze cantitati de apa mai importante. Pentru a nu se inregistra inundatii, acestea ar trebui sa se acumuleze pe o perioada mai lunga de timp, a specificat Florinela Georgescu. 

Mai mult decat atat, directorul executiv al ANM a specificat ca iarna a fost neobisnuit de calda si lipsita de precipitatii, iar o perioada cu precipitatii va fi benefica. Cat despre perioada verii, primele semnale oferite nu se dovedesc a fi foarte incurajatoare deoarece, nu se vor semnala foarte multe precipitatii, ceea ce ar putea duce la o posibila instalare a secetei in diverse regiuni.

Nu in ultimul rand, exista posibilitatea unor perioade de vreme caniculara in unele zone din tara, de regula fenomenul inregistrandu-se in regiunile de campie din vestul si sudul tarii, a mai spus Florinela Georgescu. 
21 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.