Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea si stratul de zapada la munte in intervalul 13-17 martie 2014

Vremea si stratul de zapada la munte in intervalul 13-17 martie 2014

Vremea in ultimele zile a fost frumoasa si relativ calda, iar cerul a fost in cea mai mare parte senin.
Pe 13 martie 2014 la ora 14:00 in masivele Bucegi si Fagaras vremea se va incalzi fata de intervalul precedent.  Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari trecatoare in zona de creasta. Stratul de zapada masura 137 cm la Balea Lac, 10 cm la Sinaia, 4 cm la Varful Omu, in timp ce la Predeal si Fundata stratul era discontinuu. 

In intervalul 13 martie ora 20:00 si 14 martie ora 20:00 vremea va fi frumoasa, dar rece noaptea si dimineata. Cerul va fi senin iar vantul va sufla de la slab la moderat, inregistrandu-se unele intensificari trecatoare in zona de creasta. Izolat se va semnala ceata pe vai. La altitudini de peste 1.800 de metri, temperaturile minime se vor situa intre -7 si -4 grade Celsius, in timp ce temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 5 grade Celsius. Sub 1.800 metri minimele vor fi intre -4 si 0 grade, iar maximele intre 5 si 10 grade Celsius. Pe versanti, la peste 2.500 metri vantul va bate cu viteze de 20-30 kilometri pe ora. 

In intervalu 15 martie ra 20:00 si 17 martie ora 20:00 vremea se va raci accentuat iar cerul va fi cu preponderenta noros. Pe arii relativ extinse se vor semnala ninsori in timp ce vantul va sufla moderat, inregistrandu-se intensificari temporare, in timp ce pe creste va sufla tare viscolind zapada. Stratul de zapada va creste in special in zonele inalte cu 5-10 cm. 

In majoritatea zonelor stratul de zapada este tasat. Partea inferioara a stratului mai vechi este partial inghetat, compact si stabil. Zapada de la suprafata in contact cu radiatiile solare si a temperaturilor ridicate ce se vor inregistra in timpul zilei va face ca aceasta sa se umezeasca si topeasca in timpul diminetii. Pe unele pante suficient de inclinate exista posibilitatea de declansare de avalanse mici sau curgeri superficiale. Pe timpul noptii se vor forma cruste de inghet. 

Riscul de declansare al avalanselor relativ mici este unul moderat (2) atat in Fagaras, cat si in Bucegi la altitudini de peste 1800 m. 
14 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.