Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 12-14 martie 2014

Prognoza meteo 12-14 martie 2014

Miercuri vremea va fi frumoasa in toate regiunile din tara iar soarele va straluci cu putere pe tot parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor situa intre 8-9 grade in Delta Dunarii si depresiunile intramontane si 17-18 grade in Oltenia. Vor fi prezente intensificari ale vantului in Moldova, Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei, unde rafalele pot depasi 50 km/h, iar pe crestele inalte acestea vor atinge 70 km/h. Joi vremea va fi frumoasa, iar cerul va fi senin. Totusi, se asteapta innorari in regiunile estice pe timp de seara. Temperaturile maxime se vor stiua intre 9 grade in estul Transilvaniei si 16-17 grade Celsis in Banat si vestul Olteniei. Vineri, vremea se va mentine frumoasa, iar in regiune extracarpatice aceasta va fi deosebit de calda pentru acest interval. Temperaturile maxime se vor situa intre 12 grade in estul Transilvaniei si 18-19 grade Celsius in sudul si estul tarii. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Zi cu soare in regiunile intracarpatice, cu dinti acum dimineata cand temperatura a scazut pana la minus 8...minus 7 grade in depresiuni. Dupa-amiaza insa va fi calda pentru acesta perioada cu maxime de 14 grade la Baia Mare, 13 grade la Timisoara, Sibiu si Cluj Napoca si 12 grade la Brasov. Pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud vremea este frumoasa si calda. Soarele predomina, norii sunt doar de decor, iar ceata izolata de pe vai se ridica destul de repede. Vantul este in continuare intens in Baragan unde viteza la rafala poate depasi 50 km/h. Temperatura este in crestere, astfel ca la Drobeta Turnu Severin vor fi 17 grade, la Ramnicu Valcea si Craiova 16 grade, iar la Giurgiu, Slobozia si Braila 13 grade.

Vremea in Dobrogea
Vantul nu cedeaza in Dobrogea, unde si astazi viteza vantului ajunge pana la 45...50 km/h. Soarele este generos si in aceasta parte a tarii si ridica mercurul in termometre pana la 11 grade in Constanta si 12 grade la Tulcea, dar cu vant, cu siguranta va fi mai rece.

Vremea in Moldova
In Moldova soare si vant ce va atinge 40...50 km/h la rafala. Maximele termice vor fi in jur de 13 grade in Focsani, 12 grade in Bacau si Iasi si 10 grade la Suceava si Botosani, dar vantul mai fura cateva grade la nivel de perceptie.

Vremea in Bucuresti
In Capitala urmeaza o zi frumoasa de primavara cu cer mai mult senin si o maxima de 14...15 grade. Vantul nu mai trece de moderat.

Vremea la munte
La munte de asemnea va fi o zi frumoasa si mai calda decat ar fi normal la mijlocul lunii martie. Astfel, la amiaza vor fi 9 grade la Stana de vale, 6 grade la Paltinis, 5 grade la Predeal, 4 grade la Semenic si Sinaia si minus 1 grad sus pe Ceahlau. Cerul va fi variabil, chiar senin in unele momente. Vantul va continua sa sufle cu peste 50 km/h mai ales in zona inalta a Carpatilor Orientali si in partea estica a Carpatilor Meridionalilor. 

Vremea joi
Joi ne vom bucura de inca o zi frumoasa si calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult senin, cu exceptia serii cand in regiunile estice se vor semnala unele innorari. Vantul va avea intensificari usoare in Moldova, Dobrogea, jumatatea estica a Munteniei, dar si pe crestele montane. Dimineata va fi racoroasa, dar la amiaza in prezenta soarelui generos, termometrele vor indica intre 9 grade in estul Transilvaniei si in delta si 16...17 grade in Banat si in vestul Olteniei. Izolat, la primele ore ale zilei, in zonele joase, izolat vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala
In Bucuresti o zi insorita, relativ racoroasa dimineata...2 grade in centru si minus 1 grad la periferie, dar calda la amiaza cu 13...15 grade in termometre. Vantul va sufla slab, cand si cand moderat.

Vremea vineri
Vineri, vremea este in continuare frumoasa si se mai incalzeste in special in regiunile extracarpatice, unde va fi deosebit de calda pentru acesta perioada. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 grade in estul Transilvaniei si 18...19 grade in mai multe localitati din sud si est. Cerul va mai mult senin, iar vantul va avea unele intensificari doar la munte. Izolat, dimineata si noaptea, in zonele joase se va semnala ceata.

Vremea in Bucuresti
O zi mai calda si in capitala, unde pentru vineri dupa-amiaza, cand in conditii de cer senin sunt estimate 17...18 grade, cu aproximativ 7 grade peste media perioadei.
12 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.