Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 10 - 23 martie 2014

Prognoza meteo 10 - 23 martie 2014

Prognoza meteo pentru perioada 10 - 23 martie 2014 a fost realziata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. In acest interval temperaturile se vor situa peste cele climatologic normale pentru prima jumatate a lunii martie. In saptamana 10-16 martie temperaturile maxime se vor situa intre 10 si 16 grade Celsius in majoritatea regiunilor din tara. In saptamana 17-23 martie, temperaturile vor fi acelasi ca si mediile climatologice pentru aceasta perioada. De asemenea, in cea de-a doua saptamana a intervalului sunt anuntate ploi moderate cantitativ in aproape toata tara.
 
Banat
Valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru luna martie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 10...13 grade in intervalul 10-14 martie, pe 15 martie va creste spre 16 grade, apoi va scadea usor, fara a cobori sub 12 grade. In prima saptamana media temperaturilor nocturne va oscila de la 2 grade la -1 grad, in schimb, dupa data de 15 martie, aceasta se estimeaza ca va evalua normal pentru aceasta perioada, in ecartul de la 1 la 4 grade. Vor cadea ploi slabe, locale, la inceputul intervalului si din nou, zilnic, dupa data de 15 
martie, cu posibilitatea ca in intervalele 16-17 martie si 19-23 martie sa se consemneze si ploi moderate cantitativ. 
 
Crisana
Regimul termic va fi usor mai ridicat de cel normal, desi vor exista variatii de temperatura de la o zi la alta, mai mari in prima parte a intervalului de prognoza. Astfel, in prima saptamana, media temperaturilor maxime va oscila intre 10 si 15 grade, iar in a doua saptamana, intre 9 si 12 grade. Pana pe 15 martie, media temperaturilor nocturne nu va depasi 1...2 grade, in noptile mai reci coborand pana in jur de -2 grade, dar in intervalul 16-23 martie nu se estimeaza decat valori pozitive ale acesteia si anume de la 1 la 3 grade. 
Probabilitatea de aparitie a ploilor, in general slabe, va fi ridicata incepand cu data de 16 martie, dar in intervalele 16-17 martie si 19-23 martie pot fi si ploi moderate cantitativ. Cu totul trecator, vor fi posibile si precipitatii mixte.
 
Transilvania
Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru luna martie. Astfel, media temperaturilor maxime pe intreg intervalul de prognoza se va situa in ecartul 8 la 13 grade, parcurgand succesiv faze de crestere sau de scadere de la o zi la alta. In schimb, media temperaturilor nocturne va fi permanent negativa, putand cobori in noptile mai reci sub -5 grade in prima saptamana, iar ulterior aceasta se va situa intre -3 grade si -1 grad. 
Vor cadea ploi slabe, izolat la inceputul intervalului si din nou, zilnic, la nivel local, dupa data de 15 martie, cu o probabilitate ceva mai mare ca in intervalele 16-17 martie si 19-23 martie sa fie si ploi moderate cantitativ. Trecator, vor fi posibile si precipitatii mixte. 
 
Maramures
In cea mai mare parte a intervalului de prognoza, regimul termic va fi apropiat de cel normal al lunii martie. Astfel, media maximelor va fi de 10...14 grade in prima saptamana, cu mici variatii de la o zi la alta si va scadea in cea de-a doua, cand va fi de 8...11 grade. In schimb, media valorilor termice nocturne va fi mai redusa in prima saptamana, cand se va situa intre -3 grade si -1 grad, iar ulterior va creste usor si va oscila in jurul a 0 grade. 
Probabilitatea de ploaie va fi destul de mare in fiecare zi, incepand cu data de 15 martie, iar la nivel local se pot consemna si ploi moderate cantitativ. Vor fi posibile si precipitatii mixte, indeosebi in cursul noptilor.

Moldova 
Pana pe 13 martie, temperaturile diurne vor fi ceva mai modeste, cu o medie ce nu va depasi 8...9 grade in zilele mai reci. Va urma o incalzire, ajungandu-se la media de 16 grade pe 15 martie, iar in a doua saptamana schimbarile vor fi mai reduse, respectiv media temperaturilor maxime se va incadra intre 11 si 14 grade, aceste valori fiind cele normale in luna martie, in aceasta regiune. In privinta regimului termic nocturn, se estimeaza ca in prima saptamana acesta se va situa usor sub norma, predominand valori medii negative de pana la -2 grade, pentru ca, ulterior, sa devina unul normal, cu o medie a minimelor cuprinsa intre 0 si 3 grade. 
Probabilitatea pentru ploi, in general slabe, va fi mare in intervalul 15 – 23 martie. Trecator, in nordul regiunii, vor fi posibile si precipitatii mixte. 
 
Dobrogea
Valorile de temperatura vor fi apropiate de cele obisnuite in aceasta perioada pana in data de 13 martie, cu medii ale maximelor de 6...10 grade si ale minimelor de 1...3 grade. In continuarea intervalului de prognoza, regimul termic se va situa peste cel climatologic normal, fiind de asteptat ziua, in medie, intre 11 si 14 grade, iar noaptea, intre 2 si 5 grade. 
Trecator, in a doua saptamana, vor fi posibile ploi slabe cantitativ. 

Muntenia 
Pana pe 14 martie, temperaturile maxime vor fi usor mai ridicate decat cele obisnuite in aceasta perioada, cu medii de 8...13 grade, in schimb minimele nocturne vor avea medii ce pot cobori sub 0 grade in noptile mai reci. Incepand cu 15 martie debuteaza o perioada calda, cu valori medii termice diurne intre 12 si 17 grade si cu medii pozitive ale minimelor termice nocturne, ce pot atinge 3...4 grade. 
Comparativ cu prima decada a lunii martie, ameliorarea regimului precipitatiilor va fi semnificativa. Astfel, se estimeaza ploi slabe si pe spatii restranse, indeosebi pe parcursul celei de-a doua saptamani. 

Oltenia 
Pana pe data de 13 martie, valorile medii diurne de temperatura vor creste de la 8 la 13 grade, iar intre 13 si 15 martie vor urca spre 16 grade. In aceasta prima saptamana, valorile termice nocturne vor fi modeste pentru aceasta perioada, osciland in jurul unei medii de 0 grade. Incepand din 16 martie, regimul termic va fi usor mai ridicat decat cel climatologic normal, fiind de asteptat ziua, in medie, intre 11 si 14 grade, iar noaptea, medii termice intre 1 si 3 grade. 
Fata de prima decada a lunii martie, ameliorarea regimului precipitatiilor va fi importanta, ploile devenind slabe si acoperind arii restranse. 

La munte
Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor inregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, in prima saptamana media maximelor se va situa in ecartul 1...6 grade, iar a minimelor intre -7 si -4 grade, iar pentru cea de-a doua saptamana sunt de asteptat, in medie, valori de 1...4 grade ziua si de -5 la -2 grade noaptea. 
 Probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai mare dupa data de 15 martie
10 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.